Gizli Üye(25-29)+1 yılLETS START (22 YIL KİLOLU KALMIŞ BİRİYİM)
öncelikle okulda kesinlikle akranların tarafından dışlanırsın oyunlara kilolu yavaştır mantığı ile en son sen alınırsın. hep son seçeneksindir. kilonla hep dalga geçilir. birinden hoşlanırsın dalga geçer. senin kalbin pıt diye değil pata küte kırılır. hiç sevilmeyeceğini düşünürsün.
zaten haklısındır da. sevilmez dalga geçilen olursun. ergenliğe kadar tombalak olduğun için seni sevimli bulan daha çok yedirmeye çalışan teyze amca ve akrabalar ergenlikle birlikte leş gibi yağlanan cildinle iyice itici bulmaya başlar seni. duygusal yoğunluk yaşadığında dalga geçen erkeklerin yanısıra artık akrabalarına da sevimsiz ve zayıflaması gereken bir ergen olarak görünürsün. anneyle maşallah iştahlı demesini duyarsın. ve daha çoğu şeyi . içinde birikir. tıpkı yağların gibi.
ıhım. sonra küçükken hatırlamadığın konu komşu dıdısının dıdısı gelir onlar laf eder kilona. iyice içine kapanırsın. özgüveninin ağzına sçar sonra tekrar giderler. ama gitmeyen bir tehlike vardır ki o da aile...
ailede bir kere mükemmel aşçı annen varsa hem hazırlar yedirir hem yedirirken mutlu olur sonra ise biri laf eder ani diyet mi yapsan önerisi ile gelir. tamam dersin. şu puding bitsin düşünücem önerini.
o ki ana hem yedirir hem neden yedin der. .. zor. o istediğin kiyafetlerde su aygırı gibi dolaşmayı kabullenmek.
çocukken neyse ama ergenlikten sonra ayrıca bir tehlikeli. kilo demek hastalık demek çünkü.
özetle sürekli kalorine dikkat etmek başkaları sadece abur cubur yerken kilo almayıp senin yulaf lapaları tütmen vs. ay yoruldum. okumayın hepsini. geçti gitti :D
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılKilolu insanlar, toplumda ve günlük yaşamda çeşitli zorluklar yaşayabilir. Bu zorluklar, fiziksel, sosyal ve psikolojik olmak üzere üç ana kategoriye ayrılabilir.
Fiziksel zorluklar
Hareket kısıtlılığı: Fazla kilo, hareket kabiliyetini sınırlayabilir. Bu, yürümek, merdiven çıkmak, oturmak ve araba kullanmak gibi günlük aktiviteleri zorlaştırabilir.
Sağlık sorunları: Fazla kilo, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunlar arasında kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon ve bazı kanser türleri yer alır.
Kıyafet bulma zorluğu: Fazla kilolu insanlar, kendilerine uygun kıyafet bulmak zorlanabilir. Bu durum, sosyal yaşamlarını ve özgüvenlerini olumsuz etkileyebilir.
Sosyal zorluklarAyrımcılık: Kilolu insanlar, toplumda ayrımcılığa maruz kalabilir. Bu ayrımcılık, iş hayatında, eğitim hayatında ve sosyal yaşamda kendini gösterebilir.
Dışlanma: Kilolu insanlar, sosyal ortamlarda dışlanabilir. Bu durum, yalnızlık ve depresyona yol açabilir.
Negatif etiketleme: Kilolu insanlar, genellikle negatif etiketlerle tanımlanır. Bu etiketler, insanların kendileri hakkındaki düşüncelerini ve hislerini olumsuz etkileyebilir.
Psikolojik zorluklarKendinden şüphe duyma: Kilolu insanlar, genellikle kendilerinden şüphe duyar. Bu durum, özgüven eksikliğine ve düşük özsaygıya yol açabilir.
Depresyon: Kilolu insanlar, depresyona yakalanma riski daha yüksektir.
Ölüm isteği: Kilolu insanlar, ölüm isteği duyma riski daha yüksektir.
Kilolu insanların yaşadığı zorluklar, kişinin kilosu ve yaşadığı topluma göre değişebilir. Ancak, bu zorluklar, kilolu insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir.Kilolu insanların yaşadığı zorlukların azaltılması için, toplumun ve bireylerin bu konuda daha bilinçli olması gerekir. Kilolu insanlara karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve kilolu insanların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olacak desteklerin sağlanması önemlidir.
00 Yorumla
Sağlık konusunda 614 cevap paylaştı. fazla kilo en başta insanın kendisine beladır. yaşamını kısıtlar
çorabınızı giyeceksiniz. göbek izin vermez nefes nefese kalırsınız
kişisel temizlik yapmak imknasız hale gelir. yani genital bölgeden bahsediyorum. göbekten önünüzü göremezsiniz. çok sıkıntı. merdiven çıkarken soluk soluğa kalırsınız
cinsellik yaşarken de bazı pozisyonlar imkansız hale gelir.
kısacası kilo kişinin başına derttir.
başkaları tarafından dalga konusu olmak ayrı bir derttir.
bu nedenle boğazımıza dur demeyi bilelim. hareketli olalım01 Yorumla- +1 yıl
Dogru. Arkadasimin oglu Obez oldu su an 180 kg. (afedersiniz). Tuvaletini yaptiktan sonra erisemedigi icin. uzun. sapli bir firca kullaniyor. Ever sen Obez degilsen. boş ver HIC. UZULME. arkadasimin oglu benim yegenim gibi sevdigim bir cocuktu. Yani sismanlik ayri Obezlik ayri.
Hele bir de bazı yerlerin orantısız şekilde kiloluysa alacağın kiyafetin o kismina gore beden almak zorunda kalabiliyorsun sonra da elbisenin modeli gidiyor sinir oluyorsun almıyorsun. Zamanla artik alisverise de gidesin kalmiyor sevdigin bir kiyafet oluyor cunku giyebildigin bir kiyafetin oluyor onu sevmek zorunda kalıyorsun. Sosyal anksiyeteden bahsetmiyorum dahi.. insanların sana tiksinircesine baktığını gördüğün zaman zaten diyorsun ki neden çıkayım dışarı. Çıksan da bazen o kadar çekiniyorsun ki yürümek falan zorlaşıyor. Tabi ömrünün sonuna kadar böyle devam etmiyor bir sure sonra alışıyorsun ve artik elini kolunu sallaya sallaya çıkıyorsun. İnsanların “sen kilolu degilsin biraz gogsun buyuk, biraz gobegin var” laflarına da ayar oluyorsun.
Bir de merdiven/yokus vs cikarken nefes nefese kaliyorsun yani sirf sunun icin bile kilo verilir diyebilirim. Hayat kaliten düşüyor çünkü. Yas ilerledikce de dis gorunusu degil sadece rahat yaşamayı istiyorsun. Genelde karsilstiklari sorunu kendileri yaratiyor “kafaya takarak”. Evet takilmali ama bu motivasyonunu bozacak kadar olmamali. Aksine gaza gelip bir cozumunu bulmali. Cunku bir sekilde kilo veriliyor.
Zaten içi bos insanlarin soylediklerini dikkate almak cok sacma. Asla ciddiye almamak gerekiyor.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSağlık Sorunları: Kilolu olmak, kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon ve bazı kanser türleri gibi bir dizi sağlık sorunu riskini artırabilir.
Fiziksel Rahatsızlıklar: Fazla kilo, eklemlere ekstra baskı yapar ve bu da artrit gibi durumları tetikleyebilir. Ayrıca, uyku apnesi ve solunum problemleri gibi sorunlara da yol açabilir.
Mobility Issues: Fazla kilolu olmak, hareket kabiliyetini sınırlayabilir ve günlük aktiviteleri zorlaştırabilir.
Mental Health Issues: Kilolu insanlar, toplumun baskısı ve stigmatizasyonu nedeniyle depresyon, anksiyete ve düşük özsaygı gibi duygusal ve psikolojik sorunlar yaşayabilirler.
Sosyal Zorluklar: Toplumun kilolu insanlara karşı önyargıları ve yanlış anlamaları, sosyal izolasyon ve ayrımcılığa yol açabilir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de bir dönem kilo almıştım. Erkek arkadaşım şöyle bir cümle kullanmıştı “Seni her halinle sevdiğimi ve kabullendiğimi biliyorsun di mi? Benim için dış görünüşün önemi yok.” ben de ”Ne demek istiyorsun? Kilolusun ve ben seni kabullendim diyorsun yani hani hoş değil ama seviyorum gibilerinden.” dedim ık mık bi de “Ben kilo vermeni istemiyorum.” dedi çünkü eski halimin çok iyi olduğunu biliyordu fark ettim bunu ve o günden sonra 2 ayda 24 kilo verip eski kiloma ışık hızıyla geri döndüm. Düşününce zoruma gitmiş ama iyi ki bunu belli etmiş.
30 YorumlaDediklerinin ne olduğunu biliyor ve seni anlayabiliyorum. Her zaman gardın olmalı yapılacak en ufak bir şakaya karşı bile..
Büyürken de zor olmalı ben iri olmamla dalga geçtiği için anasınıfında bir çocuğu öldürecektim 😅 Şimdi nasılsın bilmiyorum ama zorda olsa geride kaldı kendine odaklan.10 Yorumla
+1 yılÇoğu zaman dışlanıyor lar ama hepsi bir yana sağlık açısından hoş olmaz oturup kalkarken bile zorlanırlar kıvrımlı olan bölgeler sarkınca pişik ve alerji olur giydiklerini zor bulur yakıştıramıyorlar bazısıda hiç umrunda olmaz ondaki özgüven de kimsede olmuyor
10 YorumlaOrtamda birinin görünür özrüne, eksikliğine, kilosuna, boyuna vs takılan insanların da içinde kim bilir neler eksik ve diğerini yerdiğinde kendi bastırdığı egosunu rahatlatıyor işte
Böyleleriyle görüşmek zorunda değilsin ve bunlar yüzünden kendini hapsetmek zorunda da değilsin senin ağzın yok mu cevabını ver, tavrını koy hiç tahammülüm yok patavatsız insana
10 Yorumla
+1 yılEskiden kilolu olan bir influencer söyle demişti; " en büyük travmam diyetisyen bir kadının beni herkesin içinde kilomdan dolayı rencide etmesi olmuştu." sözde profesyonel yardımcılar bile böyleyse cahil kesimi düşünemiyorum bile😒 insanları niçin diş görünüşlerine göre yargılıyorlar anlamıyorum. Kilolu veya zayıf bu onu ilgilendirir. Hakaret ettikten sonra;" ben onun iyiliği için konuşuyorum" demeyin, saçma sapan fikirlerinizi kendinize saklamayı bilin artık.
00 YorumlaKilolu insanlar yaşadıkları zorluklar konusunda söyledikleriniz çok doğru olabilir. Kilolu insanlar bazen toplumda ayrımcılık, önyargılar ile karşılaşabilirler. Bu, duygusal ve psikolojik zorluklara neden olabilir. Ayrıca fiziksel rahatsızlıklar, kilo ile ilişkilendirilen sağlık sorunları nedeniyle de yaşanabilir. Her bireyin deneyimleri farklı olsa da, bu tür zorluklar kilolu insanların yaşadığı yaygın sorunlardır ve anlayışlı bir toplumun önemini vurgular.
00 Yorumla
+1 yılÇevremden gördüğüm kadarıyla kilolu kadın olmak zor, erkeklere o kadar hakaret etmiyorlar ya kilolu adam bile kilolu bi kadınla dalga geçme hakkını buluyor o kadar rahatsız edici ki. herkes kendine bakmalı kilolu veya zayıf olması onun tercihi kilolu ve sağlıklıysa sorun yok
00 Yorumla
+1 yılValla bende bi ara kiloluydum öyle aşırı kilolu da değildim boyum 166 o zaman da 65 kiloydum idealdi ona rağmen çok dalga geçildi. Mesela 2 kişilik yer kapladığım söylendi. Az ye tarzı şeyler söylendi. Şimdi 50 kiloyum 1 ayda 15 kilo verdim ve kilo alamıyorum. Şimdi de zayıfım diye dalga geçiliyor. Ben şunu öğrendim; bu hayatta ne yaparsan yap insanlara yaranamazsın ve seni kıracak bir şey elbette buluyorlar. Kendinle barışık ol. O zaman insanlar asla seni kıramayacak 😊
02 Yorumla- +1 yıl
1 ayda 15 kilo nasıl verdin ya 🥺
- +1 yıl
@x_cuckquean bende bilmiyorum öyle diyet spor falan da yapmadım hastaneye de gittim bir sorun çıkmadı stresten verdim sanırım 😅
- Sağlık konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar değil biz yaşıyoruz o zorluğu🙄 otobüste 1.5 koltuk kaplıyor🙄 böyle söyleyince kötü geliyor ama arabada yarım koltukta yolculuk edin 1 saat göreyim😪 o yüzden kilolu kişinin yanına oturmamaya özen gösteriyorum çünkü çok zor.
13 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşündüğünüz için aynısını yaşayacaksınız iyi günler.
- +1 yıl
😂😂 linç time en sevdiğim🤤🤤
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşlarda söylediklerine katıldım da son dediklerine katılmadım. Bende yıllarımı kilolu geçirdim ama bir kişi bile hakaret küfür edemez anasını sk… affetmem. Bu nasıl biri olduğuna da bağlı ezik olmaya meyilliysen evet ezik olursun ezilirsin her türlü şey olur. Kişiye bağlı bu durum da işte.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir insan sevilmeyi haketmediğini kilolu çirkin kısa olduğunda değil karakteri kötü olduğunda düşünür normal insanlar öyle düşünür yani. Ben öyleydim mesela. Tabikide sevilmeyi çok hakediyorum. Hayatta da en çok kendimi seviyorum. Kendi değerini bilmek çok önemli. Ben yüz güzelliği ve iç güzelliği seviyorum. Mide ameliyati oldum artık zayıflıyorum. Hayatımdan çokta erkek geçti ama hiç onlara süslenmedim. Kendine aşık kendi değerini bilen bir kadın oldum hep. Ve böyle biri olduğum içinde sevildim. Kilonun benim için asıl kötü yanı istediklerimi giyememekti.
Günümüz de obezite neredeyse herkesin sorunu. Ve yine neredeyse küresel bir sorun haline geldi ya da gelmeye başladı. Ben kilomdan memnunum. Ama kilolu olsaydım kafama takardım ve aciilen bir diyetisyene giderdim.
00 YorumlaBen çok akran zorbalığı gördüm kilom yüzünden sonra zayıfladım şimdi doğumdan sonra kilolarimi veremedim. Kendimi kilolu gördükçe o günlerim geliyor aklıma ama motivasyonum sıfır 😔
02 Yorumla
Soran+1 yılBende geçtim o yollardan başarıcaksın tekrar💕
+1 yılBu tür durumları iki cinsiyette yaşıyor ve hiç hız kesmeden hala yapılıyor bundan mütevellit hep rekabet bir yarış çaba ispat trend vs bir sürü icatlar çıkmadımı birçok şeyler hala da yapılıyor kazananlar kim kaybedenler kim oturup düşünmek lazım
00 YorumlaZorbalığa maruz kalırlar. Kıyafet almaya gittiklerinde beden sıkıntısı yaşarlar. Milletin gereksiz bakışlarının hedefi olurlar.
20 Yorumla
+1 yılHer kilolu insan o fazlaliklardan kurtulmak ister. O insanlara yardim edip motive etmek destek olmak varken, neden zorluklar yasatirki insanlar, anlamiyorum.😕
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirkaç yıl önce kilom vardı birazcık çok aşırı değil ama vardı en çok yaşadığın zorlu kıyafetlerde sanırım hiç bu kıyafet üstümde istediğim gibi durmuyordu.
00 Yorumla
+1 yılBaşkasının ne dediği ya da düşündüğü önemsizdir insan kendiniz sağlıksız ve estetik hissetmez kendin için de zayıflamaya çalışırsın ama her dönem insan için kilolar alınır verilir
00 Yorumla
+1 yılbende kiloluyum kendime gore tamam boyum var diye belli olmuuor ama benimle. kimse alay edemez etseler bile takmiuorum benimle alay edenler 4 4 luk insanlar mi ki ben bunlari ciddiye alayim
00 Yorumla
+1 yılKilolu olduğu için zor hareket eder kendine zarar en başta. Tabi yapısı öyle ise yapacak bir şey yok ama insan dikkat etmeli
10 YorumlaHakarete maruz kalırlar
İnsan muamelesi görmezler
Dışlanırlar
Erkekler onları sevilecek kadın olarak görmez
00 YorumlaSağlık konusunda 2b cevap paylaştı. Dışarıdan gelen zorbalık ve gün içinde fiziksel anlamda yaşanan sıkıntılar, cesitli sağlık problemleri şeklinde sıralanabilir
00 Yorumla
+1 yılYanlış düşünüyorsun abartılı ve aşırı ozguven düşürücü düşünceler bunlar. Bakımlı biriysen kilolu olman senin için büyük bir dezavantaj değil
00 YorumlaSağlık konusunda 637 cevap paylaştı. Kilolu insanla ugraşmak yeterince olgunlaşamamış ve çocukça davranan insanların işi
10 Yorumla
+1 yılElbiselerin olmaması ve kombin yapma zorluğu özgüven eksikliği daha bir çok şey
10 Yorumla- Sağlık konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılKilo alıp vermek normaldir insanız bazen alabiliyoruz ama ideal kilosundan 20 kg dan fazla alan insanın kendine saygısı yoktur..(hastalığı olanlar kapsam dışı)
+100 kilolara ağzımı açmak istemiyorum04 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka kendine saygisi yokdur demek sacma
Kimsenin ne yaşadıklarını bilemesin dışdan bakarak yargilamayin
Bazilari yeme bozuklu
Stresden yiyen insanlar var daha neler neler var bir bilsen seker oglan - +1 yıl
@esmerimbiciiim
@esmerimbiciiim hastalıkla ilgili olanlara parantez açtım zaten ben keyfi ve umursamazlardan bahsediyorum stresten yiyerek de 120 kg olmaz şimdi 😄🤔 - +1 yıl
120 kilo olmazda 10-15 kilo alir
- +1 yıl
@esmerimbiciiim ama ben 20 kg dan fazla da yazmışım zaten 🤦😕
- Sağlık konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılSadece dönem dönem de harekete kısıklığı hariç hiç bir şey kilolu candır gerisi heyecandır
00 Yorumla Bir tanede de ben ekleyeyim. Korku filmlerine ilk kilolu ve gözlüklü kişiler ölür.
00 YorumlaSağlık konusunda 376 cevap paylaştı. Toplum tarafında kabul görmek ve arkadaş ortamına alınmamak..
00 Yorumla
+1 yılOversize tişörtlerin basic tişört gibi durması... En sinir bozucu şey bu bence 🙄🙄🙄
01 Yorumla- +1 yıl
Ben giyim konusunda sinir olurdum. Beğendiğin şeyleri giyememek zayıfladığında da canının istememesi...
- Sağlık konusunda 906 cevap paylaştı.
u +1 yılYemek yerken yorulmaktır sanırım. Kilolu değilim ama yemek yerken yoruluyom doymuyom
00 Yorumla
+1 yılBence tam tersi diyorum kilolu bayanlar daha öz güvenli oluyor ve bence bu daha çekici bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl105 kilo bir kıza aşık oldum ve hala hatırlayınca içim sizlar
02 Yorumla- +1 yıl
SMSKSKSK niye knk red mi aldın
Cevap sahibi+1 yılYoo çıkarken başkasıyla sözlendi🙂
Böyle düşünme bu seni yıpratır. Kendine güven ve rahat ol rahat olduğun için sen de çok eğleneceksin belki karşı tarafta bu kendine özgüvenin bile çok etkileyici olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKizlarin erkeklere yaptigi zorbaliga gore sizinki hicbir sey
00 YorumlaKendine saygı be kendini sevmek için kilomuza dikkat edelim kendi görünüşünü sen düşünmezsen kimse değer vermez
10 Yorumla
+1 yılFiziksel hareketlerin kısıtlanması da zorlayıcı
00 YorumlaSağlık konusunda 418 cevap paylaştı. Koltuk altalari islak
00 Yorumla
+1 yılÇok çabuk terler her kıyafet giyemez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorluk yok gardaşım onlar abartıyor kendisiyle barışık değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeks yaparken erkeğin pipisini kirabilirler
03 Yorumla- +1 yıl
Gerçek mi
Cevap sahibi+1 yıl@Meraklıpanda01 evet
- +1 yıl
Neden kırsın ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılkız gibi görürüz kilosundan korkarız
00 YorumlaYoktur
10 Yorumla
+1 yılSaydiklarin
10 Yorumla
+1 yılGenelde sorun yasar
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıldışlanmak olsa gerek
00 Yorumla
+1 yılKilolu kızlar kapatılsın bence
00 YorumlaZorbalığa uğramak
00 Yorumla
+1 yılBen kilolardan hoşlanıyorum
00 Yorumla
+1 yılçok zorluğu var
00 Yorumla
+1 yılO kadar haklısın ki
01 Yorumla- +1 yıl
Açılmak için zayıflamayı beklemek dedin ya orada bir kötü oldum
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevmek sevilmek zor
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerdiven çıkmak
00 Yorumla Söylemesem
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler