Kuru değil fakat kalın. Haliyle zorlanıyorum.
Özür dilerim midenizi bulandırdıysam :(
Kuru değil fakat kalın. Haliyle zorlanıyorum.
Özür dilerim midenizi bulandırdıysam :(
turşu tüket mutlaka. sende kabızlık vardır yok desen de bu kabızlık alameti. normalde kalın ve uzun değil parçalı şekilde zıçabilmen lazımdı. uzun dışkı içerde sorun oldugu anlamına gelir. kas hareketlerinin sağlanması için de mutlaka magnezyum takviye al d vitaminiyle birlikte.
çok teşekkür ederim, çok hareketsizim o da bağırsak hareketlerimi etkiler mi
Evet hareketsizlik büyük mesele hem de öyle böyle değil. yiyip içip hareketsiz yaşayanlarda bu sorun daha çok oluyor. hatta diyabete kansere bile yol açabiliyor hareketsizlik. eğer hareketsiz isen kalori kısıtlaması uygulamalısın değilse zarar verir tüm yediğin fazla yiyecekler. insan vücudu hareketsiz yaşamak için yaratılmadı. Pek çok hastalık hareketsizlikle gelişiyor. sodyum potasyum pompası hareket halindeyken çalışır hücre enerji üretmeye başlar. Bu arada kolon kanserine karşı günde 1 bardak süt iç seni korur. bununla ilgili araştırmalar var. ama uht süt değil gerçek süt iç. uhtler çok zararlı. sarımsak eksik etme. limon da sık tüket. havuç da tüket bunlar seni büyük oranda her türlü kansere karşı korur. fındık yer fıstıgı badem gibi kuruyemişlerde çok ciddi antioksidan ve mineraller var. E vitamininin de koruyucu etkisi var kansere karşı. Mesela palm yağı için karalama yaptılar vakti zamanında ama en güçlü E vitamini izomerleri palm yağında bulunuyor. Pek çok kansere karşı koruyucu bu yağ ama TR de işlenmemişini ben bulamadım. bulabilsem alıcam. hep rafine olanlar satılıyor.
Cevap
18Cevap
Zeytinyağlı yemekler ye. posalı meyve ye su içmek çare olmaz posa almalısın.. gerekirse 1 kaşık saf zeytinyapğı ye
posali meyve nedir örneğin
kaysı, erik, incir bunlar yoksa kuru kaysa kuru üzürm kuru erik..
her gece yatağa yatmadan tuvalete çık muhtemelen birikip kalınlaşıyor
Varsa çıkıyorum yoksa çıkamam ki :(
işte var ki kalınlaşıyor sen uyurken barsak hareketleri devam eder, mutlaka otur bi onbeş dakika bekle ıkın gelecektir. bu arada midemiz bulanmadı hepimiz mıçıyoruz
teşekkür ederim. doktora gitmek istemiyorum çünkü, korkuyorum. babam kolon kanseriydi kronikleşcek diye korkuyorum. 🥺
sanmam ama kontrol ettir, her gece yatmadan , olmadı sabah erkenden tuvalete çık, gün içinde yürüyüş yap en 3000 adım, bol su iç 2-3lt ve posalı gıdalar tüket daha da iyi olacaksın, bu arada nickini kalınboch yapsana güleriz:)
yahu ahahah yok yok burayı böyle sormak içip kullanıp gidiyorum ayda yılda bir.. karda yürürüm iz bırakmam.. 😒
bir daha kabızlıkta görüşmek üzere o zaman:)
ahahah iyi günler
size de eendim hayırlı mıçmalar
Hay allah kahretsin sen kızsın nasıl böyle sıcabiliyosun bütün kızlardan tiksindim şu an agdjsjdsjdhskhdh
eczaden ishal ilacı al bikaç güne kalmaz suludan normale dönersin
Bazen bendede oluyor zor çıkıyor delikten kabızlıktan 5 gün sıçmadığımı bilirim sonra kendi kendine düzeliyor🤣
incir çıkmış. al, ye. akşama patır patır
Kabız değilim sadece dışkım kalın. Zorluyor.
okadar grer yani trse?
ne?
zorlanma diyorum. incir ye, yumuşasın.
Doktora mı gitsen kalın ayrıca iyi bee bence miss gibi. Ha bol su iç derim aşırı katı gıda da tüketme
yeme içmeyle alakalı bu ama daha detaylı anlatmamı istersen dm gel
Zor durum yırtıl dersin :)) Bol Bol Muz ye gabız gibi sanırım
kuru kayısı ye gülüm kayısı çok iyi gelecek sana
gülüm kayısı nedir
araştır bulursun 😀😀
gülüm canım gibi kullandığım bir kelime 😁😁
hahaha pardon, kayısı okey
kuru kayısı ama
Olur boyle arada
Lifli beslen probiyotik takviyeleri al tamamdır.
bence senin arkan çok dar arkadaşım
İçinden çıkarken kolay çıkıyor mu peki
Doktora gidin
Olmaz popoma bir şey sokarlar bakarlar 🥺
Sağlığınız önemli canım
Süt iç sabah akşam
Kabızlık vardır
Doktora göründün mü
Hayır popoma bir şey sokar 🥺 Film filan.
Sürekli aynı acıyı yaşamaktan sa bir defa yaşamak daha mantıklı
Lifli gıda tüket
Bu yorumu dinle, durum yediklerine karşı bağırsaklarının reaksiyonunu gösteriyor.
Lifli pratik ne yiyebilirim? En iyi ne gelir arkadaşlar
En İyi Cevap