Ambulansa kırmızı ışık emniyet şeridi hız limiti vb kurallar yok ama bunları ihlal ederken herzaman tedbirli olmak zorunda başkalarına zarar vermeden yapmali şimdi ödenek verim herkes ambulansa yol vermek için durmuş bı araç aradan çıkıyor yola daliyor ve kazaya sebep oluyor ozaman araç hatalı ama ambulans kırmızı ışıkta kontrolsüz bodoslama giderse ozaman hata ambulansa verilir emniyet şeridini hiç anlatmiyorum ambulans her türlü emniyete giren araca nerden çarparsa çarpsın arac hatalıdır
Trafikten kaçmak için hiçbir ambulans siren açmaz nedeni ise ambulans en son hastayı braktigi hastanede beklerken anons geçer örnek veriyorum 7644 hastayı teslim ettik xxx Hastanesi'ne ve ondan sonra yeni bir adres bekleriz ya da beklemede kalın derler derler en son hicbirsey yoksa noktaniza geçin derler Bı ambulans ekibi bulunduğu bölgeye hizmet verir sadece uzak mesafelere gitmez noktasıda zaten çok yakınındadır onun için boş oldugu hallerde pek trafik içine girmez ve uzun mesafe boş gitmez
Deniz otobüsü ne bizde gidiyoruz ama genelde yürüme engeli olan yatalak insanları götürmek için oluyor bu hizmet örnek verim size kişi adalara gidicek mesela hizmet evden başlar vapura kadar gider sonrasında adalarda bekleyen başka bir ambulans onu alır evime götürür
Böyle bir hizmeti verme şanslari yok ambulans hareket edmeden önce bakanlıktan protokol alır ve hastanın beilgilerini verir örnek veriyorum sağlam bir kişiyi bildirsek zaten bize hesap sorarlar bu konuda ikincisi şu varki bu hizmeti hiçbir Ambulans yapmaz korkudan yapsa yapsa bunu cakarlı araçlar yapar bizden daha hızlılar İstanbul trafiginde
İki çeşit ambulans tipi var 1 acil yardım ambulansi (Kırmızı şerit tir)
2 hasta nakil ambulansı (Mavi serittir)
Bu ikiside bakanlık tarafından sıkı denetim icindeler ve her adımları cpr tarafindan takip ediliyor bunlar yapamaz zaten bu ikisi dışında diğerleri ne yol verme gibi zahmete düşmeyin. bunlarim içinde acil hasta ve yoğun bakım hastaları ya da tedaviye yetişmesi gereken diyaliz kanser hastaları oluyor
Senin dediğin hasta nakil aracı bunlarda ambulans ibaresi olmaz ya da acil sağlık aracı da yazabilir bunlarda öncelik hakkı denen bişey yok karıştırmayalım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ambulans acil giderken bir insana yolda hızlı çarparsa suçlu kim olur?
Ambulansa kırmızı ışık emniyet şeridi hız limiti vb kurallar yok ama bunları ihlal ederken herzaman tedbirli olmak zorunda başkalarına zarar vermeden yapmali şimdi ödenek verim herkes ambulansa yol vermek için durmuş bı araç aradan çıkıyor yola daliyor ve kazaya sebep oluyor ozaman araç hatalı ama ambulans kırmızı ışıkta kontrolsüz bodoslama giderse ozaman hata ambulansa verilir emniyet şeridini hiç anlatmiyorum ambulans her türlü emniyete giren araca nerden çarparsa çarpsın arac hatalıdır
@HakanUmraniye34 Teşekkür ederim bilgi için çok açıklayıcı oldu.
Rica ederim katılımın için
Arkada hasta yokken de trafikten kaçmak için sirenleri açıyor musunuz? 😄
Trafikten kaçmak için hiçbir ambulans siren açmaz nedeni ise ambulans en son hastayı braktigi hastanede beklerken anons geçer örnek veriyorum 7644 hastayı teslim ettik xxx Hastanesi'ne ve ondan sonra yeni bir adres bekleriz ya da beklemede kalın derler derler en son hicbirsey yoksa noktaniza geçin derler
Bı ambulans ekibi bulunduğu bölgeye hizmet verir sadece uzak mesafelere gitmez noktasıda zaten çok yakınındadır onun için boş oldugu hallerde pek trafik içine girmez ve uzun mesafe boş gitmez
Teşekkürler, gerçekten merak ediyordum.
Rica ederim katılımın için ben teşekkür ederim 🙏
bazı ambulansların yoğun iş saatlerinde denizotobüsü iskelesine vip yolcu taşıdığına şahit oldum bunu kmler yapıyor
Deniz otobüsü ne bizde gidiyoruz ama genelde yürüme engeli olan yatalak insanları götürmek için oluyor bu hizmet örnek verim size kişi adalara gidicek mesela hizmet evden başlar vapura kadar gider sonrasında adalarda bekleyen başka bir ambulans onu alır evime götürür
yok bu takım elbiseli yürüme ve sağlık sorunu olmayan kişiler bahsettiğim
Böyle bir hizmeti verme şanslari yok ambulans hareket edmeden önce bakanlıktan protokol alır ve hastanın beilgilerini verir örnek veriyorum sağlam bir kişiyi bildirsek zaten bize hesap sorarlar bu konuda ikincisi şu varki bu hizmeti hiçbir Ambulans yapmaz korkudan yapsa yapsa bunu cakarlı araçlar yapar bizden daha hızlılar İstanbul trafiginde
hasta servisi araçları da yapmaz değil mi şu ambulansla aynı görünümde olup üzerinde hasta servisi yazan araçlar
İki çeşit ambulans tipi var
1 acil yardım ambulansi
(Kırmızı şerit tir)
2 hasta nakil ambulansı
(Mavi serittir)
Bu ikiside bakanlık tarafından sıkı denetim icindeler ve her adımları cpr tarafindan takip ediliyor bunlar yapamaz zaten bu ikisi dışında diğerleri ne yol verme gibi zahmete düşmeyin. bunlarim içinde acil hasta ve yoğun bakım hastaları ya da tedaviye yetişmesi gereken diyaliz kanser hastaları oluyor
Senin dediğin hasta nakil aracı bunlarda ambulans ibaresi olmaz ya da acil sağlık aracı da yazabilir bunlarda öncelik hakkı denen bişey yok karıştırmayalım
olabilir bilgi için teşekkürler
Rica ederim