Merhabalar 23 yaşıma yeni bastım 2 yıl önce yani 21 yaşımda karşıma tesadüf neticesinde Youtubeda çıkan bir video ile DEHB-im olduğunu düşünüyorum. Semptomları filan karşılaştırdım çocukluktan beri bu hastalıktan muzdarip olduğumu düşünüyorum. Yani çok eminim. Şimdi asıl sorunum şu ki, yaşadığım ülkede Azerbaycanda erişkin DEHB uzmanı neredeyse yok denecek kadar az. Artı olarak Ritalin Concerta Medikinet gibi ilaçlar ülkede satılmıyor ve yalnızca strattera var ama oda hemm çok pahalı hemde uzun vadede etki ediyor. Bu hastalıktan muzdarip olanlar ve bu konuda geniş bilgi sahibi olanlar lütfen bana yardım edin. Türkiye'de yanına gidip memnun kaldığınız online seans yapan doktor tavsiye edermisiniz lütfen. Hem tanı koyan hemde ilaç reçete eden. Gerçekten tanı koyulursa ( bundan eminim) az önce saydığım ilaçları reçete ile Türkiye'den nasıl elde ede bilirim yaşadığım ülkeye. LÜTFEN YARDIM EDİN 2 YILDIR DOKTOR ARIYORUM.:(
Güncellemeler
+1 yıl
Umut Mert Aksoy adında bir doktor buldum online seans almayı düşünüyorum nasıl bir doktor? Bilenler yorumlasin lütfen? Ve online seansta doktor ilaç reçete ediyormu?
DEHB'im olduğunu düşünüyorum profesyonel online seans yapan doktor arıyorum YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK ÇARESİZİM:( ?
Ama hayatı ilişkileri bildiğin her şeyi etkiliyor ve göz ardı edilecek gibi değil. Mesela benim çocukluktan beri hayatımı etkiliyor uzun yıllar neden böyleyim normal insanlar gibi değilim falan bi sürü soru sordum kendime. Öyle ki, hayatta ne yolumu bula bildim ne meslek edine bilmiş değilim hala kendime beynim fazlasıyla karışık aklımdan dakikada yüzlerle düşünce geçiyor beynim susmuyor ve böyle bi durum hayatımı çok zorlaştırıyor. Yaş ilerledikçe de zorluk daha da artıyor. Yani tedavisi varsa ilaçla ve terapiyle hayatımı yoluna koya bileceksem neden olmasın. Eğer kendinizden şüpheliyseniz doktora gitmekde fayda var. Şahsen ben çok direndim artık yalnız başıma beceremiyorum
Geceleri düşüncelere boğuluyor ihtimalleri düşünmekten gerçek hayatı yaşayamıyorum beynim sürekli bir kelimeden binlerce düşünce üretiyor asla bitişe odaklanmıyor dalıp gidiyor gibi gibi gibi sizi çok iyi anlıyorum ama benim durumumda hayattan pes etmiş kişi olarak hayatım yolunda olsa ne olacak gibiyim kafamdaki kaos normalleşti hissizleştim
Evet o kısım yorucu ek olarak devamlı ilacı elde edeceğim bir kaynak insan bulmam da zor. Zaten önce ben doktorla görüşüp tanı aldıktan sonra ilaç reçete edilsin istiyorum. Hem Türkiyeye gelsem bile ilaç her defa bittiğinde yeniden gelmek zorunda kalıcam 🤦🏻♀️o yüzden kargo ile mümkün olup olmadığını araştırıyorum
Çok isterdim ama maalesef şu an mümkün değil o yüzden online seanslar almak istiyorum doktorlar bildiğim kadarıyla artık kağıta falan yazmıyorlar ilacı öyle olursa kolay olur belki
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > DEHB'im olduğunu düşünüyorum profesyonel online seans yapan doktor arıyorum YARDIMCI OLUN ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK ÇARESİZİM:( ?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bende bu yıl keşfettim benziyor semptomlar ama umursamamaya çalışıyorum gerçek olsa da bir şey değişmeyecek maalesef
Ama hayatı ilişkileri bildiğin her şeyi etkiliyor ve göz ardı edilecek gibi değil. Mesela benim çocukluktan beri hayatımı etkiliyor uzun yıllar neden böyleyim normal insanlar gibi değilim falan bi sürü soru sordum kendime. Öyle ki, hayatta ne yolumu bula bildim ne meslek edine bilmiş değilim hala kendime beynim fazlasıyla karışık aklımdan dakikada yüzlerle düşünce geçiyor beynim susmuyor ve böyle bi durum hayatımı çok zorlaştırıyor. Yaş ilerledikçe de zorluk daha da artıyor. Yani tedavisi varsa ilaçla ve terapiyle hayatımı yoluna koya bileceksem neden olmasın. Eğer kendinizden şüpheliyseniz doktora gitmekde fayda var. Şahsen ben çok direndim artık yalnız başıma beceremiyorum
Geceleri düşüncelere boğuluyor ihtimalleri düşünmekten gerçek hayatı yaşayamıyorum beynim sürekli bir kelimeden binlerce düşünce üretiyor asla bitişe odaklanmıyor dalıp gidiyor gibi gibi gibi sizi çok iyi anlıyorum ama benim durumumda hayattan pes etmiş kişi olarak hayatım yolunda olsa ne olacak gibiyim kafamdaki kaos normalleşti hissizleştim
Türkiye'de değil misin
Hayır değilim o yüzden yardım istiyorum
Buraya gel online olmaz
DEHB o ne?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu
O ne yaa
Anlamadım? Ne ne?
Bende öyle olduğumu düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Sadece bir video üzerinden gitme. Bütün belirtileri taşıyor musun ya da hangi seviye de ne etkiler yapıyor şu anda?
Çok fazla kaynağa baktım ve keçmiş anıları çocukluğumu da göz önünde bulundurarak tam eminim
Benim bildiğim bu çocuklarda ve ergenliği atlattıktan hemen sonra kızlarda oluyor sen kaç yaşındasn?
23 yaşındayım
Ufak bi araştırdım bahsettiğin ilaçlar kırmızı reçeteyle satılıyor burada ve fiyatları ucuz. Ancak sadece psikiyatristler yazabilirmiş.
Işin bu kısmı kolay sana ulaştırmak biraz kafa yorar.
Neden türkiyeye bi kaç günlüğüne gelmiyosunki?
Evet o kısım yorucu ek olarak devamlı ilacı elde edeceğim bir kaynak insan bulmam da zor. Zaten önce ben doktorla görüşüp tanı aldıktan sonra ilaç reçete edilsin istiyorum. Hem Türkiyeye gelsem bile ilaç her defa bittiğinde yeniden gelmek zorunda kalıcam 🤦🏻♀️o yüzden kargo ile mümkün olup olmadığını araştırıyorum
Bence gel tanı koyulsun ilkinde durumu anlatır ilaç miktarını çok yazarsn. Sonrasında yurt dışı kargo mümkün tanıdık doktorlara yazdırır yollatırız
Çok isterdim ama maalesef şu an mümkün değil o yüzden online seanslar almak istiyorum doktorlar bildiğim kadarıyla artık kağıta falan yazmıyorlar ilacı öyle olursa kolay olur belki
Evet elektronik artk reçeteler. Yapabileçegim bişey olursa ileride ekler yazarsın. Elimden gelen bişey olursa yardımcı olurum.
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için 🙏 Tamam
Rica ederim çok geçmiş olsun.