5 aydır durduramadığım ağlamalarım var , kendiliğinden başlayıp biten herkes hasta olacaksın diyor , üzüntü kanser yapar mı? Nasıl bitecek, insan kendinden de yoruluyor artık 💁🏻♀️
🌺🌺🌺🌺
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
5 aydır durduramadığım ağlamalarım var , kendiliğinden başlayıp biten herkes hasta olacaksın diyor , üzüntü kanser yapar mı? Nasıl bitecek, insan kendinden de yoruluyor artık 💁🏻♀️
🌺🌺🌺🌺
kanser mutlulukta olmaz tabi ki üzüntüden oluyor
Beyin kanamaları, daha çok stresli kişilerde yoğun gözükmektedir.
Unutkanlık, zihinsel karışıklık, konsantrasyon sorunları, dalgınlık sorunları
Vücutta uyuşukluklar, karıncalanmalar
Hamile kalamama: Herhangi bir fiziksel problem olmamasına rağmen, çiftin aşırı çocuk istemesi de stres yaratabilir ve bu nedenle hamilelik gerçekleşmeyebilir. Bununla birlikte adet düzensizlikleri ve adetten erken kesilme de stresli kişilerde sıktır.
Aşırı kilo alma ya da kilo kaybı gerginlik yaşayan kişilerde sıktır.
Ruhsal sorunlar: Depresyon, Kaygı bozuklukları, Panik bozukluk gibi hastalıklar, gergin kişilerde daha sık görülmektedir.
Kalp hastalıkları: Hipertansiyon, kalp krizi çoğunlukla aşırı stresli kişilerde görülebilmektedir.
Haber devam ediyor
Haberin devamı
Vücut ağrıları: Geçmeyen boyun ağrıları, bel ağrıları, fibromiyalji, vücutta katılık hissi görülebilir.
Göz seğirmeleri streste sık görülür.
Cilt hastalıkları: Saçkıran, ürtiker (kurdeşen), egzama, tedaviyle düzelmeyen kaşıntı ve alerjilerin altında yoğun stres olabilmektedir.
Bağırsak sorunları: Kabızlık, ishal, irritabl kolon sendromu (spastik kolon), şişkinlik, gaz şikâyetleri oluşabilir.
Mide sorunları:
Aşırı gerginlik sonucu; mide ülseri, reflü (mide içeriğinin ağıza gelmesi), hazımsızlık görülebilir.
Baş ağrıları: Stresli durumda baş ağrıları sıkça görülür, Migren ve gerilim tipi baş ağrılarının çoğunluk nedeni strestir.
Stres bazen kontrol altında olan tansiyon ve şeker hastalıklarının, tekrar bozulmasına neden olabilir". Stresle baş edebilmek için mutlaka kendinize zaman ayırmalısınız, dinlenmenize dikkat etmelisiniz. Egzersiz yapmak ve hobi edinmek stresle mücadelede önemli yöntemlerdir.
Çözümsüz dertler, üzüntüler vücutta birtakım hastalıklara yol açabilir. Biran önce çözüme kavuşmanızı temenni ederim
Yapar ama tedavi senin elinde. Bakış açını değiştirmelisin ama bakış açını değiştirmek için, görüş alanını da değiştirmelisin. İnsanın hayatta en çok sevdiği varlığı kendisidir. birini severse kendisi için sever. Acı çekerse, yine kendisi öyle istediği için çeker. Bunun böyle olduğunu bilmeli insan. Karar vermeli, mutlu olmak mı, mutsuz olmak mı onun istediği şey. İnşallah düzelir.
Bunalımdasınız o zaman. Üzülsenizde - ağlasanızda problem geçmiyor veya geçmeyecek maalesef. O yüzden hiç yalnız kalmayın, ya çocuklarınızla vakit geçirin ya da arkadaşlarınızla. Olmuşla ölmüşe çare yokmuş, ne kadar da doğru söylemişler bunu. Hasta olmamaya özen gösterin , sağlığınız en önemli büyük hazineniz çünkü..
Rica ederim.👍🏻 burada en doğru yol, kendi kabuğunuza çekilmek. Ve yalnız kalmamak , hergün bi arkadaşınızla görüşün. Veya arada bir akraba ziyareti işte.
Cevap
25Cevap
Evet yapar maalesef.. aşırı üzüntü stres.. kalbi de çok etkiliyor.
Size bişey diyimmi üzülüyosun kime faydası var kimse seni görüyomu yok sadece kendine ediyosun üzülünce insan üzülüncr hertürlü hastalıga kapı acar bitek kanserle sınıflandırma çeşitli gün görmemiş hastalıklar cıkar bende cok üzüldüm agladım ama boşa boşa cevreme vakıyorum herkes bi havada onun için üzülmeye degmez
Yasamın yoluna bakın hayattan zevk almaya bakın bilemiyorum elinizde var ya da yok keyfini sürün hanım efendi kim üzdü onda bilmiyorum hayat nekadar acımasız olursa olsun dönüp duruyo
Bazen insan çaresiz kaldığı zaman psikologdan en yakın arkadaşından dostundan destek almaya gereksinim duyuyor neden istemsizce ağlıyorsunuz neden bu kadar üzüntüsünüz önce bunun cevabını kendinize dürüstçe bir verin daha sonra konuyu uzmanlara aktarmakta fayda var maalesef yapar aman diyeyim üzüntüyü bırakın
Stres üzüntü bütün hastalıklara zemin hazırlar elbette. Ağlamak çare olmuyor çoğu şeye hayata kafa tutmak mutlu eden aktivitelere yönelmek belki iç huzuru sağlamak birçok sıkıntıya ilaç olabilir.
Stres e yol acıyor.. Streste tum kotuluklerın babası...
Anneannem cok ıcıne atıyorsun sen hasta olursun derdı hep bana
Bunu bilemeyiz kardeşim ama stresin bir çok hastalığı tetiklediği doğrudur. Çünkü insan o anda ne içtiğine ne de yediğine dikkat edebiliyor.
Genelde ağlamak insanı rahatlatır. Kanser yapan etki genetik kodlar.
Üzüntü ve stres tüm kötü hastalıkların başlangıcıdır. Çok geç olmadan bu durumun önüne geçmelisin
Stres vücudun en büyük düşmanıdır. Ne yapar bilemem ama psikiyatri tedavi şart.
Bende 6 7 aydır üzülüyorum çok korkuyorum kötü bir hastalık gelecek diye
yani yapabilir çünkü hastalıkların temelinde psikoloji de önemli etken.
Üzüntü kanser yapmaz ama ruh hali olarak kanserle tek farkı ne zaman öleceğini bilmemektir.
Acı duygulardan ölen insanlar var kanser ne ki süründürür
Bir yıldır bu durumdayım kanser olmadım. Fakat üzüntü her hastalığın en temel nedeni öküzden kendini üzmemeye çalış lütfen.
Korku ve geçmeyen hüzün bağışıklık sistemini baskılar. Eğer kanseri engelleyemeyecek kadar baskılanırsa evet kanser olunur
Alâsını yapar hem de. çevremde büyük bir acı yaşayıp da kanser olan çok kişi var.
viski al iç, bana iyi geldi
Yapar. Er ya da geç yapar. Sorun ne?
İşimden ayrılıyorum ve başka bir kaç sıkıntılı durum
Sağlık
Depresyon damisin acaba
Ülser yapıyor diyorlar ama kanseri bilmiyorum
Her şeyin aşırısı bir yerlere zarar verir
Her insanda kanserlihücre var diyolar
Psikoloji sağlık konusunda etkili
Hastalıkların en birincil kaynağı strestir.
Üzüntü kanserden beter. Ne üzdü seni okadar
En büyük sorun insanın iç üzüntüsü herseyi yapar.
Evet yapar yapıyor
Yapar annem yapar
Belli olmaz bu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?