Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂
Başınız ağrıyınca ne yaparsınız?

Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! 🙂
Çok sık baş ağrısı çeken biri değilim ama bugün tuttu.
Su tüketimime hiç dikkat etmedim gün içinde herhalde yetersiz kaldı.
Vücutta % 1 su kaybının ilk belirtisi baş ağrısıdır. O yüzden ben ilk önce su içer 💧 sonra dinlenirim imkan varsa uyurum 😴 .
kahve ☕️ içmeyi özellikle seçeneklere koydum fakat önermiyorum çünkü kahve idrar söktürücü etki yapar ve daha fazla su kaybına sebep olur.
Gün içinde çok fazla çay kahve içiyorum o yüzden su içmiyorum deyip baş ağrısı çekenler varsa onlar için de hatırlatayım, hiçbir içecek suyun yerini doldurmaz o yüzden su tüketimini ihmal etmemek lazım
Hepinize sağlıklı akşamlar KS 🙏🏻
Başım ağrıyınca ilk olarak detayda yazdığı gibi su içerim çünkü doğrudur. Hele havalar serinledi ama sıcaklarda ilk yapılması gereken o olur.
Sonrasında gözlerimi kontrol ediyorum, çünkü baş ağrım olursa bu genelde göz yorgunluğu sebepli oluyor. Eğer öyleyse dinlendirmek için karanlıkta zaman geçiriyorum ve gözyaşı için esniyorum. (Burayı okuyunca esneyebilirsiniz, normal 😂)
Yine geçmediyse; temiz hava, egzersiz, duş, kahve ve en sonda da zorla kendimi uyutuyorum. Baş ağrısı için şu ana kadar ağrı kesici kullanmadım.
Unutmadan; baş ağrısının bir sebebi de tansiyon olabilir, tansiyon geçmişi olanlar veya şüphelenenler tansiyonunu kontrol ederek limon suyu içebilirler.
Reca ederim efenim değerli görüşleriniz için biz teşekkür ederiz🙏🏻
şu an başımın ağrıması peki 😂😂
😞 geçer inşallah
Bende de bulantı var salgın mı acaba
Öyle dedi çevremde birkaç kişi. Eşim ve kızım da hasta aynı şekilde
Evet olabilir salgın
Allah şifa versin bulantı devam mı?
Eh biraz 🙂
😌 umarım ilerlemez, iyi geceler
Cevap
41Cevap
Su içerim sadece. Çok iyi geliyor. Ekranlardan gözümü uzak tutarım. Işıkları kapatırım. Kendimi istirahate çekerim. Hiçbir türlü ağrı kesicine yônelmem
O baş ağrısı yüzünden kaç kere acillik oldum. Acile gitmemek için her yolu denerdim. Şekersiz kahve, karanlık oda, buz koyma ama nafile ya serum ya iki tane iğneyle anca kendime gelirdim. Çünkü migren atakları normal ağrı kesici ilaçlarla geçmez. Çünkü nöroloji doktorum normal ağrı kesicilerin migreni daha çok tetiklediğini söyledi. Ve gerçekten de ağrı kesici içtikçe ağrı çoğalıyordu. Çok şükür Allah'ıma kullandığım ilaçlardan sonra daha hiç acillik olmadım. Migren ağrı kesicini kullandığım zaman hemen geçiyor.
Eğer ki midene bulantı geliyorsa, o an ışığa ve sese tahammül edemiyorsan büyük ihtimalle migrenin bir çeşiti olabilir.
Başım ağrırsa uyurum. Çok nadiren ağrır başım. Sanada geçmiş olsun
Teşekkürler
Nasıl oldun
Ehhh😕
Su içiyon dimi
Evet fazlaca içmeye çalışıyorum
İhmal etme suyu olur mu
👍🏻👍🏻
Oy başım oyy kafaaam oy ben nerelere gideem diye söylenirim
Oyyy😩
Önce geçeceğini düşünürüm bir süre beklerim, uzun süre geçip ağrı geçmeyince ağrı kesici içerim
En çok göz ardı edilen sebep dehidrasyon. Hasta olmamak için burnumu hep temiz tutarım. Başım ağrıyorsa da soğuktan uzak durup bol su içerim. Yine de geçmezse ya sinirden ya da yorgunluktandır.
Aynen ben de önce sıvı alırım, biraz beklerim geçmezse ağrı kesici alırım.. özellikle kas ağrısı varsa içerim ağrı kesici. Kolay kolay içmem
Migreni olan biri olarak başım ağrıdığında majezik duo ile girizgah yapar olmadı dikloron ampül ile sonlandırırım :D
uyumaya çalışınca bile geçmezse ağrı kesici alırım. ilaç son tercihim oluyor başka çare yoksa kullanıyorum
Uyurum. Çünkü her ağrıdığında ağrı kesici içmek zararlı. Bence önce uyumalı ve ekrana bakilmamali. Eğer geçmezse ağrı kesici alınmalı bence.
Ellemem ağrısın :)) bi süre gecmıyor, şiddetli ise bir bez koyarım ya da ağrı kesici alırım
beş defa derin derin dağ kekiği koklayın anında çözüm
Bazen su içmeyi unutabiliyorum hemenn bol su içerim geçmiyorsa ağrı kesici mecbur
Karanlık bir yerde gözlerimi dinlendirmem gerekir
Hepsini yapıyorum hepsi birleşince ağrım kesiliyor xd
O mekanı terk etmek ve bana iyi gelen yer nereyse oraya yönelmek..
Sigara içerim bazen de türk kahvesi içerim başım agriyinca
Arveles içerim direkt, zehir de içsem kesmiyo ağrıyı
Bende önce su içerim ve ağrı kesici etkili dualar var 😌
Ensemde, iki kulağın ortasinda kalan bölgede buz gezdiriyorum. Tavsiye ederim
En İyi Cevap