Karın bölgesinde herkeste oldugu kadar az bir yağlanma var ve çinkodan sonra baya bir incelmesi gözüme dikkatimi çekti ama tekrar aldığımda aynı etkiyi yaşamadım sonraki denemelerde.
Bunun çinkodan sonra olduğuna eminim. Aynı olayı yaşayan var mı başka?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çinko'yu akşam yatarken alıcaksın. Enaz 4-5 saat bişey yememen gerekli alman için. Yoksa çinko istenilen işi yapamaz. Çinko tek başına göbek eritmez. Ayrıca çinkoyu haftada 4 gün ağır ağırlık antrenmanları yapmıyorsan doktora danışıp almakta fayda var. Çinkoyla beraber yararlanımını arttıran birkaç bir şey daha var tabii.
Derin uyutuyor vivid rüya gördürtüyor her aldıgımda. ZMA ile denediğimde özellikle.
ister inan ister inanma uzun süre almamıştım bir deniyim dedim karındaki yağ fark edilir derecede inceldi ama sonra tekrar aynı etki devam etmedi.
Kaç gün denedin? diyet yaptın mı? ve spor? bak eğer cidden sadece zma tüketip yağ oranını düşürebiliyorsan git vücut geliştirmeci ol ondan para kazan. çünkü muhtemelen genetiğin %1'in içinde falandır.
Dostum beni şaşırtan da o oldu zaten. daha önceleri çinko denediğimde böyle bir etki olmamıştı fakat uzun zamandır çinko takviye de hiç almıyordum ve elime supplement yeni geçti tekrar bir deniyim dedim akşam aldım sabah resmen karındaki yağ baya bir erimişti uyandıgımda. sadece bir denemede bu oldu fakat devam ettiğimde ilk yaşadıgım bu etkiyi tekrar yakalayamadım yani devamı gelmedi. Çinko'nun gaba artırıcı etkisi var beyinde. Yani stres hormonu düzeylerini düşürdüğünü biliyorum ve bu olayı ben ona yoruyorum şimdilik. Hatta bu olaydan sonra bir araştırmada çinkonun obezlerde vücut ağırlıgını düşürdüğüyle ilgili bir yazı okudum. zinc weight loss kelimelerini aratırsan karşına çıkar bir ton bilgi.
mesela tercüme ettiğim şu bilgiyi iyi oku;
Çeşitli çalışmalar obezitesi olan bireylerin serum çinko konsantrasyonlarının daha düşük olduğunu göstermiştir ( 32 , 33 ). 23 gözlemsel çalışmanın yakın zamanda yapılan bir meta-analizi, obezitesi olan bireylerin serum çinko konsantrasyonlarının obezitesi olmayan bireylere göre daha düşük olduğunu buldu ( 34 ). Obeziteli bireylerde düşük serum çinko konsantrasyonları, kronik oksidatif stresin varlığına bağlı olabilir, bu da glukokortikoid üretiminin artmasına ve çinko taşıyıcılarının azalmasına neden olur ( 33 , 35 ). Ek olarak, çinko taşıyıcılarının ekspresyonu, yağ dokusu tarafından salınan sitokinler tarafından indüklenerek çinkonun vücuttaki dağılımını değiştirebilir ( 36) .). Her ne kadar çinko takviyesinin obeziteyle mücadelede yararlı bir müdahale olduğunu öne sürmek cazip gelse de, gözlemsel çalışmaların meta-analizinden nedensel bir çıkarım yapmak zordur.
Kardeşim yazdıklarını ağızım açık okudum şu an şoktayım :D 1 günde nasıl etkiler bu kadar ya. O zaman çok şanslısın gerçekten. Senin adına sevindim ne diyeyim... araştırmanın linkini benimle paylaşır mısın merak ettim devamı varsa?
Bak sana ne diyom. önceleri çinko aldıgımda böyle bişeye şahit olmadım. artık vücudumda sonradan ne değiştiyse birden karın yaglanmasının bariz şekilde çinkoyu tekrar denediğimde incelmesi şaşırttı beni. şans oldugunu sanmıyorum mutlaka başkasında eksik olup ben de çinkoyu denediğim o sırada eksik olmayan farklı bir faktörü bilmeden tamamlamış olabilirim. tesadüf/şans diye bir şey olamaz doğada. fizik kuralları affetmez, tolerans göstermez.
alıntı yaptıgım link şu fakat bunun gibi bir sürü daha kaynak var;
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7442320/
Bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum. Kendi vücudunu bir hafta denesene. Ama normal yemene içmene devam et.
Bak farklı bir site bu konuyu şu şekilde derlemiş;
Kilo Kaybı İçin Çinko: Yardımcı Olur mu?
Çinkonun kilo vermedeki yararları hakkında bazı araştırmalar yapıldı ve iki araştırmada umut verici sonuçlar elde edildi!
Bir çalışma, obez bireylerin vücutta dolaşan çinko seviyelerinin daha düşük olma eğiliminde olduğunu bildirdi.
Takviye üzerine çinkonun BMI'yi, vücut ağırlığını ve trigliserit konsantrasyonunu iyileştirdiği bulundu; bu da çinkonun obez bireyler için etkili bir tedavi olabileceğini düşündürüyor. 1
İkinci bir çalışma, günde 30 mg çinko glukonat tüketen obez kişilerin vücut kitle indekslerinin iyileştiğini, vücut ağırlığının azaldığını ve trigliserit seviyelerinin iyileştiğini buldu. 2
Çinko takviyesinin aşırı kilolu ve obez bireylerde kilo kaybını artırmada potansiyel bir etkiye sahip olabileceği görülse de, araştırma şu ana kadar umut verici görünse de bunu doğrulamak için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.
www.performancelab.com/.../does-zinc-help-with-weight-loss
Ben çok eskiden kullanmıştım. Çinko olumlu şeyler yapmıştı. Ama yanında ağırlık antrenmanı, cardio ve sıkı diyetle beraber. Ne kadar ne şekilde etki etti onu tam bilemiyorum. Ama bu araştırmaların belirsizliği de saçma geliyor bana. Senin yaşadığın şey ise mucize ya. Genetiğin mükemmel demekki.
araştırmaların belirsizliğine veya tutarsızlıgına çok saplanmamak lazım zira herkesin metabolizması veya o andaki vücudunda giden faktörler birbiriyle aynı olmayabiliyor. o sebeple bende etki gösteren bir şey başkasında göstermeyince bu defa araştırmalar belirsizlikle sonuçlanıyor. diğer faktörlerin rolünün çok etkisi var bence sonucu değiştirme noktasında.
İşte mevzu hep deneme yanılmaya bakıyo aslında. Ben de de l-karnitin işe yaramamıştı ama 20 dk bisiklet yaptığımda bir ayda deli gibi yağ yakmıştım.
Aynen öyle. Koşullar doğru şekilde sağlandığında işe yaramayan şeyler yaramaya başlıyor bu dediğin olaya benzer şeyler benim de çok başıma geldi. Yorumlara baksana Allah aşkına? çinko aldın diye zehirlenmekten korkan tipler dolu piyasa. Bu adamlar deneme ve merak olayı olmadıgı için yerinde sayarlar, doktorcudur çoğu. bir şey bildiklerinden değil, ortaya atıyım da bir şey biliyorum sansınlar ayağına yatıyor çoğu. Bu arada çinko GABA nın iyi bir artırıcısı demiştim sana. bu GABA ile growth hormone yani büyüme hormonu arasında da bir bağlantı var., beyinde GABA arttıkça büyüme hormonu da artıyor. belki de çinkonun testo artırma etkisi bununla bağlantılıdır. GABA beyinde sakinlik verdiriyor. uyku hissi geliyomuş gibi yapıyor. nöronlara fren etkisi yaptırtıyor. bak dikkatini çekerim anksiyetesi, aşırı heyecanı, panik atağı falan olan insanlarda genelde GABA seviyeleri beyinde düşüktür. Çinko büyük ölçüde bu sorunu da düzeltiyor ama bir çoğunun haberi yok bu kadar basit şeyin büyük etki meydana getirmesinden.
ahahaha çinkoyla zehirlenmeyi boş ver ya. Çoğu insan doğru dürüst araştırma yapamaz. Bu arada çinko sipariş ettim. 1 ay deneyeceğim. Sonuçları yazarım.
1 ay denemene gerek yok. en büyük etkiyi ilk denemede gösterir gösterirse. değilse eksiklik yoktur paranoyak olmaya gerek yok. 1 ay denemek lazım olayını ortaya atanlar kafalarına göre konuşuyor bende önceleri çinko denediğimde hiç etki göstermemişti ama uzun sürenin ardından yeniden deneyince hızla bu etkiyi yaşadım ve enteresan olan ise 1 gün sonra devam etmedi bu etki. o sebeple üstelememek lazım.
Çinkoyu kafana göre alamazsın toksisite yapabilir öyle bir etkisini bilmiyorum hiç.
Tamam sen alma. yeter ki ahkam kesme anlamadan etmeden. dünyanın çoğu çinko eksikliği çekiyor sebebi de aşırı karbonhitrat ve stres.
Uzun süre alımında bakır emilimini olumsuz etkiliyor. Tamam sen de kafana göre al kör cahil.
Ben uzun süre mi alıyorum dedim? eksiklik var ki yağ yakımını artırdı. konu saptırmada üstünüze yok.. yok toksikmiş yok şuymuş. toksik dozlar falan aldıgımı nerden biliyon aldıgım doz günlük 10-15 mg idame doz. kaldı ki 100 mg dozları 3 ay devamlı alsan öyle toksik etki olusuyor diyor. o da HDL kolesterolü düşürüyor. bakır emilimini bloklamasın istiyorsan 1-2 gün ara ile alırsın bu kadar basit.
Alıntıdır ingilziceden tercüme edilmiştir;
"Çeşitli çalışmalar obezitesi olan bireylerin serum çinko konsantrasyonlarının daha düşük olduğunu göstermiştir ( 32 , 33 ). 23 gözlemsel çalışmanın yakın zamanda yapılan bir meta-analizi, obezitesi olan bireylerin serum çinko konsantrasyonlarının obezitesi olmayan bireylere göre daha düşük olduğunu buldu ( 34 ). Obeziteli bireylerde düşük serum çinko konsantrasyonları, kronik oksidatif stresin varlığına bağlı olabilir, bu da glukokortikoid üretiminin artmasına ve çinko taşıyıcılarının azalmasına neden olur ( 33 , 35 ). Ek olarak, çinko taşıyıcılarının ekspresyonu, yağ dokusu tarafından salınan sitokinler tarafından indüklenerek çinkonun vücuttaki dağılımını değiştirebilir ( 36) .). Her ne kadar çinko takviyesinin obeziteyle mücadelede yararlı bir müdahale olduğunu öne sürmek cazip gelse de, gözlemsel çalışmaların meta-analizinden nedensel bir çıkarım yapmak zordur."
kafana göre çinko kullanma ve göbekteki yağ spor yapmadan gitmez