Selamlar. Diyelim ki hayatınızdaki insan hastalandı ve acilen organ nakline ihtiyacı var ve dokularınız uyumlu çıktı. Bu durumda ona organ bağışı yapar mısınız yoksa kaçıp gider misiniz?

#smell

Selamlar. Diyelim ki hayatınızdaki insan hastalandı ve acilen organ nakline ihtiyacı var ve dokularınız uyumlu çıktı. Bu durumda ona organ bağışı yapar mısınız yoksa kaçıp gider misiniz?

#smell
Ülkemizde organ bağışı kampanyası ilk çıktığında yapmış bir insanim
Turk Kızılayinin Turk kök hücre projesi kapsamında bilgileri bende olan bir genç kıza ilik bağışı yapmış bir insanim
Kaldi ki evli değilim ama eşim çocuklarım ya da ailemden bir insan böyle bir durumla karşı karşıya kalmasın ama ola ki kaldı seve seve bağışları
Profil resmimi bakanlar dünya görüşüm hakkında bilgi sahibi olurlar
Deniz Gezmiş in son mektubunda dediği söz hayat felsefem ve Profil resmim
İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre zarfında iyi ve güzel şeyler yapmaktır
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
Evet tabi ki de yaparım.. zaten sevgili veya eşim diyorsam bir kadına ona güveniyorum demektir ve birbirimize olan sevgimizden de eminiz demektir. ayrıca sevgili eş fark etmiyor bence insan eğer sevmiyorsa veya karakteri yoksa eşini de aldatır veya terk eder. bu yüzde de bir kızla sevgili olmak benim için onu her şeyden çok sevmek demektir. organ bağışlardım. belki de sonra pişman olurdum ayrılınca ya da sevmediğini fark edince. ama yine de önemli olan o an sevdiğimi kurtarmak..
Bu uyumla alakalı ve organlar genellikle aile fertlerinden aliniyor fakat birtakım testler yapıldıktan sonra uyum sağlanırsa neden olmasın ben bile organlarını bağışlamayı düşünüyorum öldükten sonra curuyecegine başka bir bedende çalışmaya devam etmesi daha güzel olur
Tek bir sevgilime gerekli olsa kalp bağışı yapardım. Sayemde sevmeyi bilen bir kalbe sahip olurdu. 😃
Harici olarak sadece çocuğuma, anneme falan bağış yaparım. Sevgili /eş ne? Sonradan programlarda görüyoruz. O organı alıp farklı kadın buluyorlar. Erkeklere fedakâr olmamalı. Sonu ortada.
Cevap
28Cevap
Koca kişisine tabi böbrek ciğer ne lazımsa artık
Spesifik bir organ var mı aklımızda?
Böbrek, Karaciğer, ilik vs
Hayırlısı olsun hakkınızda :D
Olsun o da olur inşallah ne diyelim :D
He ondan sonra benim organım ile kadınlarla yatıp kalksın. Asla bağışlamam. Erkeklere güven olmaz.
Yaparım, herhangi biri istese ve gerçekten yardıma ihtiyacı olsa ona bile yaparım. Yapmazsam vicdanım beni rahat bırakmaz.
Adam gibi adam ise evet yaparım alsın ömrüm onun olsun..
Ama değilse ölüm döşeğinde bile olsa pamukla su damlatmam ağzına.
Eşime kalbime vermişim, bir dalak böbrek de verilir. Bir ömür beraberiz zaten aynı organa ev sahipliği yapmış oluruz. Bunu da romantizme bağladım ya helal sdsasd
Kaçıp gitmem yanında olmaya gayret ederim sevmesem de az sevsem de destek olurum. Organ verme olayı yalnızca eşime has olurdu. Sevgili bugün var yarın yok organ vermek basit bir olay değil.
Harika soru, tebrik ederim. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz. Olursa bağışlarım tabi. Sevdaya baş konur. Böbrek de neymiş! Heytt ulan🤪😂😂😂
Sevgilim/eşim olması şart değil. Sevdiğim birine dokularım uyuşursa bağışlarım.
Eşime sadece o da buna değeceğine inandıysam. Organı bağışladıktan sonra şrfsizlik yaparsa bu sefer kendi elimle o organı çıkartırım
Açıkçası eşime yaparım ama sevgilim yapar mıyım bilmiyorum, çünkü evlendiğim kişi artık hayatımı birleştirdiğim kadın demektir onun için yaparım
Vicdanım elvermez her şeyden önce tabi ki bağışlarım. O durumda olan birine sırtımı dönemem...
Bagislamam. Oğlum var ona karşı sorumlulugm var bana bsi olursa kim bakacak hmm çocuğuma diye düşünüp bagislamam
Olm sevgili ne alaka kocan olursa zaten hiç bişey düşünmeyip verirsin çok sacma
Karaciğer kalp beyin dışında evet bunlari veremem yoksa ölürüm
Sevgilime yapar mıyım emin değilim ama eşime yaparım.
Sevgiliye bilemem de eşe yaparım. Ölünce zaten lazım olanı alacaklar.
Kesinlikle yaparım.
Tabi o günün gelmesi lazım ilk önce.
Benim organımla beni boynuzlamaya gitmeyecek bir karakteri varsa düşünürüz 😀
Seni gerçekten seviyor ve sende seviyorsan yapılır
Sevgilime organ vermem eşim belki ama sevgili olmaz.
Bu nasıl soru ❓ yapmayan için zate eski sevgili, eş olmuştur o 😂
Yaparım tabi, madem uyumluyuz hayatta kalsın ne olacak sanki✌🏻
Organ bağışı yapabilseydim, yapardım.
İyilik karşılık beklenmeden yapılan bir şeydir.
Eşime yapardım ama sevgilim için aynı şeyi diyemem.
Ben organımı bağışladım. Adama zaten kalbimi vermişim organın lafını bile yapmam
Ne kadar güvendiğime bağlı eşim olmussa guveniyorumdur bağışlardim
Sevgilime hayır da eşime yaparım
Yapmam anca canımdan can verdiğime yaparım
Evet neden olmasın
Yapmam. Yapmak istesem bile olmaz zaten.
Eşime evet, sevgilime sanmıyorum 😂
Yaparım tabiki ihyacı varsa canımı bile veririm
Yaparım düşünmem
Sevgilime yapmam, eşime yaparım
Hiç tanımadığım birine bile yaparım.
Sadece eşime veririm
Yaparım elbette, kalbimin sahibi neticede.
Sevgilime yapmam eşime yaparım
Değerli biriyse düşünülür
Bilmiyorum sanırım yapmam
Yapardım ama sevgili ile bağa bağlı
yok valla yapamam
Çok seviyorsam evet
Yaparım canımı veririm
Yaparım net dusunmem
Hayir
Yaparım
bagislamam
Evet yaparım