Göğüs bedenim 95 ben 65 kg vücuduma gore orantısız ve bel sırt ağrısına neden oluyo bu yuzden aldırmak istiyorum ama ameliyttandan korkuyorum ameliyatini olan var mı sandığım kadar zormu acaba 🤔
Göğüslerim çok büyük, küçültme ameliyatı zor mu sizce?
Göğüs (aslında meme) küçültme ameliyatını bilmiyorum, ben daha çok ameliyat öncesi denemediysen diyet ve spor tarafından bahsedeceğim.
Memelerin yapısının çok büyük kısmı yağdan oluşur; dolayısı ile memedeki yağ ne kadar fazlaysa o kadar büyük, yağ oranı ne kadar az ise o kadar küçük olur.
İşte bu sebeple sen yağ yakmaya başlar veya devam edersen memelerde de küçülme olacaktır, ne kadar yani hangi miktarda olacağını genetiğin belirler.
Bunu da uygun bir diyet ve spor ile yapabilirsin. Eğer daha önce denemediysen bu ikisini deneyebilirsin ameliyat seçeneğinden önce. Baktın olmuyor yine ameliyatı düşünebilirsin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sporu sürekli olarak yapmam lazım bırakınca eski haline geri dönüyo ama keşke kesin bı cozum olsaydi hiç ameliyata basvurmazdim teskkur ederim yinede yorumunuz için 🙏
Yanlışın var, oradaki küçülmenin sebebi yağ eksilmesi. Sporu bırakırsan değil yağlanmaya devam edersen olur o ancak. Yeniden yağlanma olmazsa eski haline gelmez. Operasyon olacaksan da yeniden yağlanma olursa o memeler yeniden büyümeyecek mi onu da araştır. Rica ederim 😇
Üniversite yıllarımda bir arkadaşım da aynı durum için yaptıracağım diyordu. Onunkiler de devasa boyuttaydı... :D Tesadüfen bir ara gördüm, yaptırmış ve rahatladığını söylüyordu.
95 beden değil ki sırt ölçün. Mesela 95 B beden bir göğüs o sırta göre küçüktür. 75 D beden ise o sırta göre büyüktür. Sen memenin ölçüsünü değil sırtını yazmışsın. Sırtın geniş demek ki. Doktorla konuşup en sağlıklı beden ölçüsünü talep edebilirsin tabii hayatını zorluyorsa.
Sütyen ölçün mü 95 mesela? Benim sütyen ölçüm 95 B mesela ama ölçtüm 85 cup çıktı. Bende sevmiyorum ama ameliyat yaptırmaya korkarım. Bence egzersizler yap bayağı faydası oluyor. Günlük olarak hergün yapabilirsin.
Bence korkmayın. Sonuçta geçici bir süreç. Doktorunuzu iyi seçin sadece içiniz rahat olsun diye. Keyifine estetik ameliyat olan milyonlarca insan var, onlar nasıl yaptırıyor? Bizde bir lafdır; Güzellik, kurban talep eder.