Aslında önlemini alabiliriz bununla ilgili ilaçlar var rahatsız olduğumuzu başvurabileceğimiz kapsüller var, Bir de mesela geçmiş dönemlerdeki beslenme şekilleri önemli ben mesela önceden çok kolay içerdik içtiğimiz kolaların rahatsızlığını şimdi görüyorum yani aslında bu reflüyü başlatmamak için birçok yöntem var ama tabii ki ister istemez toplum içinde aile içinde akraba içinde her şeyi yiyip tüketiyoruz yani biraz da elimizde olmadığı için Kader diyebiliriz.
Kader değil yani bence önlem alınarak sağlıklı olunabilir bende de var gibi sanki bilmiyorum tabi ki de doktora gitmedim ama sabahları aç karına çok sigara ve sade kahve içiyorum bu yüzden de bazen zaman zaman midem çok ağrıyor ve ekşimdi bir tat da oluyor.. sağlıklı meyveler tüketilebilir ya da bol su içilebilir ayda ilaç alınabilir ama doktora daha iyi bilir tabi ki de 🍀
Aç karnına sirke içenler ve üç beş içmeyle bana bişey olmadı diyenlere sesleniyorum burdan midenizi mahvedersiniz :D aç karnına asidik şeylerden uzak durmak diyorum elbette hastalık Allah'tan gelir ama dikkat edilmeli.
Yemek yedikten sonra uzanmayin. bu tetikler reflüyü.. yatmadan önce bir bardak süt içmek mideyi rahatlatır. Birde ki en önemlisi kilo almamak sağlıklı yaşamın baş mimaridir
Mide asidini yükseltecek besinlerden uzak durarak reflü ataklarını azaltabilir rahatsız olan kişiler ve yatarken yüksek yastık kullanmak ta fayda ediyor.
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Mideyi reflü gibi rahatsızlıklara karşı nasıl korumaya alabileceğini bilerek yaşamak sizce mümkün mü yoksa reflü kader mi?