Bir gözüm 18.00 diğer gözüm 18.75 derece miyop, diğer miyoplar yaşamlarını nasıl idare ettiriyorlar?

Arkadaşlar şöyle bana 2 yaşındayken Miyop teşhisi kondu. O zaman numaram 2.25'miş o zamanlar şu an 24 yaşındayım 24 gün sonra 25 olacam (Bu biraz çelişkili bir yazıydı kabul ediyorum 😂) ve numaram üstte yazdığım gibi. Ya şimdi buraya yazacağına doktoruna sorsaydınya diyebilirsiniz. Şimdi sorsam "Hasta mahremiyeti anlatamam" demezse adam değildir o derece hani. Ben olsam derim yani "Ben senin durumunu bir başkasına anlatmıyorsam onlarınkini niye sana anlatayım ki?" Derim. Bunu doktorun değilde hastanın kendi açık rızasıyla söylemesi lazım bence. O yüzden burada sordum ki hani gizlenme gibi bir olayda var herkese açık olmasını isteyen açık yazsın istemeyende gizlensin dedim. Şimdi şöyle Evet Görme engelliler hiçbir şey göremiyor ama ben bu halimle onların dertlerini azcıkta olsa anlıyorum Astigmatım yok bu arada (Gerçi olsada fark etmez. Yine kör gibiyim sjsksjksl) Bugüne kadar benim canımı sıkan bir sürü Durum oldu. Ama en çok canımı Sıkan laf "Ee sen bu halinle nasıl çocuk sahibi olacaksın? Daha gözlükle pörtlek bakıyorsun 3, 5 seneye pertsin" dedi bana gözlerimin içine bakıp bakıp :( Bir diğer canımı sıkan olaysa kardeşimin "Abla sen bu Göz numarasıyla Polis (Veya Memur işte) olursan ertesi günü Malulen Emekli yaparlar seni" demesi... Ya ben böyle olmayı istedim mi ki bana böyle diyorsun? Ya da senin için mi Koskoca gözlüğü takıyorum, senin için mi çocuk doğuruyorum ben? Ya cidden canımı çok sıktılar diğerleri nasıl idare ediyor ki yaşamlarını
Bir gözüm 18.00 diğer gözüm 18.75 derece miyop, diğer miyoplar yaşamlarını nasıl idare ettiriyorlar?