Olduğumuz aşılar dnayi değiştirir mi uzun süreli etkisi olabilir mi yıllar sonra ortaya çıkabilecek bir etkisi
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
gün içinde sağlıksız çok sayıda yiyecek yiyoruz alkol sigara tüketenler var her dk elimizde olan teller pcler hasar vermiyor da aşılar mı verecek
O direk DNA ya etki ediyormuş
sosyal medyada her şeye karşı olma eleştirme öfke kusma gayesinde olanlar o kadar çok ki bu da onlar yüzünden çıkan bir söylenti. dünyada milyarlarca insan aşı oldu, o kadar ülkede o kadar bilim insanı devlet başkanı bakanlar sağlık sorumluları hepsi mi satılık da zararlı aşılar sırf kapitalistler kazansın diye yaptılar
Dnayi etkileme ihtimali var ama ileride hastalık yaratma
İspatlanmış bir şey yok. Olacağını da sanmıyorum.
İyi de neden asi olduk o zaman
Emin misiniz
Aşı, dna değişsin diye mi oluyor?
Zamanında bebekken kızıl, kızamık, boğmaca, su çiçeği hatta daha sonra Verem, Tetanoz vb gibi aşıları bu yüzden mi olduk biz?
DNA degistiriyor diye teoriler var da
Aşı karşıtlarının saçmalıklarından başka bir şey değil.
Bu kadar sürede nasıl koruyuculuğunu kanitladilar diye
DNA yi değiştirmez yani hastaliklara yatkın olmayız
Kızlar Soruyor platformu, bu tür konuları tartışmak için uygun bir ortam pek değil maalesef. Covit-19 zamanından hatırlıyorum, sayısız aşı karşıtı vardı ve kendilerini nasıl da haklı görüyorlardı.
Aşıların isimleri belli.
Bence burada değil de internette, arama motoruna herhangi bir aşının adını yazıp "nasıl geliştirildi?" veya "Covit-19 aşılarına Dünya Sağlık Örgütü nasıl bir süreçten sonra izin verdi?" gibilerinden bir şeyler yazıp ararsanız, çıkacak linklerden doğru düzgünlerini seçip tüm süreci ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz.
Erken izin diye bir şey var. Ama onun da süreçleri var. Yoksa çok daha büyük ve olumsuz etkileriyle uğraşıyor olurduk şu an. Oysa bakın, o sayede salgından kurtulduk ve milyonlarca insanın hayatı kurtuldu. :-)
Yok uzun vadede. dnayi etkiliyor diyorlar dnaya hasar veriyormuş
Kim diyor? 😅
Öyle söylemler var dnayi etkiliyor diye benim babaanem deli dana oldu aşıdan sonra 3 doz olmuştu aşıyı
Asi tetikliyor olabilir dedi doktoru ama vefat etti bile babaannem
Direk dnayi etkilemez umarım
ya şaka yapıyorsunuz ya da bu konunun zır cahilisiniz kusura bakmayın. Deli dana hastalığı ile Covit-19 aşıları arasında ilişki olamaz. Deli Dana hastalığı, hastalıklı hayvan etinden tüketilmesi halinde geçebiliyor. O da her zaman değil. Ayrıca Deli dana hastalığı prion adı verilen anormal yapıdaki proteinlerin birikmesi sonucunda ortaya çıkar. Diğeri ise tamamen viral bir şey. Alakası yok yani.
Dediğim gibi, ciddi sitelerden bakarsanız gerçekleri görürsünüz.
Kusura bakmayın bilmiyordum anormal yapıdaki protein nasıl birikir ki
Hastalık işte. Olabiliyor. Ama hepsinin mekanizması farklı.
Bu aşı karşıtları yüzünden, neredeyse ayağımız yürürken taşa takılsa aşılardan bileceğiz. Bu hem doğru değil hem de hoş değil.
İnsanlar bu yalan yanlış haberler yüzünden yeni doğan bebeklerini aşıtlatmamaya başlamış. Eğer böyle giderse saçma sapan hastalık salgınlarıyla uğraşmak zorunda kalacağız.
Nasıl tetikleniyor bu proteinler ki
İnsanlara diyorlar dnayi değiştirdi diye herkes korkuyor burada aşının kuluçka süresi falan da varmış hasar oluşturması için
Size de iyi geceler. Huzurlu uyuyun. 🙋♂️
Sağ olun içim rahatladi
Vücuda alınan tüm maddeler dnaya zarar verir
Yok be abla
İnşallah
Gelecekte göreceğiz
Korkuyorum umarım etkilemez
Suanlik bilmiyoruz
Umarım olmaz
İnşallah