Oyuncu Ufuk Özkan'nın üçüncü derece siroz olduğu öğrenilmiş. Hatta bazı sayfalar 9-12 ay ömrü kaldığını söylüyor. Umarım bu kadarı doğru değildir. Siroz hastalığı nedir, biliyor musunuz?

Oyuncu Ufuk Özkan'nın üçüncü derece siroz olduğu öğrenilmiş. Hatta bazı sayfalar 9-12 ay ömrü kaldığını söylüyor. Umarım bu kadarı doğru değildir. Siroz hastalığı nedir, biliyor musunuz?

Selam,
Umarım Ufuk Özkan, kısa sürede tekrar sağlığına kavuşur. Ben de haberi görünce biraz siroz hastalığını merak ettim ve siroz nedir diye araştırdım.
Siroz hastalığı, karaciğer dokusunun ciddi şekilde hasar görmesi ve yara dokusunun oluşmasıyla biliniyor. Bu durum karaciğerin normal çalışma fonksiyonunu bozuluyor.
Çok fazla alkol kullanımı sirozun nedenlerin biri olsa da bu hastalığın altında hepatit B ve hepatit C gibi enfeksiyonlar, yağlı karaciğer hastalığı gibi durumlarda yatıyor olabilir.
Sirozun yaygın belirtileri arasında kaşıntı, karın şişliği, sarılık, kilo kaybı ve karın ağrısı yer alıyor. Bazı durumlarda ise siroz hastalığı yaygın belirtileri göstermeden de ilerleyebiliyor.
Gerçek durum şu: "Son dönemde verdiği kilolarla dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu Ufuk Özkan'ın sağlık sorunları nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği öğrenildi. Ufuk Özkan canlandıracağı rol için sıkı bir diyete başladı ve hedefinin dışında tam 17 kilo verdi. Verdiği kilolarla dikkat çeken başarılı oyuncu yanlış bir diyet uyguladığını, bu nedenle de bağışıklık sisteminin çöktüğünü açıklamıştı. "
Bir sürü arkadaş, sirozun sadece alkolden oluştuğunu sanarak hatalı yorumlar yapmış. Aslında hiç kusura bakmasın ama soruyu soran ve üstelik de sağlık ve diyet konusunda fenomen olan arkadaş, biraz daha araştırma yapıp, biraz daha fazla bilgi vererek soru sormuş olsaydı, bu yorumlar hiç yapılmazdı.
Sanatçının bu konuda yaptığı son açıklama da şöyle:
"Bugün sağlığım hakkında çıkan haberler ile ilgili sizlere bi açıklama yapmak istiyorum. Bir süredir karaciğerim ile ilgili problemler yaşıyorum. Organ nakli gerekliliği ihtimaline karşı da tabii ki uzman doktorlar tarafından durumum gözlem altında, kontrollerim düzenli olarak yapılıyor. Gelişebilecek süreçler ile ilgili önceden görüşmeler yapılıyor. Sevenlerimden endişe dolu mesajlar aldım ve çok üzüldüm. Hayat bizleri hastalıklarla beraber yaşamayı öğrenmek zorunda bırakıyor. Ama yaşadığım bu süreçlerin hiçbir zaman işimi etkilemesine izin vermedim. Bugünden sonrada Allah’ın izniyle böyle bir niyetim yok, en kısa zamanda yeni dizi ve filmlerle huzurunuza çıkacağım. Tüm sevgi dolu dua dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle, Ufuk Özkan (abiniz, kardeşiniz). İyi ki varsınız"
Soruyu soran arkadaşımızdan, yapacağı bir güncelleme ile her sirozun alkolden kaynaklı olmadığını, ünlü oyuncunun da hastalığının sebebinin hatalı diyet uygulaması olduğunu yazmasını ve böylece bu sorunun altına yorum yapan herkesin duymasını sağlamasını diliyoruz. :-)
Siroz, karaciğerde oluşan bir hastalıktır. Karaciğer, vücuttaki zararlı maddeleri temizleyen ve sindirime yardımcı olan bir organdır. Siroz, karaciğerin hasar görmesine ve işlevini yerine getirememesine neden olur.
Sirozun birçok nedeni vardır. En yaygın nedenleri alkolizm, hepatit B ve C, karaciğer yağlanmasıdır. Siroz, genellikle diğer hastalıkların bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Sirozun belirtileri, hastalığın evresine göre değişir. Erken evrelerde sirozun belirtisi olmayabilir. İleri evrelerde ise siroz, aşağıdaki belirtilere neden olabilir:
* Halsizlik
* İştahsızlık
* Mide bulantısı
* Kusma
* Karında şişkinlik
* Gözlerde ve ciltte sararma
* Dışkıda kan
* İdrarda kan
* Ağrı
* Ödem
Siroz, tedavi edilmezse ölümcül olabilir. Sirozun tedavisi, hastalığın nedenine göre değişir. Alkolizmden kaynaklanan sirozda, alkolden uzak durmak gerekir. Hepatit B ve C'den kaynaklanan sirozda, antiviral ilaçlar kullanılır. Karaciğer yağlanmasından kaynaklanan sirozda, diyet ve egzersiz ile karaciğerin iyileştirilmesi hedeflenir.
Siroz, ciddi bir hastalıktır. Ancak, erken teşhis ve tedavi ile sirozun ilerlemesi yavaşlatılabilir ve yaşam kalitesi artırılabilir.
Ufuk Özkan abi çok iyi bir oyuncu ve beni yıllarca güldüren bir oyuncudur. O yüzden hasta olmasına üzüldüm. Zaten biliyordum hasta olduğunu ama umarım aylarca ömrü kaldığı haberi yalandır. Onun adına üzgünüm. Rab'bimiz İsa Mesih, Şifa Olan, ona şifa versin. Özkan abiden sonra bunun ölümünü de kaldıramam. Bu da hayatını kaybederse Türkiye'de yaşamım gülemeyeceğiz mi diye düşünerek geçer. Umutsuz kalırım. Ben onu Geniş Aileden, Ben Bilmem Eşim Bilir'den, Zengin Kız Fakir Oğlandan tanırım. Özellikle Geniş Ailedeki tiplemeleri çok güldürüyor
Karaciğer hasarı, aşırı alkol ve şekerli gıda tüketmek sonucu oluşan bir organ hasarı birde hepatit yoluyla oluşuyor hepatitin son evresi hepatit c
Karaciğer iltihaplanır besinleri tutamaz, vücudun bütün metabolizması alt üst olur, özelikle sindirim ve boşaltım, erken yaşlanma belirtileri gösterir cilt rengi soluklaşır saç kökleri zayıflar vs kilo kaybı oluşur sonrasında ölüm bir haftada 14 kilo kaybetmiştim hepatit b yüzünden çok pis hastalık metabolizmanın normale dönmesi 2 yıl sürdü yürürken bile bitkin düşüyordum
Vücuttaki yararlı bakterileri sömüren bir bir virüs karaciğeri yormayacak besinler tüketmek gerekiyor
Teşekkür ederim
E-Nabız çökmüş ben güncelledim falan ama giremiyorum sonuçları ayrı bulabilirsem atarım çok sağol. Zoretanin tedavisine başlayacaktım doktor kan testi istedi, baktı iltihap yüksek hepatit vb için tekrar sonuç istedi o hastanede Hepatit C çıktı ve yazmadı. Ardından Üni. hastanesine gittim ayrıntılı ne olduğuna baksınlar diye orada çıkmadı öyle verdi ilacı.. Yıllar geçse de hâlâ kanımda iltihap yüksek, beyaz kan hücresi mi ne de fazlaymış anlamadım önemseyen doktor da yok.
@enost bu ülkede böyle işte milletvekili bakan vs değilsen, yakını değilsen tanıdığın yoksa ünlü veya ünsüz kimse umursamıyor ölüme terk ediyorlar, insana değer verilmiyor bu ülkede ancak bir bürokrat tanıdığın veya bir doktor başhekim vs tanıdığın varsa dikkate alıyorlar, paran varsa oda kurtarmıyor çoğu zaman paranla rezil oluyorsun. Paranı alıyorlar ölüme terk ediyorlar, örnek ufuk özkanın yerinde acun ılıcalı olsa hemen tedavi etmişlerdi, doktorun kralı var sana bana yok. Allah yardımcın olsun diyorum umarım şansın yaver gider en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
Doktorlar ne dedi bilmiyorum beyaz kan hücresi ile ilgili ama bu iyi bir şey beyaz kan hücresi (akyuvar) fazla olması vücudun bağışıklığının güçlü olduğunun göstergesidir. Beyaz kan hücresi fazla olan kişi enfeksiyon ve virüslere karşı güçlü bir savunmaya sahip demektir.
Bol bol yeşil çay, yaban mersini, greyfurt, pancar, zerdeçal, ıspanak, enginar, biberiye, lahana, sarımsak, avokado, roka, tere, pazı, turp, karalahana ağırlıklı beslenmelisin birde ibrahim gökçek ile görüş bana anlattıklarını onada anlat tahlil sonuçlarını vs gönder bakalım o ne dicek, ben 3. cü derece koah hastasıydım gitmediğim doktor hastane kalmadı en son üniversite hastanesine profesöre özel muayene için randevu aldım para yatırıp at koşu muayene etti bir dünya ilaç yazdı kullanma dedi. Tedavi etmediği gibi sırtmdan bir sürü para kazandı bir dünya hastalık teşhisi koydu diri diri mezara gömdü bildiğin ibrahim gökçek danışdım önerdiği ürünleri aldım %80 oranında iyileşme sağladım
Cevap
42Cevap
Geçmiş olsun ama bilgim yok maalesef umarım iyileşir
Bilmeyenler için siroz karaciğerde meydana gelen ve ciddi ilerleyen sinsi bir hastalıktır. Sanırım ufuk bey alkol fazla tüketen birisiydi dışarıdan pek öyle birine benzemese de yoğun alkol tüketimi sonucu tahrip olup fibrotik yağ dokusu kaplayip yara izleri oluşur. 1 ve 2 derece tedavi edilebilir bir durum 3 derece son aşama olarak düşünebiliriz Allah yar ve yardımcısı olsun sifa versin diyelim
Keşke kullandığı diyet programını veya zayıflama ilacını da duyursa. Artık ne kullanmışsa karaciğer fazla yorulmuş ve zarar görmüş. Üstelik bunu bir rol için yapmış. Değer miydi ya değer miydi bir dizi rolü için. Şimdi hayatın söz konusu. Boşu boşuna düştü bu duruma.
Obezite, alkol, ne olduğu belirsiz bitkisel ürünler, aşırı ilaç kullanımı, hepatit geçirmek gibi karaciğere zarar veren ve aşırı çalışmasına sebep olan durumlarda meydana gelebilen bir hastalıktır. Kesin tedavisi karaciğer naklidir.
Karaciğerle alakalı bir şey diye biliyorum dedem de bu hastalıktan ölmüş. Nakil bulur bence seveni çok ünlü olması avantaj. Geçmiş olsun umarım çözülür
Komsumuza teşhis konuldu ve 1 senede vefat etti her şey bir anda oldu çok kötü bir hastalık ya
Eşiyle ayrılma sebebi bu mu acaba? Kendinden uzaklaştırmak. Şimdiden alıştırmak. Ona acı çektirmemek gibi. Geçmiş olsun. İyi bir oyuncu.
Sonunda karaciğer kanserine goturebilen o olmasa da bir çok çeşit komplikasyonlar barındiran sürekli karın içinde asit denilen sıvının birikip alınması gereken hemen öldürmese de surunduren bir bela
Siroz ağır ama tedavi edilen bir hastalıktır. Umarım tedaviye geç kalınmadan bir an önce aramıza katılır
Siroz daha çok aşırı içki tüketen insanlarda ortaya çıkar.. uğur Özkanı severim ne kadar değişmiş çökmüş resmen..
Başarılı bir sanatçı umarım kolay bir şekilde sıhhatine kavuşur siroz karaciğerdeki rahatsızlık durumudur
Güzel insanlari tek tek kaybediyoruz ortalık mallarla doldu
Karaciğer gidici yani. Nakil tek tedavi sayılabilecek yöntem denilebilir.
Rahmetli babamda aynı hastalıktı s9ylediğiniz kadar uzunda dürmeyebilir tabiki allahın bileceği iş
Aşırı alkol tüketiminden kaynaklandığını biliyorum
sanırım yanlış diyet sonucu olmuş ve organ nakli gerekliymiş
Temel sebebi hepatik venlerin şişmesi ve karaciğere giden kanın yemek borusuna yönlenmesidir.
Çok kötü bir hastalık Allah acil şifalar versin inşallah
Siroz nedir biliyorum neler yol açar tedavi prognoz nedir hepsini biliyorum
Allah yardımcısı olsun sağlık versin inşallah çok zor bir hastalık sevdiğim oyunculardandı
Bitkisel ekstrakt silimarin düzenli alsa hızla karaciğeri toparlar. Sirozdan yerinden kalkamayan ağır karaciğer hasarlı köpeklerin bu bitkisel ekstrakt ile hızla ayaklandıgını biliyorum
Ayy daha genç adam üzüldüm. Allah şifasını versin
Çok üzüldüm inşallah iyileşir Rabbım şifa versin inşallah
Allah şifa versin sevdiğim bir havası var umarım iyileşir büyük ihtimalle aşırı alkol tüketimi
Atatürk ün öldüğü hastalık. Organ yetmezliği
Yedek kara çiğerim olsa Ufuk kardeşime hediye ederdim
Çok yanlış bir şey bu rol gereği kilo almak vermek hayatını kumara çeviriyorlar nasıl böyle bir hataya düşmüş.
Sen bu soruyu soruncaya kadar hatta öldü de, şu ilerdeki asansörle de Arş-ı Ala'ya da yükseldi. Sorgudadır şimdi...
amcam sirosdu 2 ay ölrü kaldı dediler cidden 2 ay sonra vefat etti
yalnız adam çok göçmüş Allah acil şifalar versi, n
Siroz karaciğerin iflas. Hepatit b c kaynaklı veya aşırı alkol tüketimi karaciğer yağlaması
Çağre karaciğer nakli
Yüzün den belli hasta olduğu
Siroz hastalığı kötü bir hastalık maalesef rabbim şifa versin
Alkolden olur karaciğer sekerle cok fazla muhatap oldugu icin
Emret komutanımdan severim kendisi iyi oyuncudur geçmiş olsun
Siroz = ataturkun vefat ettigi hastalik
Evet genelde ayyaşların olduğu hastalık
Hayır hiç bir bilgim yok..
Ararürkün öldüğü hastalık değil miydi
Çok üzüldüm geçmis olsun acil şifalar diliyorum...
Sizoroz kötü ya su topluyor ciğerleri
Çok geçmiş olsun. Kötü bir durum.
Adam çökmüş Allah şifa versin
Üzüldüm şahsen iyi oyuncu ve sunucu bence
Cevahir yaa, inşallah iyileşir 🙏
Cevo abim hastalanmış, dualarınızı bekliyoruz.
Çok üzüldüm çok çökmüş Allah şifa versin
Sevdiğim oyunculardan bir iki dizisini izlemiş olsamda umarım toparlar
Oha nolmus adama yazik
Umarım kısa sürede sağlığına kavuşur
Çok üzüldüm iyi bir komedi sanatçısı
Ben alkolden kaynaklı biliyorum sirozu ama
Gerçekten çok üzüldüm
Allah şifa versin. İnşallah iyileşir
Omurga nın S şeklini alarak sekıl alması
Allah şifalar versin
Uzuldum
Geçmiş olsun