Boğaza takılan çekirdek kabuğuna nasıl müdahele edilir?

İyi akşamlar arkadaşlar, son birkaç saat içerisinde başıma gelen bir durumu anlatacağım size. Her zamanki gibi çekirdek yiyordum ve müptelası olduğum için bazen kendimi durduramayıp kabuğuyla yediğim oluyordu. Bugün aynısı oldu. Boğazıma kabul saplandığını hissettim ve geçirmek için ekmek, su, zeytinyağı gibi şeyler denedim hiçbiri işe yaramadı. En sonunda acile gitmeye karar verdim. Ağladım zırladım biraz çünkü kalan parçalar boğazda enfeksiyona sebep oluyor. Çok şükür ki nöbetçi kbb doktoru muayene ile gördü ve saplanan parçayı oradan 1 dakika gibi kısa bir süre içerisinde çıkardı. Başınıza böyle bir şey gelirse çekinmeden acile gidin. Doktora boğazına kabuk saplayan tek canım ben olmalıyım diyince öyle deme bize neler neler geliyor ben onu alırım dedi. O yüzden çekinmeyin gidin. Ayrıca benim kabuk bayağı aşağılarda takılmıştı bademcikte falan değil. Şimdi çok mutluyum kabuğun verdiği tahribatın acısı kaldı umarım o da geçer, yaşayan varsa takılan şey çıktıktan sonra tahriş acısının ne kadar sürede geçtiğini öğrenebilir miyim acaba :)

Boğaza takılan çekirdek kabuğuna nasıl müdahele edilir?