Dis telim yanagima batıyor ne yapmalıyım?

Arkadaslar dis teli takan cogu kiside bu sorun vardir. Telin bittigi yerde genelde di teli ete sürekli surtunur ve yara yapar. Ama benimki sacma bi sekilde cok uzadi ve sürekli batiyor. Kisa olsa yine neyse baya bi uzun oldu. Yani dis telim sag yanagimdan sol yanağıma dogru kaymis. Bu yüzden uzamis. Hatta dayanamadigim icin agzima essek kadar makas sokup o teli kesmeyi denedim ama olmadi. Makas kesmiyo. Napicam ben ya. Yardim edin. Belki biraz aey yapabilirsiniz ama ciddi ciddi ağzıma tirnak makasini soktum. BI TURLU BU MK TELİ KESILMIYO NASIL KESICEM
Güncellemeler
+1 yıl
(arkaslar dakka basi doktoruna gorun demeyin baska sehirdeyim yani evde yapabilecegim bisey lazım)
Güncellemeler
+1 yıl
Evet yine bir güncelleme geldi. Sorunu kendimce hallettim arkadaslar. ben fark etmeden sag dis telim sola dogru kaymis. Bu yuzden batiyormus. Bunuda su sekilde fark ettim. En son dayanamayip babama soyledim. Babamda kesmeye çalıştı ama olmadi.
Güncellemeler
+1 yıl
Sonra ben gidip aynaya baktım ulan dedim bu önceden daha kisaydi simdi daha cok uzamis. babama dedim böyle böyle. Sonra dedim baba bizim bunu kesmemiz degil itmemiz lasim dedim. (cok akilliyim) sonra babam soldaki teli saga dogru itti ve esitlendiii artk batmiyo 🥳🥳
Dis telim yanagima batıyor ne yapmalıyım?