Tetanoz olmaktan korkmak?

Benim çok büyük bir pas ve tetanoz korkum var. Elimi evimdeki bıçak bile kesse tetanoz olacağımı düşünüyorum. Salça kavanozunun kapağında veya cam kısmında bir turunculaşma kahveleşme görsem içim ürperiyor hemen çöpe atıyorum salçayı. Küçüklükte aşılarımı oldum hatta bir kere de paslı çivi battığı için ekstradan oldum ancak şimdi yaşım ilerledi ve 10 yılda bir tekrarlamak gerekiyormuş. Yaklaşık 5-6 ay önce oldum fakat ben aradan uzun süre geçtiği takdirde üç veya dört doz şeklinde aralıklı uygulanması gerekiyor sanıyordum. Hemşireler ikinci doza gittiğimde doktora sorduğunda doktor gerek olmadığını söyledi fakat araştırdığımda başka uzmanların veya doktorların tek dozun koruyuculuğu olmadığını söylediğini öğrendim. Ailesine fazlasıyla değer veren birisi olarak ailecek gidip tekrar vurdurmak istiyorum ancak ailem pek sıcak bakmıyor, aşı karşıtlıkları yok fakat çok düşük bir ihtimal olduğunu söyleyip geçiştiriyorlar. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Gerçekten bu kadar korkmama gerek var mı ve ailemi nasıl ikna edebilirim?

Tetanoz olmaktan korkmak?