22 yaşindayim bir amator klube yazilmak istiyorum alt yapim yok ama hep koyde oynadim yamurlu karli camurda toprakda oynadim 1 74 boyum var hizim iyi her mac asist yaparim hep sol ve ya sag oynadim savunmam top alma kabilyetim iyi ama gercek klup maclarinda kanatlar stopere yardim edermi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
profesyonel lisansa sahibim ve sözleşmeli takımda oynuyorum. mevkim SLKB.
Sol Kanat savunmaya gelmez. nadiren orta saha çizgisindeki baskıya katılır.
stoperlere Orta sahalar yardım eder. forvetler de yardıma gitmez.
2 sene U17 altyapım var. ardından başka takıma 1. amatöre A takımına transfer oldum ilk mevkim sol kanattı. sırasıyla önce sol/sağ bek oynadım. aktif olarak SLKB oynuyorum. sorumluluğum gol atmak, asist yapmak, savunma yapmak , kanatla birlikte atağa çıkmak. mevkim nadir bir mevki bu yüzden gözler üstümde birkaç teklif geliyor ama mevcut takımından iyi olmadığı için reddediyorum. 22 yaşında bir takıma transfer olmak çok zor. kendine güveniyorsan ilinin 2. amatör takımlarına gidip denemelerini iste. ardından orada çok durma seni bataklığa sürükler lisans ve takım tecrübesi için orada 1,2 sene falan kal 1,2 sene içinde süper amatör ve 1. amatörden paralı teklif gelmezse futbolu bırak. üzgünüm objektif olmak zorundayım olabilecek en pozitif en umutlu şekilde cevap verdim fakat araştırdıysan bildiğin üzere futbola başlama yaşı en geç 16'dır. seçmeler de en fazla 17 yaşındaki bir oyuncuyu altyapısına alır onlar da çok nadir. Beşiktaş falan 2012 doğumlulardan başlıyor yani 11 yaşındakilerden alıyor. sen düşün durumun ne kadar vahim olduğunu.
haftada 2/4, 2 saatlik idmanla futbolcu olamazsın yani bir işe girersen topçu olman zaten imkansız sabahın 6 sında kalkıp aç karnına 2 saat koşu yapıyorum. sonra gelip kahvaltımı yaptıktan sonra biraz dinlendikten sonra bireysel olarak sahaya gidip kondisyon drippling, şut, pas çalışması yapıyorum en az 2,3 saat. genelde sırayla günlere böler yaparım bazen karışık yaparım. sonra akşam üstü takım idmanına giderim. 1,2 saat de takım idmanı var ben takım idmanı hariç haftanın her günü yaz kış demeden günün toplamında 5,6 saat idman yapıyorum. her seferinde +1 üzerine eklemen lazım. bütün bunları işte çalışıyorsan yapamazsın işe girmezsen de yıllarca çalışıp olamamak var. benim bile çok iyi yerlere geleceğim garanti değil. 18 yaşındayım çoğu insana göre birkaç adım öndeyim ama yeterli değil. takım arkadaşlarım 25,30 yaş aralığında takımın en genciyim yine de kendimi yeterli hissetmiyorum hayallerim büyük benim yaşımda gavi, arda güler, garnacho gibi oyuncular var premier ligde ve laligada oynuyorlar. ben ise 1. amatörde. arda güleri onlarla karşılaştırmıyorum çünkü torpil olduğuna inanıyorum her ne kadar iyi oynasa da o vücutla A takımına çıkamaması gerekirdi. ben çok vücutlu bir oyuncuyum vücudumu yaparken kan kustum arda gülerle karşı karşıya gelsek faulsüz elimde kalır sakatlanır cılızlığından.
bunun depresyonu var, korkusu, stresi var. yalnızlığı var. umutsuzluğu var. çaresizliği var büyük hâyaller büyük fedakarlıklar gerektirir belki sevdiğin kadın olmayacak ya da zaman ayıramadığın için ayrılacak. ailen sana inanmayacak. bir süre takımındaki oyuncular seni küçümseyecek, herkes olamayacaksın diyecek. bazen hakkın yenecek, kan kustuğun belki de hayatının en iyi oynadığın maçta bile azar yiyeceksin. uykusuz gecelerin olacak o paralar bedavaya kazanılmıyor.
birçok insanın dışardan bana bakıp benim yerimde olmak isteyeceklerini çok iyi biliyorum fakat yaşadıklarımı bilseler asla yerimde olmak istemezler herşeyin bir bedeli var
Abi hepsini basdan sona okudum bizim koy sahasi 90 metre 8 9 yasimnan hep oynadim kendimnen cok buyuk abilerle gobekli olsun kasli olsun oynadim aksam 4 gider yazda tabiki aksam karalinca donerdim Şu an kolej okuyorum yani simdi antrenman yapiyorum her gun kolej zamani cok yapamiyorum Şu an tatil yapiyorum askere gitdikden sora dusunuyorum geldikden 1 2 hafta antrenman yapip katilmak istiyorum zaten ben sadece futbolcu olmak istiyorum amatorde olsam fark etmez en azinan oynuyayim
Ben sol kanat oynarken kosa kosa defansa gelip alirim topu ya da takimla defanstayken rakipten alip atak baslata biliyorum karsi tarafin forvetiyle 1 1 girdigimde hep aliyorum cogu maclarda 1 2 gol atip asis yapip sora defansa gelirim hep
Bu arada bende arda gulerin torpilli oldugna inaniyorum cunki bu tur olay emre morun ilk ciktigi zamanda oldu her kes morun messi olacagni dusunurdu ama ben hic umudum yoktu ona
o zaman yapabilirsin amatör farketmez diyorsan amatörde oynanır orası sorun değil. gidip güzelce konuşursan ve kendine güveniyorsan alırlar özellikle düşük takımları seçmeni tavsiye ederim
alma ihtimalleri düşük olur ve göze daha rahat batarsın iyi oynadığın için
nerede oturuyorsan internetten bak atıyorum izmirdeysen İzmir 2. amatör fikstür falan yaz 1. 2. grup falan olacak
tek tek hepsine ulaş
maç saatleri de yazıyor orada maçtan önce falan orada bekler sorabilirsin
Ben 🇦🇿 bizim sehirde yok ama oteki sehirde 2 saatlik yol orada 2 tane var bi yanimizdaki sehirdeyse alt lig takimi var askerden gelir gelmez ora gidicem o zamana kadar yas 22 olcak
Instan varsa orada konusalim bu konuyu yani problem degilse
🤜🏻🤛🏻🇦🇿🇹🇷
Varsa Instagram konsalim benim bu hakda bilmem ve sormam gereken bir kac sey daha var
burdan sorsan daha iyi olur
omuz omuza mucadelede cok iyiyim yerden vurdugum sutlar cok iyi ve sert penaltilari iyi kullanirim guzel paslar veririm hic yorulmam macta top almada ve defansa gelmede iyiyim hatta defansta iyiyim trivela olu yaprak trivela asist yapa biliyorum top kontrolum cevre kontolum iyi
Eksiklerim kafayla qol vurmayi pek beceremem macta heycanlanirim sora gecip gider topu cok cok uzaga vuramiyorum ama hepsini duzeltmeye calisiyorum hep sol kanat oynadimama sol kanat defansa gelmedigi icin baska bir mevki lazim Savunmadayken top aldigimda oyunculari gecerek hucum baslata biliyorum hizliyimda hangi mevki uyqun olur bana bence box to box da olabilir ama sen bu islerde benden daha bilgelisin
hücumcu sol/sağ bek öneririm orta saha da olabilir ama geçmişte sol kanat tecrüben olduğu için kendi mevkimi öneririm SLKB veya SĞKB oyna yani hücumcu sol bek veya hücumcu sağ bek hem ataktan hem savunmadan sorumlular
Marselo dani alves qaliba bu mevkide oynardi kamavinqada oynuyor qaliba oylemi?
evet kessinlikle modern beklerim çoğunun görevi sadece savunma değil ataktır
ülkemizde çok nadir bir bildiğim ferdi Kadıoğlu var bunu yapan
kendi takımımda çok farklı bir diziliş kullanıyoruz kanatlar yok 2 tane bek var 2 stoper 3 orta saha 3 forvet. orta sahalardan birisi defansif diğeri merkezi diğeri de ofansif. top taşıyan da aynı zamanda kanatı tutanda bizim takımda bekler yani sağlam ciğer lazım bu mevki için bu yüzden çok tutulmuyor
Peki hem defansif hemde ofansif yani box to box oyuncu modern futbolun ihtiyaci var mı ?
kessinlikle ihtiyacı var. ara sıra takım arkadaşlarının bölgelerine yardıma gitmek başka tarafa gittiği zaman mevkisini doldurmak takım oyunu gereği olması gereken birşeydir. özellikle orta sahalar ve özellikle merkezi ve defansif orta sahalar box to box oyuncu olmaya elverişlidir
modern futbolda oyuncuların herşeyi bilmeye ihtiyacı var. eskiden öyle değildi stoper savunsa yeterliydi koşusuna paslarına şutlarına bakmazlardı. şimdi öyle değil. örnek vermek gerekirse virgil Van djk süper ligedeki birçok oyuncudan daha çok koşuyor
Anladim 22 yas amatorden alt liglere belki zayif ulkelerin ust liglerne gitmek bence dusuk ihtimal oylemi hemde box to box oynayarak
amatörden çıkman imkansız neredeyse çocukluktan eğitim almış olman lazım ben bile geç kaldım
Amatorle profesyonelin farki ne ki iyi oynuyan bence profesyonel olur
iyi oynamak var birde bir seviye var o seviye altı profesyonel olamaz
Seviye nasil?
Yani hangi sevyeler var
belirli bir fizik altı oyuncular profesyonel olamaz ( arda güler torpili hariç )
Ben fizikde iyiyim eskiden baya sismandim onda bile herkesten hizli kosardim yakinda fitnese basliycam askerdeykende idmanlar oluyor her gun 4 km kosuyolar bide bizde askerlik 1. 6 yil baya kondusyon kazanirim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!