Modern tıp, üstünde onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce yıldır bilinen kaidelerin üzerine bilim ve teknoloji ile işlenmiştir. Fakat hemen hemen her toplumda ve kültürde aynı kadim tarihe dayanan ve halk arasında kocakarı ilaçları diye tabir edilen bitkisel yöntemler de bulunmaktadır. Bilim ve modern tıp sisteminin çözüm olmadığı anlarda da insanların aklına ilk bu bitkisel çözümler gelir. Peki, ufak tefek rahatsızlıklarınız için bilimsel yöntemleri mi, yoksa bitkisel çözümleri mi tercih edersiniz?
Küçük çaplı hastalıklarda kocakarı ilacı diye tabir edilen bitkisel yöntemleri dener misiniz?
Diyabet, obezite ve alzheimer veya kanseri savunduğun bilimsel yöntemler tedavi edebiliyor mu? Ediyorsa kanıtla bana. Kol gibi bu hastalardan neden geziyor piyasada?
Asıl sen kendi yazdıgını oku önce. Algı yapıyorsun goygoylarınla modern tıbbın bişey oldugunu zannederek. tabi işin içinde değilsin bi alzheimer parkinson ol da tedavi ediyor mu ondan sonra görüşelim. Tek amacınız bitkileri kocagarı ilacı diye aşağılamak başka bi marifetiniz yok. Paylaşımı yapma niyetin de bitkiselleri itibarsızlaştırmak zaten. O bitkilerden elde edilen ekstraktların bazılarının sağlık üzerine bilimsel kanıtlanmış etkilerinden bahsedersem kaçacak yer ararsın. Modern tıbbın uyduruk kimyasallarından çok daha büyük etki gösteriyor zarar vermeden.
Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Yazdıklarımı idrak edemiyorsun, bu bariz. Orada yazılanların içinde bitkileri aşağılayıcı bir şey yok! Lafı bir tarafından anlayıp çirkeflik yapma bana, haddini bil!
Karşılaştığım hastalıklarda kolay kolay doktora gitmem. Alternatif ya da kadim tıp yöntemlerini denerim öncelikle. İçinden çıkamadığım durumlarda hastaneye giderim.
Koca karı ilaçlarının üzerine bina edilmiştir modern tıp.
İbn i Sina nın El kanun-i fit-tıp kitabı nı incelemenizi tavsiye ederim.
Bugün dağlara çıktık mantar toplamak için. Teyzem de bizimleydi ve hangi ot ne işe yarar çok iyi bilir. Bir ot gösterdi ve bu kabızlık için çok faydalıdır. Zayıflar aç karnına iki yaprak, kilolular 3 yaprak yesin sabah aç karnına dedi. Doktora gitsek bir ton ilaç yazacak bünye kilo vücut analizi vs gözetmeden.