20 yaşımdan önce ne kadar çok sıkıntı yaşasam bile bu kadar zayıflamazdim ama 20 yaşımdan sonra aşırı zayıflamaya başladım. Bunun gerçekten yaşla alakası var mı?
3 ay
Zayıflamanın yaşla alakasi var mı?

20 yaşımdan önce ne kadar çok sıkıntı yaşasam bile bu kadar zayıflamazdim ama 20 yaşımdan sonra aşırı zayıflamaya başladım. Bunun gerçekten yaşla alakası var mı?
Anatomik olarak zaten insan belli yaşlarda gelişim ve gelişimi kaydetme süreci yaşar. Sonrasında ki evrede vücut kendini yapmış olduğu gelişimi koruma ve sonrasında yavaş yavaş gelişimi kaybetme dönemine geçer. Kilo alıp vermek sadece metabolizma ile alakalı değil. Sağlık açısından da bazı nedenler dolayı kilo alınıp verilebilir. Ondan dolayı kilo alıp verirken olayı sadece yaş ile nitelendirmemek lazım.
Okadar tahlil yaptırdım bişey çıkmadı kanım bile iyi yani. Sadece birazcık demirin eksik dedi onada gerek yok ilaç yazmaya dedi. Uniye hazırlanıyorum stresten dolayı iştahın yok dedi bana atarax hapını yazdı. Önceden de stres yapardım birçok konuda ağır zamanlar geçirdiğim oldu ama hiç birinde bu kadar zayiflamamistim
Zayıflamak bazen psikolojik olarak bile olabiliyor. Gündelik olarak metabolizma yavaşlamaya başladığı için ufak bir öğün atladığınızda bile zayıflamanıza yol açabiliyor. ya da genetik faktörlerde o zaman bu durumda etken.
Cevap
5Cevap
Yaşla ilgisi yok Beyza. Yaşadıkların buna sebep olmuş olabilir ki doğal bir şey kilo vermen.
hormonlarla alakası vardır
En büyük nedeni stres. Stres adamı çürütüyor
Olabilir. İçinde ne olursa olsun birine anlat içini dök. Çünkü stres cilt hastalıklarınada neden oluyormuş. Bende herşeyi senin gibi yaşatarak öğrendim. Hastalık geçirdim şu an iyiyim şükür.
Okadar tahlil yaptırdım bişey çıkmadı kanım bile iyi yani. Sadece birazcık demirin eksik dedi onada gerek yok ilaç yazmaya dedi. Uniye hazırlanıyorum stresten dolayı iştahın yok dedi bana atarax hapını yazdı. Önceden de stres yapardım birçok konuda ağır zamanlar geçirdiğim oldu ama hiç birinde bu kadar zayiflamamistim
Benim sadece B12 eksikti stresten bazı sorunlar yaşadım aslında ama burada alenen anlatmam uygun olmaz. sinava az kaldı lütfen kafanı kiloya falan takma brn cok zayıfım kimsenin söylediğini umursama sen kalbinle ruhunla bir çiçeksin 🌼
Büyük yüklerin streslerin altından tek başına kalkmışsin. Bundan sonrası senin için oldukça kolay olacaktır. En azından tek başına savaşmayı öğrenmişsin. Aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım.
Bazıları belli olur ama kanser durumu olsa direk anlaşılırdi. Değerleri düşürüyor çünkü.
Tabiki olur. İstersen ben sonucunu sordursbilirim arkadaşıma
Ben bir kaç vitamin önerisinde bulunacağım sana resimlerini göndereceğim bunları al bitkisel hepsi yararı olacaktır. Şimdi yolluyorum
Rica ederim gönderdim size ☺️
Aaa gitmiyor deniyorum da yeni uyesin diyor.
Sen yine bi doktora gorun
Hmmm beslenme iştah normal dimi
Hmmmmm sağlıklı besinlerle devam böyle iyi bende günde bi kere yemek yerim kalan zaman kahve kuruyemis biraz bol su
Hmm kac kilo boy oranı şimdi
Aşırı zayifsin umarım bacaklar filan çok incelmemiştir
Tansiyon düşmesin çok sen yine de dikkat et. Vücudun biraz daha kilo kazansn
Genelde tam tersi olur
En İyi Cevap