Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Romatoid artrit gibi bir şey olabilir. Otoimmun bir hastalıktır, vücutta oluşması uzun sürer ama belirtileri eklem, kemik, vücut ağrısı. En doğrusu doktora gözükmek tabiki, ama alternatif tedavi yöntemi olarak yoga yaparak ve gluteni keserek büyük oranda bu ağrılardan kurtulabiliyor kişiler. Doktor kontrolünde olması tabiki en iyisi, ama minik minik bunları hayata katarak en azından doktora gidene kadarki süreçte vücudu rahatlatabilirsiniz
Kan sonucunda Rf değeri normal geldi canım
İç organlarımda ağrıyor sadece sırt bacak olsa tamam da vücutta gezen ağrılar var
Peki fibromiyalji için de gerekli tetkikler yapıldı mı
Hayır Demir ilacı ve ağrılara ilaç yazdı yolladı
Kanser tümör olabilir mi sence
Ya öyle bir şeyden doktor muayene esnasında şüphelense şansa bırakmazdı. Bence fibromiyalji vb bir şey olabilir. Bunun kandan falan tespiti biraz daha zor oluyor, farklı tetkiklerle anlaşılıyor ama otoimmun olduğundan alternatif yöntemlerle tedavi daha kalıcı yine. İlk dediğim gibi yoga+ gluteni kesmek belki biraz sürer yol almak ama hayat kalitesini artırır kesinlikle
İnan o kadar araştırdım ki bu ağrıları 3 4 aydır böyleyim fibromiyaljiyide araştırdım ama iç organlarımda da ağrılar var gezen
Sadece bacak sırt olsa tamam diycem iç organlarım göğüs kafesim de ağrıyor
Fibromiyalji bunların hepsini kapsar aslında, bazıları hatta iğne vurulmadan ayağa bile kalkamıyor. Ağrının şiddeti, baskın olarak ortaya çıktığı bölgeler bile çok değişken. Vücudun her yerinde olabilir yani, önemli olan ilerlemeden önünü alabilmek. Bunun dışında tamamen fizyolojik sebep aramak da ne kadar doğru bilemiyorum. Bu tür ağrılarda stres de çok etkili diye biliyorum
Romatolojiye göründünüz mü bu arada
Ağır stres depresyon yaşadım 3 4 ay önce bacak ağrım başladı sonra iç organlarım en sonda sırt bel ve boyun ağrısı kollarım bile ağrıyor artık ortopediye gittim bacak için kemiklerde sorun yok dedi ilaç yazdı yolladı
Ya bu otoimmun, özellikle işte fibromiyalji zaten psikiyatrik temelli oluyor genelde. Hatta bu yüzden psikiyatrik ilaç verebiliyorlar. Sen dediğim gibi önce romotoloji daha sonra da bir psikiyatriye görün bence.
Üst üste kan verdim enfeksiyon yok dediler sadece idrar da enfeksiyon çıktı hiç böyle olmamıştım
Çok fazla yorgunluk ve halsizlik var sabah uykudan uyanıyorum dinlenmiş bir şekilde 1 saat sonra yine ağırlık çöküyor otururken bile yoruluyorum
İç organlara ultrason çektirsem mi sence ya da sırta
Üzüldüm ama bu psikolojik temelli otoimmun bir rahatsızlık. Böyle bir hastanın hikayesini okumuştum yine psikolojik temelliydi, ama stres ve üzüntü seviyesine bağlı farklı miktarlarda vurabiliyor bu ağrılar. Dediğim gibi biraz yoga hem zihnen ferahlatır belki, doktor ve ilaç süreci hızlandırır ama otoimmun hastalıkların temel sebebi bağırsak, gluteni de minimuma indir derim
İçin rahat etsin istiyorsan çektir bakalım, aklında soru işareti kalmasın
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için canım psikiyatriyede gitmeyi düşünüyorum en yakın zamanda bakalım inşallah kötü bir şey çıkmaz
Kendini iyi kötü diye şartlama, depresyondan çıktım diyorsun. Böyle şeyler çok kişinin başına geliyor emin ol, umarım psikiyatri çözer sorunu. Ne demek, umarım yardımcı olabilmişimdir. Çok geçmiş olsun : )
Hastalık habercisi olabilir
Haberci mi cjdksmös kronik yalnız bu ağrılar 3 4 aydır var
Doktora gittin mi
Hafif kansızlık Demir eksikliği var ama normal değil yani tüm vücut ağrısı ve halsizlik
Dolaşım sistemindeki sorun tüm vücudu etkileyebilir sonuçta tüm hücrelere ulaşıyor
Neresi yani nereye gidebilirim Bi akıl ver bıktım artık bu yorgunluk halsizlikten
İlaçlar hiç etki etmiyor mu
Yok
Bir nörolojiye görün
Nöroloji bakar mı sırt bacak iç organlara
İç organın ağrımiyor olabilir kas ağrını sanki organın ağrıyor gibi hissedebilirsin nöroloji genel olarak ağrı şikayetlerine bakıyor
Nöroloji beyin sinir hastası değil mi
Ağrılara da bakıyor
Tamam teşekkürler
Rica ederim muayene ücretini asistanima bırakırsınız
Aa sen dr muydun yoksa dur Bi kaç bişey daha sorcam cjdkdk
Soru başına 95 dolar 🧐
🙄🙄🙄
😅😅
Vitamin eksikliği olabilir
İç organlarımda ağrı olması normal mi otururken bile yorgunluk çöküyor çok halsizim
Neden doktora gitmiyosun
Gittim kaç kere Dahiliye ye ortopedi hafif kansızlık Demir eksikliği var dedi ilaç yazdı yolladı hiç böyle olmamıştım