Güncellemeler
+1 yıl
ya bi arkabayi aradık ssk da bakti tc me girdi babam diyor ki sen 2008 de 90 gun prim yatmis 120 olacaktı o yuzden yararlanamayacak senden olur mu boyle bisey ya amannn
SSK dan yapin dedi ney nasil olcak yani bilen yazsin 700 tl para verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Sigortan yok mu, 18 yaşına kadar babadan yararlanıyorsun
evlenene kadar
@kendalliste_ oyle ama iste25 yasindan sonra nolduysa tekrar ssk gudjb dedi anlamadim ku
Erkelerde niye 18 yaşına kadar
erkekte daha ozgur calisabildigi icin sanirim bide kizlar babaya bagimli erkek peo degil
CEVAP 22- 18 yaşın üzerindeki erkek çocuklar, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayanlar, ana veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecektir.
Gss yaptır aylık ödemesi düşük ama sağlıkta herşeyden faydalaniyorsun
Hata var bekar kız çocuğu olduğunuz için babanızdan yararlanırsiniz. Provizyon denilen sistemde hata olmuştur
. Hastaneye başvurun paranızın iadesini isteyin vermezler ise SGK'ya fatura ile şikayet edin
ama şey ssk bi tanidik aradık baban diyor 2008 de 90 gun prim yatirmis olmaz boyle devam edecen diyor sigorta yok diyor
Babanızın SGK kapsaminda çalışması yok ise siz de yararlanamazsiniz. Onun GSS kapsamında olması gerekiyor. Babanızın sigortası yok ise sizin de olmaz
yok babam var sigortasi ama 2008 az yatmis Şu an hep yatiyor
İlk defa 2008 de sigortalı olmuş ise yararlanamazsiniz
yok 2006 ta sigortasi basladi ama az az oldu başlangic 2006
Babanız ile ilgili sigortalılık başlangıcı ve süresi gibi net bilgilere sahip olmadığından anladığım kadarıyla babanizin 1 Ekim 2008 tarihinden önce mülga 506 sayılı Kanuna (SSK) göre bir yılda 120 gün, 1479 (Bağ-Kur) ve 2926 (Tarım Bağ-Kur) sayılı Kanunlara göre sekiz ay sigortalılığı bulunmayan ve 1 Ekim 2008 tarihinden sonra yeniden çalışmaya başlayan sigortalı olduğunu anlıyorum. Bu istisnai durum olduğu icin kız çocugu olarak babanızdan sağlık yardımı alamazsınız
aynen oyle galiba ya valla cok saoll uzun uzunda yazmissin Allah razi olsun yani bildim kadariyla 2006 ise girmis cikmis oyle şey sorsam skmdi ben yesilkkartli gorunuyorum ya eczaneden ilac alinca fazla para veririmiyim bide babam ne zaman emekli olcak onuda bilirmisiniz 😅habire evde bana emeklilik hesaplatiyor da 🤪
Gelir tespiti yaptırmışsin. Bu nedenle prim yükümlülüğün yok. Normal sigortalı ne ödüyor ise aynısını ödersin fark yok. Babanızin ise giriş tarihi 2006 ise 60 yaş 7200 prim günü olunca emekli olur. Yasalar değişmez ise
cok saoll ama iste gecen ozele gittim ordan ilac yazdi doktor fmbi antibiyotige gargara 170 verdim fazla geldik
Daha önceden muayene borcunuz falan olabilir veya yazılan ilacı kurum karşılamıyor olabilir eczacı size borcun nedenini açıklayan bir belge veriyor. Eğer gelir tespiti sonrası GSS ye dahil edilmemiş olabilirsiniz müsait bir zamanda bulunduğunuz SGK il müdürlüğüne basvurun provizyonunuz açık olmayabilir bu nedenle sağlık yardımı alamamış olursunuz
tamam çok teşekkür ederim e devlette borcum 0 gorunuyor hani c1 bilmem bisey yaziyor yesilkartlida gorunuyorum ama yinede bi soralim saolun belge filanda vermedi
O olsa 300 falan verirdin
Kadınlar evlenene kadar babadan yararlanıyor
amaiste olmadi 25 yasindan sonra olmuyor dedi ssk gidip onaylayin mi ne dedi
Pazartesi babanla birlikte SGK ya gir düzeltsinler
bi akraba var ssk aradi babam bakti benim tc mi dediki babama sen 2008 de 90 gun prim yatirmişsın 120 olacakmis o yuzden olmuyor boyle devam edecek dedi yani olmazmıs amann anlamadim ya
Baban sigortasiz mi
var sigortasi ama 25 yasondan sobra dusuyormus tekrar sskya godin dedi de
İlcendeki sgkta git
ben gitmesem babam gitse olur mu 😇
Bilmem