Lezyonlar kan testinden sonra başlamış. O zaman normal olması şu an normal olduğu anlamına gelmez. Kötü bir durum gibi görünmüyor. Belli bölgeye lokalize epidermal lezyonlar
Merhaba bende lazere yeni başladım ve 2-3 gün sonra duşa girdim bende de aynı sarı leke oldu ve sizin gösterdiğiniz yerlerle aynı bacağımın alt kısmında sizinki geçti mi acaba? Yazabilirseniz çok sevinirim
Gittinizmi doktora acaba ayni seyler bendede mevcut. Once sari yesil morarip geciyor uc gun icinde baska yerlerde oluyor hep bacaklarimda
1
16 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhaba gittim evet kan pıhtılaşma degerlerimde hafif sorunlar vardı (aptt, pt, koagülasyon faktor 5 aktivite) dahiliyeden hematoloji bölümüne yonlendirdiler 2 - 3 aydır bir sonuç almak icin gittim ama önemli bir durum değilmiş bendeki sanirim. Demir eksikliği b12 eksikliği k vitamini gibi basit şeylerdende olabiliyor. Siz yinede bir Dahiliye doktoruna gidin gerek gorurse hematoloji yönlendirir. Bir çok sebepten kaynaklanabiliyor veya benimki gibi oluşmaya devam etsede kesin bir cevap verilemedigi oluyor. En iyisi kan tahlili yaptırın
Merhaba sizin geçti mi acaba ben de aynı durumu yaşıyorum kan testi yaptım bir şey çıkmadı demir eksikliği ve D vitamini haricinde şu an demir ilacını ve D vitamini kullanıyorum ama geçen ay çıkmıştı şimdi tekrarladı yardımcı olursanız sevinirim
@Labottega merhaba ben o zamanlar bayağı doktora gitmiştim kan testi temiz çıkıyordu sonra da bosverdim ara sıra hala çıkıyor ama eskisi kadar sık sık değil. Hematoloji doktoruna bakınin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Direkt sarı bir şekilde mi mevcut. Önce morarıp sonra sararıyor mu.. Aile hekimine gidip bir tam kan sayımı tetkiki yaptır
Sanırım direkt sarı renkte. Bazı yer hafif yesilimsi sari.
3 ay once tam kan tetkiki yaptırmıştım bir sorun yoktu
Lezyonlar ne zamandır var, neyden sonra başladı?
2 hafta önce falan alt bacağımda morluk olmuştu büyük sonra geçti o şimdi 3 4 gündür bu küçük sarı morluklar var
Epilasyona sekonder oluşmuş olabilir. İyileşme evresi gibi duruyor lezyonlar
3 ay once kan testi normaldi ama sizce aksi bir durum olabilir mi ciddi bir hastalık vs?
Lezyonlar kan testinden sonra başlamış. O zaman normal olması şu an normal olduğu anlamına gelmez. Kötü bir durum gibi görünmüyor. Belli bölgeye lokalize epidermal lezyonlar
Anladim teşekkürler hastaneye gorunmeme gerek var mı dahiliyeye mi gitmeli?
Genel dahiliyeye gidebilirsin.. Aile hekimine gidebilirsin
Tamamdır bu lekeler geçerse gitmeme gerek yok değil mi
Hayır gerek yok. Başka aktif şikayetin olmadığı sürece
Tamamdır teşekkür ediyorum
Merhaba bende lazere yeni başladım ve 2-3 gün sonra duşa girdim bende de aynı sarı leke oldu ve sizin gösterdiğiniz yerlerle aynı bacağımın alt kısmında sizinki geçti mi acaba? Yazabilirseniz çok sevinirim
Gittinizmi doktora acaba ayni seyler bendede mevcut. Once sari yesil morarip geciyor uc gun icinde baska yerlerde oluyor hep bacaklarimda
Merhaba gittim evet kan pıhtılaşma degerlerimde hafif sorunlar vardı (aptt, pt, koagülasyon faktor 5 aktivite) dahiliyeden hematoloji bölümüne yonlendirdiler 2 - 3 aydır bir sonuç almak icin gittim ama önemli bir durum değilmiş bendeki sanirim. Demir eksikliği b12 eksikliği k vitamini gibi basit şeylerdende olabiliyor. Siz yinede bir Dahiliye doktoruna gidin gerek gorurse hematoloji yönlendirir. Bir çok sebepten kaynaklanabiliyor veya benimki gibi oluşmaya devam etsede kesin bir cevap verilemedigi oluyor. En iyisi kan tahlili yaptırın
Benim aylar oldu hala bu şekilde hala bacaklarım ve nadiren kollarımda sarı ve yeşil şekilde oluşuyor.
Kan tahlillrrimi aile hekimin de yaptirdim hepsi normal cikti bi tel kolestrol dusuk cikti olur mu ondan acaba. Kanim da iyi cikti hemogram
Siz gittiniz mi acaba. Bemim hemogram normal cikti
Aptt sonucunuz kac
O da normalse sorun yoktur heralde kolesterolü bilmiyorum ama
O ne oluyor acaba. Tam olarak
Kac olmasi gerekiyor. Icerigi nedir
Aptt kan pıhtılaşma hızıyla ilgili hızlı veya yavaş ise hematoloji doktoruna yonlendiriyorlar
Bence siz bir Dahiliye doktoruna gidin morluklarinizi söyleyin ayrıntılı test yapsınlar. Sağlık ocağının pek ayrıntılı olmuyor
Merhaba sizin geçti mi acaba ben de aynı durumu yaşıyorum kan testi yaptım bir şey çıkmadı demir eksikliği ve D vitamini haricinde şu an demir ilacını ve D vitamini kullanıyorum ama geçen ay çıkmıştı şimdi tekrarladı yardımcı olursanız sevinirim
@Labottega merhaba ben o zamanlar bayağı doktora gitmiştim kan testi temiz çıkıyordu sonra da bosverdim ara sıra hala çıkıyor ama eskisi kadar sık sık değil. Hematoloji doktoruna bakınin
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Bende her ay kan testi yaptım pıhtılaşma aptt inr hemogram hepsi normal çıkıyo kafaya çok taktım ama bende boşverdim son kan tahlili temiz çıkınca
Hepsi normal çıkıyorsa rahat olun benimde aynı sizin gibiydi
İçim çok rahatladı ne kadar teşekkür etsem az
Lazerden önce varmiydi bunlar peki sadece bacak tamı kolda falan var mı
Sadece alt bacakta var
Onlar normal ufak ufakmis zaten baktım
Merhaba bende de aynısı oldu sizin geçti mi?
Merhaba sizin geçti mi acaba?
Lazer yanığı olabilir. Sen beyaz tenlimisn
Evet beyaz tenliyim. Tüm vücut lazer gittim ama sadece alt bacağımda oldu
Bir yere çarpma vs olmadı demi.
Lazer etkilemiş olabilir
Olmadı
Sen gozlemle. Bazı bölgelere ayar değiştirip atim yapıyorlar. Ondan kaynaklı olabilir. Tüm. vucut mu senin
Evet
Kollarda diğer bölgelerde benser şey hiç yok mi
Kola yaptirmamistim tüm bacak koltuk altı genitwl
Oralarda olmayabilir.
Ama bu dediğim gibi lazer etkisi. Sen gene de gozlemle
Gentl bölgede kızarıklık yanma vs olmadı demi