Güncellemeler
+1 yıl
Tamam istei atiyorm ozmn
Güncellemeler
+1 yıl
İstek attim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Geniz akıntısı bende de var lakin sinüzit den dolayı reflü olayını ilk defa duyuyorum
Snde nasl geniz akıntısı
Belirtilerin ne
Burnumdan gelen su gibi balgam
Bndede var ama benim boğazımdan burnuma gidiyo onu anlamadm acaba reflü mü sadece geniz akıntısı mi anlamadm
Boğazdan burna gitme olması için bronşların dolması lazım yoksa dediğin imkansız gibi bir şey
Yani reflü yok mu diyosn
Bence yok boğazını temizle derim karbonat ile gargara yap balgam çıkart
Çıkıyor mu denedin mi sen
Evet
Benim burnum tıkaniyor sonra su gibi birsey geliyo boğazım rahatlıyor boğazımda mi sorun var yoksa geniz akintisi mi anlayamadm tabi
bol bol su iç oradaki balgamları inceltsin.
bir şey sorcam tehlikeli birsey varmidir acaba kanser falan yziyo arastirinca
hayır hayır. onlar masus tıklanmak için öyle yazıyorlar. hatta karın ağrısına kanser ya da mide kanaması, baş ağrısı ve sol kol ağrısına beyin kanaması, ağız kuruluğuna şeker hastalığı, hatta dışkının ince çıkmasına kolon kanseri der onlar. sen onlara aldırma. olmazsa yarın bi eczaneye gidersin eczacı sana balgam sökücü fala verir halledersin
Ben 2sene önce hastaneye gitmiştim reflü başlangıcı var demisti lansor verdi kullandim iyi gelmişti smdi grip oldum tekrar o balgam hissi geldi ve geniz akintim var korkuyorm reflü kanser yapar mi
hayır yaa yapmaz. reflü o kadar tehlikeli bir hastalık değil hatta sık görülen bir hastalık. muhtemelen bir şey yerken ya hızlı yiyosun ya da çok çiğnemeden yutuyosun. reflü olsan bile yediklerini en az 35 kere falan çiğneyip yutarsan reflüyü bile çok fazla hissetmezsin. bir şey yerken yavaş ye ve çok çiğne sakin sakin ye
Mide reflüsüyle boğaz reflusu aynı mi benimki galiba boğaz ikiside tehlikeli değildir dimi
tehlikeli olsa doktor sana bunu söylemez mi hiç. boğaz reflüsü de aynı midedeki asitten geliyo yani. internetten böyle şeyleri araştırma orada hep korku pompalarlar çünkü korku pompalamak satıyo maalesef yani
Haklısın doktor bunun üstüne düşmedi bile bi lansor veririz gecer dedi önemli olan kansızlığın demişti
en önemli şeylerden biri stres. stresten uzak dur. ondan sonra baharatlı yiyecekler ve çikolata da ikinci sırada. özellikle çikolatadan uzak dur. pul biber, sucuk, salam gibi şeyler de anında tetikleyebilir. ayrıca yatmadan 3 saat önce falan yeme içme olayını bitir. sakız çiğne arada. ayrıca ıhlamur da iyi gelebilir yumuşatıyo sonuçta boğazını.
Tm bunları yapicam ayrica gecmzse bile tehlikeli degldir dimi yani kanser falan onlr yalan
hayır hayır yapmaz. kanser bambaşka bir şey. zaten kanser olsun kalp krizi olsun tansiyonuydu şekeriydi falan bunlar genetik hep. örneğin bizim genlerde kanser var. babamın sülalesinde biri öldüyse bil ki kanserden ölmüştür. ama özellikle bu yaşlarda zaten çok zor. 50 yaşından sonra belki.
Bizde kanser yok hepsi kendi eceliyle öldü dedem 100 yaşında öldü
nasıl kansere dönüşür biliyo musun. örneğin sende boğaz reflüsü var ve üstüne üstlük sürekli alkol kullanıyosun günde 1 paket sigara içiyosun falan. e onlar da tetikler yani. sürekli bu şekilde takılırsan kansere yol açabilir. örneğin eğer bir insanın genlerinde şeker hastalığı yoksa şeker hastası olmaz. ama kendini vurursa tatlıya. sürekli homini gırtlak tatlı yerse artı makarna pilav beyaz ekmek falan o insan da şeker hastası olabilir yani. kendini zorla şeker hastası yapar.
Anladim vallah çok sağol cok kötüyüm kaç gündür ben alkol sigara falan kullanmiyormi
o zaman hiçbir şey olmaz rahat ol. güzelce dengeli bir şekilde beslen yediklerini iyice çiğne. zor olsa da elinden geldiği kadar abur cuburdan uzak durmaya çalış. rahatsız etse de bu kadar etmez yani hafif geçer.
Anladim çok sağol biraz rahatladım yani hep araştırıyorm kanser falan çıkıyor korktum ya çok tsk ederim
rica ederim. benim çok uykum geldi. yine kafanda bir soru olursa sorabilirsin. hadi iyi geceler
Bnde uyumustum yinede çok sağol
sen de sağol 🙏
holter sonuçlarını alınca haber ver.
Anlamadim orada ne yazdin
hani bugün sonuç alacaktin ya test sonucu. ne oldu o sonuçlar
bir şey cikmadi
Kötü birsy yok
çok iyiymiş çok sevindim o hâl de muhtemelen psikolojik. şu an nasılsın peki iyisindir umarım. ayrıca kötü olduğun zamanlarda yazabilirsin benim başımı da patlatabilirsin hiç önemli değil. çünkü bende geçtim aynı yollardan seni çok iyi anlayabiliyorum
Çok tsk ederm dün gece çok kötüydüm neredeyse aglicktm
biliyorum biliyorum benim de öyle gecelerim çok oldu. özellikle seni anlamayan birilerinin olması daha da kötü derdini kimseye anlatamıyosun anlatsan da ciddiye almıyorlar :(
Evet ya çok kötü bi durum kaç gündür aklimda hafif boğaz reflüm varmis diyetle duzelebilirmis
yani tabi ki sana söyledim ya öncelikle stresten uzak duracaksın sonra özellikle çikolata yememeye çalış baharatlı yiyeceklerden falan uzak dur ve yemek yerken bol bol çiğneyip ondan sonra yut. sindirimi dişlerden başlat yani. ilk etap da bunları bile yapabilirsen yolun yarısını geçmiş oluyorsun.
Aklimdan cikarinca rahatca yutabiliyorm balgam falan olmuyo aklima gelince zor yutkunuyorm psikolojik olabilir
evet sanırım psikolojik. git devlet hastanesine psikiyatra anlat durumu sana bi ilaç yazsın. ilacı kullanmaktan çekinme hiçbir şey olmaz. millet leblebi gibi ağrı kesici içiyo da nooluyo. o ilaçla bir zaman sonra normal hâle dönersin.
Çok yardımcı oldun gerçekten
ne demek yaa. alt tarafı iki tane yazı yazıyorum yani. devlet hastanesi falan yakındır umarım kolay ulaşabilirsin yani.
Yakın yaa
iyiymiş bari sevindim
😊😊
:) :)
bak aklıma ne geldi. gece uyurken uykudan uyandırıp bir daha uyutmadığı oluyor mu bu sorunlarının
Evt
haydaa. yani vücut gece dinlenmeye geçiyo ya. organlar dinleniyo. o ara eğer hastalık çok ciddiyse çok ağrır vücudun ve o ağrılar uykudan da uyandırır bir daha da uyutmaz o yüzden söyledim
Ağridan değil ki düşünceden biryerim agirmiyo çok şükür
ağrır işte öyle düşün. vücut dinlenmeye geçince eğer bir yerinde ciddi bir sıkıntı varsa orası çok ağrır. o yüzden bu olay psikolojini çok bozmuş ve seni etkisi altına almış maalesef. bir şekilde bundan kurtulman lazım. mutluluk durumun nasıl yani mutlu musun mutsuz musun ortamın nasıl tek mi yaşıyorsun ailenle mi erkek arkadaşın var mı ya da boşlukta mısın. belki de mutsuzluktan kendini dinliyosun hep. dünyadaki en büyük hastalıklardan biri de insanın kendini dinlemesi
Ailemle yaşıyorum sevgilim askerde evt kndimi yanlız hissediyorum o yok diye ama ben nasıl desem hastaliktan çok korkkan biriyim biryerim agirmiyo doktor yeni baslamis hafif dedi kafana takick birsy Yok demişti
yani bi boşluk hâlinden olmuş olabilir. o boşlukta kendini dinliyor olabilirsin. insanın kendini dinlemesi çok büyük hastalık. ama dediğim gibi insanların bir hastalığı olduğunda en çok gece ağrır çünkü organlar dinleniyor gece. uyuyorsan uykudan da uyandırır. ama gece şiddetli ağrıların yoksa durumun ciddi olduğunu zannetmiyorum muhtemelen psikolojiktir.
Bn araştıriyorm reflü olanlrin midesi falan yaniyormus bnde yok öyle birsy beni uykundan uyandırmiyo uyaninca yatamiyorm kafama takiyorm sadece korkudan yani
internetten bakıp kendine teşhis koymanın zararları işte. ben zamanında kendime ne teşhisler koydum saymakla bitmez. yaptırmadığım test kalmadı neredeyse. ama en sonunda kabullendim yani. hiç kafana takma bırak boş ver mutlu olmaya bak. benim adım selçuk bu arada senin adın neydi
Burcu
adın çok güzelmiş burcu tanıştığımıza memnun oldum. sakın kimseye bu konulardan bahsetme o kadar bir yerden sonra offlayıp puflamaya başlarlar zaten moralin bozuk komple bozulur. bana yaz. ben senin hâlinden anlarım hiç de sıkılmam aynı yollardan geçtim o yolların ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Kaç gündür dinliyosun zaten çok tsk ederm vallah bnde kimseyi sıkmak istemem ama kafamdakileri birine anlatmam lazm rahatsız ettiysem k. b
ben o zaman ki günlerimi hatırlıyorum arkadaşlarım falan herkes bir yerden sonra oflayıp puflamaya başlamıştı kendimi çok çaresiz hissettiğim zamanlar oldu o yüzden seni anlayabiliyorum. bana istediğin kadar yazabilirsin kafandan geçen endişeleri falan yazabilirsin elimden geleni yaparım hiç merak etme hiç de sıkılmam yani.
Tsk ederimmm birsy olursa yzrm
tamam burcu son yazdıklarımı okudun di mi?
Evt okudm
isteği neden kabul etmiyosun ki hayır bir de beni takip ediyorsun zaten benim isteği neden kabul etmiyorsun bir şey olmaz ki mesajlarını görmek için diyorum seni takip edemeyince mesajlar diğer kısmına gidiyor :)
Görmedim istediğini
sen ilk beni takip etmeye başladığında gönderdim direkt
Ben o deglm yanlış biliyosn galiba ben seni takip etmiyorum
bu... k... 1 değil misin sen?
Hayır
e o kızı sen zannettim ben burcu falan yazdım hiçbir şey demedi. bu sağlık ve diyetle ilgili sorulara cevap veriyorum ya genelde ortalık karışıyo yaa ☺☺
bir de o holter testine mi ne girmişti bir de sana holter testleri nasıl geçti falan diye soruyorum bir yandan da ekşi sözlükteyim bir yandan twitterda bu dün geceki enes halifekan tiwitlerine falan bakıyorum ortalık yıkılıyo oralarda da kafam allak bullak oldu kusura bakma :(
Önemli değil
burcu sen beni ekle ben de seni eklerim mesajlaşırız kafanda yine bu saglıkla ilgili soru işaretleri olursa sorarsın bana ben biliyorsam söylerim bilmiyorsam araştırırım sana söylerim yine
tamam ekle beni burcu. kendini rahatsız hissettiğin zamanlarda yazabilirsin elimden gelen psikolojik desteği yaparım sana merak etme. profilin açık olsa takip edicem de profilin gizli 😔
tamam bende sana attım hatta mesaj da yazdım