Güncellemeler
+1 yıl
Eser miktarda yetersizlik var kan kacagı var eser miktarda, çoğı insanda varmıs bu yani sorun değildi. Normalde. Ama ben sigara denedim çok pişmanim :(
İlk defa içtim ya yarısını ama parliament bu ilerde benim kalp kapakcıgı ameliyatı olmama sebep olur mu yoksa vücut kendisi atar mı bunu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sigara içmek, genel olarak kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir. Sigara içmek kan basıncını yükseltebilir, kalp atış hızını artırabilir ve kan damarlarını daraltabilir. Bu durum, mitral kalp kapağındaki yetersizlik gibi bir kalp sorunu olan kişilerde ek risk oluşturabilir.
Mitral yetersizlik, mitral kapağın işlevini tam olarak yerine getirememesi ve kan kaçağına neden olması durumudur. Sigara içmek, bu durumu daha da kötüleştirebilir ve kalp sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Sigara içmek, kalp kapakçığındaki hasarı artırabilir, kan akışını zorlaştırabilir ve kalp fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyebilir.
Sigara içmenin kalp sağlığı üzerindeki etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak sigara içmek, kalp hastalığı riskini artırır ve mevcut bir kalp sorununu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, mitral yetersizliği olan biri olarak sigara içmemeniz önemlidir.
Sigarayı bırakma kararı almak, kalp sağlığınız için en iyi adımlardan biridir. Sigarayı bırakmak, kalp hastalığı riskinizi azaltır, kan basıncınızı düşürür ve genel sağlığınızı iyileştirir. Eğer sigara içtiyseniz, vücudunuz zamanla sigara etkilerini azaltabilir ve iyileşebilir. Ancak en iyisi, sigarayı tamamen bırakmak ve kalp sağlığınızı korumak için sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmektir.
Doktorunuzla konuşarak, sigara içmenizin sizin özel durumunuzda ne gibi etkileri olabileceğini ve nasıl sigarayı bırakabileceğinizi değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve stres yönetimi gibi diğer faktörlere de dikkat etmek önemlidir.
Merhaba sadece yarısını içtim yani okb var bende bide sizce bir şey olur mu
Çok taktım
Kendimi ölü kabul ediyorum
O kadarcıktan sorun olmaz diye umuyorum
Çok sağolum
Ummak dısında bişey olmasa keşke
Olmaz sakin olun
Çok sağolun
Yarısı dedim ama mesela 3 kere çektim içime
Çok saolun bu yüzden kalp ameliyatı olcam diye korktum
3 kerecikten cidden bir şey olmaz tatlım.. Korkmana gerek yok.
Hastaneye gidip doktora bunu sormaya gerek var mı sizce ya da bu yüzden kontrol ettirmeye kalp ritmini çektirmeye felan gerek var mı? Doktor bişey olur der mi kestiremiyorum ama illa doktora sormaya gerek var mı acaba yoksa saçma mı olur böyle bişi sormak
3 kere çektiysen ciddi hiç bir problem yoktur
Bir şey sorucam peki sence uy*turucu sigaradan daha mı çok zarar verir kalp kapakcıgına? Öylesine merak ettim her türlüsü duman katı falan Cart curt merak ettim sadece sigaradan daha kötü müdür? Böyle düşünüp en azındsn onları içmedim felan dicem karşılaştırma yaparak rahatlıyorum ben de hep :) teşekkür ederim yoksa sadece dumanlı şeyler mı zarar verir kalbe? ama bana sigara daha zararlıdır gibi geliyor ya içinde her türlü şey var doğal otlarnçinde bile okadar zararlı değil sanki. Ama kimyasal dumanlı uytrucular da var da sence hangisi daha zararlı sigara ile eşit mıdır?