Merhaba arkadaşlar son zamanlarda büyük bir bunalıydayım henüz yeni yeni etkisinden çıkıyorum tam her şey düzeliyor derken akıl almaz bir mide bulantısı yaşıyorum en ufak şey midemi bulandırıyor üstelik son zamanlarda bu her gün oluyor Genelde canım sıkkınken ya da strese girdiğimde bu durum daha da zorlaşıyor sizce ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
Psikoloji
Merhabalar,
Günlük yaşantımızda normal olduğunu düşündüğümüz durumların arkasında aslında bazı sebeplere dayanan psikolojik süreçler var olmuş olabilir. Bazı durumlarda, arkadaşlık ilişkilerimizde, aileyle olan ilişkilerimizde veya iş hayatımızda gerçekleşen bazı durum ve olaylarda kendimizi net olarak ifade edemiyor olabiliriz. Böyle zamanlarda da dışa vuramadığımız duygularımız kendini çeşitli fiziksel rahatsızlıklar şeklinde ortaya çıkarır. Psikolojik olan mide bulantısı da bu bahsettiğimiz dışa vurma şekillerinden bir tanesidir.
Psikolojik Mide Bulantısı Belirtileri
Kaygılar Panik atak Anksiyete Bozukluğu Sosyal Anksiyete Bozuklukları Fobiler Travma Sonrası Stres Bozukluğu Anoreksiya Nevroza Blumia Nevroza Psikolojik Mide Bulantısı Nasıl Tedavi Edilir? Psikolojik mide bulantılarını sıradan mide bulantılarından ayırt etmek özellikle de kişi kendisine karşı çok açık değilse ilk aşamalarda son derece zor olabilir. Bu anlamda psikolojik mide bulantısının tanısı da geç konulacağından tedavisi daha uzun sürebilir. Mide bulantısından yakınan kişiler bunun fiziksel bir durum olduğunu düşündüklerinden ilk aşamada doğal olarak hastanelerin farklı bölümlerine gidip muayene olurlar. Fakat eğer yaşanan mide bulantısının ana kaynağı kaygı ve anksiyete ise bu durum hiçbir işe yaramaz. Bu noktada mutlaka uzman bir psikolog desteğinin alınması şarttır. Eğer uzun zamandır devam eden mide bulantılarınız varsa ve stresli bir hayat yaşıyorsanız alanında uzman bir psikolog desteği almanız hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınız açısından etkili olabilir. Sağlıcakla Kalın, Psikolog Sümeyye Sağlam
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bunu bende çok sık yaşıyordum okul hayatım zehir olmuştu her an mide bulantısı rezil bişey inanmayacaksın ama dua ederek kurtuldum inşirah suresi her gece bazı dualar eşliğinde okurum.
Bunun dışında bağırsaklarının florasında sorun olabilir kefir içmeni tavsiye ederim bağırsak ikinci beyin derler o bozulunca stres depresyon ve anksiyete tetiklenebiliyormuş bir zamanlar sürekli kusan biri olarak tavsiyem kesinlikle duaya sığınmak ben iyileştim22 Yorumla- 1 yıl
gerçekten bağırsakların anksiyeteye falan etkisi var mıymış kii
- 1 yıl
Evet doktor söylemişti
- 1 yıl
tedirgin ve kaygılı olduğun zaman mide bulantın da hep seninle olacak zor gerçekten düşünme bu yüzden aklına geldiğinde atmaya çalış aklına gelmemesi için bir şeyler yap yeni uğraşlar bul sana acı veren şeylerden kurtul kendine yük etme kötü hissettiğinde kendine şunu sor "benden önemli mi" hiçbir şey senden önemli değil. düşünmek yerine yaz bir defter tut ve içini dök emin ol yazmak düşünmekten çok daha iyi hissettiriyor buna inan
00 Yorumla
- u1 yıl
Merhaba, Derin ve yavaş nefes almak, vücuttaki stres yanıtını azaltabilir. Nefes alırken derinlemesine nefes alın, nefesi tutun ve yavaşça bırakın. Bu basit nefes teknikleri, rahatlamanıza ve mide bulantısını hafifletmenize yardımcı olabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
46Cevap
Bendede aynı sorun var uyudugumda pat diye kalktığımda biseyleri dert ettiğimde çok aşırı oluyor ben bununla bu şekil başa cikabiliyorum örnek hiç bir şekilde bu normal piskolojik bı durum sen şu bulaşıkları yıka şarkı söyle bide aynaya bak odaklan karnını beyninden sil kusmayı beyninden yok et aynaya ya da ev temizliğine odaklan ve bu şekilde sanki eve 15 dakikada bır misafirler gelicek hemen ortalığı iki dakikada toparlamaliyim yoksa annem beni oldurucek korkusu yasa bak gör 5 dakikada hemen gecicek
00 Yorumla- 1 yıl
En ağırını yaşadım kendine değer vermek ve kendini çok sevmekle başla. Seni mutlu eden şeyleri hergün yap ben yürüyüş yapıyor ve dans ediyordum yine ataklar olarak kalıyor dalgalı bir şey çünkü ama en azından sürekli hale gelmesine engel olmak gerek. Hergün ishaldim mide bulantım vardı. Bi olaya stres yaptığım zaman direk kusmalarım oluyordu. Umarım en kısa zamanda atlatırsın 🧡
01 Yorumla- 1 yıl
Ben de kusuyorum belli süre uzun uzun düşününce ne yiyip ne içiyordun halsiz kalıyor insan çünkü
Hayatına anlam katacak bir sey bulmalısın. Nedir seni bunalima sürükleyen? Onun tam tersi tarafa gitmelisin. Tabi bunu yapmak için kendi başına yapamiyorsan birinden mutlaka destek almalısın. Bu bir arkadaş olur, bir buyuk olur ya da istersen profesyonel destek.
10 Yorumla- 1 yıl
Dr a giderek yazmışlar doktora gidiyorsun testleri yapıyor hicbirseyin yok diyor stresten diyor yolluyor. Valla bende çaresini bulamadım yaklasik 6 yıldır uzulunce migdem bulanıyor kusuyorum.
10 Yorumla - 1 yıl
bende ayni sorunu yaşıyorum hala devam ediyo ne zaman bulanmaya baslasam iki elimin bas parmağını avcumin icine koyup sıkıyorum ve düzenli düz şeylere bakiyorum mesela yolun kenarkna cizilmis düz cizgiler oluyor ya duzeni düzgünlüğü görünce biraz olsa geçiyo bende onun dışında nefes aliyorum o da hafifletiyo
00 Yorumla Ben yolculuk için bir hap almıştım metpamit diye , kılavuzunu okuduğumda beynindeki bulantı hissini kaybettiğini söylüyordu ve cidden onu içtiğimde kayboluyor ya da ben beynimi ilaçla kandırıyor da olabilirim çünkü anksiyetem var ve çok bu durumlarda kaldıgim oldu
02 Yorumla- 1 yıl
İlaç adı ne
- 1 yıl
He yazmışsın pardon
Eskiden birisi bir hikaye anlatmıştı. Bir öğretmen çocukları geziye götürdüğünde küçük çocuklardan birisi arabada midesinin bulandığını söylemiş ve o da bir yara bandı alarak çocuğun karnına yapıştırmış. Birkaç dakika sonra çocuğa tekrar sorduğunda, çocuk artık midesinin bulanmadığını söylemiş. Şimdi bu bilgi nasıl işinize yarayabilir bilmiyorum ama değişik yollar var😄
00 Yorumla- 1 yıl
Anksiyeten veya başka psjkolojik sıkıntın var sanırım benim anksiyetem olduğu için olmuştu oluyo halâ hap tedavisi ve bir iki üç öneri sunuyorlar terapi filan ama hap da bağımlılık yapıyor ben kendimi bu konuda kontrol etmeye çalışıyorum sende deneyebilirsin Allah yardım etsin
00 Yorumla Aşkım gitmedigim doktor kalmadı bunun için psikiyatrik ilaç da kullandım bir sürü ilaç kullandım psikolojik tedavi De aldım hepsi boş 4 yıldır ne çektiğimi bir ben bilirim hala geçmedi sadece stres yaratan tüm insanlardan yerlerden kaçarak çözüm bulabilirsin tabi ne kadar kacilabilirse
00 Yorumla- 1 yıl
Neyi düşündüğüne bağlı , 10 dk da sürer , 1 saate sürer , 1 günde sürer , 1 haftada sürer , kendini rahatlat birazcık içinde ( iyiyim ben , gibi motife edebilirsin kendini ) sonra su iç , ağır şeyler yeme ‘ hatta sen yemekte yiyemessin belki , düşünme o düşündüğün şeyi veyada şeyleri düşünme kimse senden değerli değil
00 Yorumla Geçmiş olsun seni strese sikan şeyden uzak dur mayı dene veya derdini skntin paylaşmayı dene biraz rahatlarsin
00 Yorumla- Tabiki hayal etmekten.
Herşeyin güzel olacağına kendini ikna et.
- canlı ve enerjik olmaktan.
Uyan ve ne kadar aktifsin gör.00 Yorumla- 1 yıl
Bana cidden mesaj atarsan sana yardımcı olabilirim ciddiyim. Aynı sorunları bende yaşadım arada devam ediyor da hatta
00 Yorumla - 1 yıl
Anksiyeteden ötürü oluyor, görmemezlikten gelmeye çalış
00 Yorumla - 1 yıl
Çok dusunmeyerek kafaya takmayarak bende de aynı sorun vat
02 Yorumla- 1 yıl
Napıyorsun öyle anlarda mesela bende de var çünkü
- 1 yıl
Kafamı dağıtıyorum başka şeylerle ilgileniyorum
- 1 yıl
Başka şeyler düşün O an kendine bir meşgale bulmaya çalış
00 Yorumla - 1 yıl
Kaygı, surekli devam ederse ilerde panik atağa dönüşebilir. Genelde obsesif lerde görülüyor.
00 Yorumla - 1 yıl
Mide bulantilari hangi sebeple oluyor o onemli aslinda
00 Yorumla Bende cok sık yasıyordum fakat bir cay kasığı zencefil tozunu limonlu suda karıstırıp icmeue basladım artık olmuyor doktorum önerdi ve her sabah kıyafetime lavanta yağı damlatıyorum cok rahatlatıyor
00 Yorumla- 1 yıl
Benimde aynı problemim var genellikle stres ve gerici bir ortamda bulunuyorsan ömür boyu seni bırakmaz uzman bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim çünkü tek başına başa çıkabilmek çok zor
00 Yorumla - 1 yıl
Çok zor, terapi almalısın, sana iyi gelen insanlarla beraber olmalısın, disari cikmalisin, ne biliyim sanatla sporla ilgilen çok zor ben de yaşıyorum, umarım duzelir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Derin derin nefes al ver yavasca 20 kadar say , kendince hayal kur gececek diye dusun
00 Yorumla - 1 yıl
Öncelikle bu sorunlar bende de var olmaya başladıktan sonra anoreksiya nervoza teşhisi konuldu yüksek kaygıdan kaynaklanabilir ve daha birçok nedeni var tek tavsiyem bı psikiyatri ile görüşmeniz
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
bilmem bende de oluyordu ve bu soruyu görünce de midem bulandı şu an
00 Yorumla Öncelikle aynı durum bendede var ben naneli birseyler yiyorum kendimi rahatlatıyorum bunlar ise yarayabilir
10 YorumlaBende yaşıyorum geçti dediğim an bi anda geri geliyor
00 Yorumlabenim genelde bu sorunum istemediğim bir yerde kaldığımda oluyor. orayı terk et mutlu olduğun yere git
00 YorumlaTahammülün kalmadığı bir ortamdasınız.
Kadınlarda genelde çok olur tahammül sınırını aştığı yerde midesi bulanır00 YorumlaBi arldaşım da da böyle bir durum vardı Huzur verici fon müziğiyle atlatmıştı tabi herkesin kendi yöntemi var dim tavsiye amaçlı söylemek istedim
00 Yorumla- 1 yıl
Psikosomatik ağrıların altında yatan korku , endişe, kaygı vb hislerin belirlenmesi ve tedavisi için uzman bir psikoterapiste başvurmalısınız
00 Yorumla - 1 yıl
Bende sinirlendigimde veya birseye cok üzüldügumde midem bulanıyor bogazim kuruyor kendime gelmem dakikalar sürüyor zor bi durum
00 Yorumla Mide hazımsızlık yani kabul edememektir yaşadığın olay olabilir beklemediğin birinden beklemediğin bi durum olabilir bunu kabullenmen lazım
00 YorumlaBu konu hakkında kendimde de olan bir durum olduğu için biliyorum bence en iyisi bir uzmana başvurmak olduğunu düşünüyorum en yakın zamanda
00 Yorumla- 1 yıl
şu an tek bende olmadığını farkettim aynı zamanda boğazımın ortasına sanki bir şey oturmuş gibi hissediyorum.
00 Yorumla ben de bir şeyi aklıma getirince midem bulanıyor gibi hissediyorum ama aslında sadece iğreniyorum seninki de öyle
00 YorumlaEvde kalma çık arkadaşlarınla dertleş gez kendini hep bişeylerle meşgul et kendi başına çok fazla tek kalma kaldıkça sorunları düşünürsün
00 Yorumla- 1 yıl
Stresten kaynaklı mide bulantısı açıkçası çok uzun sürebiliyor. Mide koruyucu falan kullanabilirsin ben öyle yapıyorum.
00 Yorumla Anksiyete olabilir bir doktora gittin mi? Banada zamanında oluyordu nefes alamıyordum ilaçlar rahatlattı
04 Yorumla- 1 yıl
ilaçlar derken antidepresanlar mı hangisini kullanıyosun bana lustral verdi doktor 100mg hiçbir şekilde fayda etmedi
- 1 yıl
selectra duydum söyleyeyim bi doktora umarım iyi oluruzz teşekkür ederim🥺❤️
- 1 yıl
Psikologa gitmen lazım yoksa yeme bozukluğuna dönebilir muhtemelen psikolog antidepresan yazacaktır o seni rahatlatır.
00 Yorumla Psikolojini bozan şey artık psikolojini bozmadığında😁
10 Yorumla- 1 yıl
Düşünmemeye çalış biseler hafif olacak şekilde hemen ağzına al
00 Yorumla - 1 yıl
Fazla stres altında hissediyorsun kendini veya kaygılı bunu atlatman lazım bence
00 Yorumla - 1 yıl
Kendinle acik acik konus psikolojik oldugunu kendine belli et
00 Yorumla - 1 yıl
Nefes egzersizi ile bunu erteleme şansın var ama üzgünüm geri gelecek..
00 Yorumla - 1 yıl
Neysen miden bulanıyorsa onu unutmaya çalışmanı tafsiye ederim
00 Yorumla Hayır geçmiyor doktora gözükmen gerekiyor ve stres tarzı şeylerden uzak durman gerekiyor
00 Yorumla- 1 yıl
Bak bende de oluyor bu naneli şekerli sakız al ve çiğne
00 Yorumla Benim teyzem azına kuru fasulye alıp suyla yutuyodu bence işe yarıyo
00 Yorumla- 1 yıl
Çok sıklıkla bana da oluyor fakat bir türlü geçmiyor son çare ilaçlar
00 Yorumla - 1 yıl
yani mutlu olmaya çalışabilirsin ya da bir destek alabilirsin
00 Yorumla Evde durma dışarı çık vücudunu yor akşam ölü gibi uyu düşünecek zamanın kalmasın
00 Yorumla- 1 yıl
bende uzgunken midem bulaniyor yiyemiyorum kilo veriyorum oguruyorum
00 Yorumla Antidepresan ya da terapi
20 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Kendini buna inandırırsan geçer içinden tekrarla miğdem bulanmıyor falan diye
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 307 cevap paylaştı. Biraz dikkat edin yeme ve icmenize
01 Yorumla- 1 yıl
2 saate falan kendiloginden gecee
00 Yorumla - 1 yıl
Psikolojini düzelterek diyecem ama kızma sakın 😛
00 Yorumla - 1 yıl
Psikolojik destek alabilirsin
00 Yorumla nane yağı gül yağı kokla
00 YorumlaMide ne ya? Miğde değil mi doğrusu 🤷♂️🤦♂️
06 Yorumla- 1 yıl
hayir mide
- 1 yıl
buralarda her yanlış kelimeyi doğruya çevireni görmüştüm de doğruyu yanlışa çevireni ilk defa görüyorum skldjflksj
- 1 yıl
Kara cahil awk
- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar
Mide bulantısına çözüm olarak yağlı besinleri tercih etmeyin, kuru ve tuzlu gıdaları tercih edin galeta gibi iyi gelecektir. Ekstra olarak naneli sakız ani gelen bulantılarda kurtarıcı olabilir. Bulunduğunuz ortamın kokusuda sizi etkilebilir bu yüzden düzenli havalandırma ile bulunduğunuz ortamın hava kalitesini yükseltin. Tabii ki de en önemli olan stres faktörünü olabildiğince azaltmaya özen gösterin.