Zoretanin tedavisini kesmek ve yüze hiçbir şey kullanmamaya başlamak sağlıklı mı?

3 aydir suren zoretanin tedavim vardi, 20 mg kullaniyordum cunku fazlasi yuzumu kizartiyordu. Dun baska bir doktorla gorustum cunku isini iyi yapab birinden akıl almak istedim. Asırı sivilceli bir cildim yok fakat sivilcem cıktığım zaman ağrılı ve iltihaplı çıkıyor. Son zamanlarda ilaç kullanmama rağmen de artmıştı. Doktorla görüştüğümde bana zoretanini kullanmamam gerekiğini ve cildimin o kadar da kötü olmadiğini söyledi, yeni kutu da yazmadı. Cildime hicbirsey kullanmamami, sadece jel ile sabah akşam yıkayıp akşamları nemlendirici sürmem gerektiğini aktif sivilcem olursa da ona clindoxly jel sürmemi söyledi. Fakat yüzüm çok kuruyor bunu söylememe rağmen nemlendirici kullanmamın yağlı bir cildim olduğundab daha çok sivilce çıkarttığını ve herşeyi yüzüme sürmemem gerektiğini söyledi. Kafam gerçekten çok karıştı. Bilgisi olan biri yardım ederse gerçekten çok mutlu olurum.

Zoretanin tedavisini kesmek ve yüze hiçbir şey kullanmamaya başlamak sağlıklı mı?