Bunun cevabını en iyi uzman doktorlar verir ki, bu konuda kesin bir şey söyleyemezler diye biliyorum. Keza, kesin çocuğu da epilepsi olur diye bir kaide söz konusu değildir. Zaten epilepsi dediğimiz şey, bebeklikte yaşanan yüksek ateşli hastalıklar, kafa travmaları gibi çeşitli sebeplerden dolayı oluşabiliyor. Epilepsi hastaları evlenebilir. Epilepsi hastaları çocuk sahibi olabilir. Epilepsi hastaları çalışabilir, spor yapabilir, sosyal aktiviteleri sürdürebilir. Epilepsi hastalarının diğer bireylerden pek fazla farkı yoktur. Kimileri ağır, kimileri hafif vakalardır. Bir sürü epilepsi türü vardır. Tedaviyi de, süreci de en iyi doktor analiz eder, takip eder ve ona göre bir rota izler. Epilepsi hastası olmayan bir bireyle yaşayacağınız sorun kadar sorun yaşarsınız sayın soran.
Epilepsi hastasıyım ilaçlar düzenli kullanıldıkça bir sorun yaşamazsınız. Çocuklara gelince epilepsiden çok dha tehlikeli hastalıklar için endişelenmelisin. Epilepsi sandığın gibi bir hastalık değil hatta sen bile epilepsi olabilirsin ancak nöbetlerin hissedilmeyecek kadar küçük tonlarda olduğu için farkında değilsindir.
Bu çok ince bir konu ve gerçekten çok ağır bir konu bunu herkes kaldıramaz hele bunu bilerek bilinçli kabul ediyorsan lütfen sonunu çok iyi düşün ama benim bir erkek arkadaşımınizin kız arkadaşı böyleydi evlendiler çocuklarında herhangi bir sıkıntı olmadı kendisiyle de çok mutlu huzurlu yaşıyorlar yani bilinçlendirilen bir çift olduğunuz sürece bence sıkıntı yok
Benim bildiğim öyle sıklıkla olan bir şey değil. Bir korku veya aşırı heyecan anında atak geçirme durumu. Bu da pek sık olmaz bence. Ayrıca ilaçlari olur zaten. Çocuk konusuna gelince bilmiyorum genetik olabilir. Ama yinede öyle büyütülecek bir hastalık değil. Birbirinize çok yakışıyorsunuz ve gerçekten seviyorsan evlen.
Eski bir epilepsi hastası olarak şunu söylemeliyim ki sorun yaşamazsınız. Sadece nöbet anlarında dikkat etmeniz gereken şeyler var. İlaç tedavisiyle nöbetler ve bayılmalar da birkaç seneye tamamen geçer. Benim 12 sene sürmüştü toplam iyileşmem. İlk 5-6 yıl çok kötü nöbet ve bayılmalarla geçmişti ama ilaçla bunlar azalarak tamamen yok olmuştu. Biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Dikkatli olmalısınız ve herhangi bir rahatsızlıktan (grip vs gibi) doktora gidecekseniz mutlaka epilepsi olduğunu doktora söylemelisiniz. Her ilacı kullanamaz epilepsi hastaları.
Nobet anlarinda yaninda olman lazim. Ve nobet aninda ona nasil davranman gerektigini bilmen lazim. Dilini yutabilir isirabilir bunu engellemek icin yumusak bisey koyman lazim ceneye kafasini yere vurmasin diye altina yumusak bisey koyman lazim. Onun disinda vucut kasilmalarinin gecmesini beklemen lazim. Vucuttaki sinir hucreleri desarj oluyo bu durumda. Kisacasi epilepsiyi arastir ve herseyi ogren. Bu sadece insanda degil aslanda kaplanda kedide kopekte de olabilen bi hastalik. Bu da cidden sabir isidir. Ben boyle seylerle ugrasamam diyosan kimseyi de kendinle evlenmeye heveslendirme.
Derdini buket yapıp çiçek çiçek ihtiyacı olana dağıtsınlar kardeşim. Başlı başına bir dert dünyasının içinde yaşamıyor muyuz? Ne demek hastalığım çocuklarıma geçer mi? Bu düşünceye empati yapmak gerçekten can yaktı. Ben olsam nişanlının yerinde öyle bir kırılırdım ki akıllara zarar. Hatta yerinde olmadığım halde üzüldüm
İlaçlarını düzenli alacak fazla stres veya üzüntü durumlarından uzak durması gerekir. Bazen nöbet olur aniden bayılır titrer ağzına bir bez vs koyman gerekir dilini ısırmasın diye nöbet geçirirken. Bu tarz zorlukları var mesela işyerinde bayıldı yolda bayıldı direk yanına gidip bakman gerekir böyle
bunu düşünüyorsan sen yanlış kişisin neden biliyor musun? gerçek sevgi bu değil çünkü birisini gerçekten sevdiğinde bunları düşünmezsin iyi ve kötü günde yanında olursun ayrıca o çocuk kendisi seçmedi hastalığını Rabbim’den gelmiş
İyi günde kötü günde çocuk nasip mi nasip değil mi bilinmeyen dünyada lafını yapmak saçma olur senin başka hastalıkların illerde çikar bu yolda hertürlü zorluklar çikabilir buna rağmen tutunmanız gerekmiyor mu birbirinize
Çocuklarına geçer mi geçmez mi bilmiyorum ama benim de sevgilim epilepsi hastası ve gayet iyi anlaşıyoruz çok sık nöbet geçirmesine rağmen hastalığından dolayı yaşadığımız hiç bi sıkıntı olmadı stres ve korku hariç tabii 🥲
Bilimsel olarak Epilepsi hastası olan birinin geni ütaşımasına rağmen epilepsi olmayan birine göre çocuklarına geçme ihtimali 2 3 kat daha azdır ve düzenli ilaç ve düzenli hayatıyla geçen bi rahatsızlık buna şahit oldum
Açıkçası çok zor bir hastalık yani eğer sabrım yok diyorsan baştan dön valla. Bir tanıdığım da senin gibiydi sevgiliyken nöbetleri pek olmadığı için sorun olmaz diye düşündü ama evlendikten sonra nöbetleri çok arttı (ilaç kullanmasına rağmen) . Tamam kız tabiki eşinin yanında oluyor ama çok zorlandığını görebiliyorum.
İlacını düzenli şekilde kullanır ihmal etmezse sorun olmaz yakışıklı çocuk sende güzelsin çok yakışmışsınız birbirinize hiç bozma devam er bir şekilde üstesinden gelirsin
Yeni mi öğrendin bunu? Biliyodunsa dalga mı geçiyosun adamla sen hasatasın olmaz mı dıcen. Her bir fert zaten hastalanır kimi erken kimi geç ayıp günah ya
Depakin chrono ilacı doktorunuz verdimi epilepsi hastalarına verilen yeğenimde epilepsi hastası bu ilaçtan kullanıyor her gün içmesi lazım normal hayatı devam ediyor !!
Ben de epilepsi hastasıyım günlük hayatıma gayet normal bir şekilde devam ediyorum. Doktor kontrolünde ilaç kullanıyorum her sene EEG çektiriyorum. Abartılacak bir şey değil.
Hasta gibi düşünme ani bir atak oluyor sürekli hastaymış gibi değil yani. Evet çok zor ama tıp çok ilerledi bu konuda çoğu hasta ilaçla 10-20 sene boyunca atak geçirmiyor diye biliyorum
İnsanların en büyük düşmanı yine kendisidir. Sen huzur verirsen, mutluluk verirsen karşındaki insanda hastalık diye bir şey kalmaz. Olay sende bitiyor.
Çok yakışmışsınız , hastalığı bilemiyorum o yüzden bir yorum yapamıycam
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fotoğraftaki sizseniz çok güzel bi tablo ama sen sorun yaşar mıyım vs diye düşünüyosan ayrıl lütfen böyle bi düşünceye girmiş olman bile sıkıntı çünkü empati yap
Çocuklarına geçer mi ne demek kesin geçer, aile de hastalığı olan çok herseyi barındırıyorum. Evlenmedim. Olursa bi çocuğum olursa bana ya da onlara benzemesinden korkarim
Fotoğraftaki sizlerseniz çok yakışmışsiniz maşallah. Kendisiyle çok iyi anlasiyorsan, bu hastalığında nobetlerini vs. Gorduysen ona göre değerlendir. Ve doktora başvur derim bu sorular için.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ilacını alırsa hissetmezsin bile, çocuğa geçebilir mi genetik bir olay kısmet yani