Şeker, tansiyon, otizm, asperger sendromu, kanser gibi ya da farklı genetik problemleriniz var mı?

Şeker, tansiyon, otizm, asperger sendromu, kanser gibi ya da farklı genetik problemleriniz var mı?

tam olarak sağlık problemi değil ama yine de sorun çıkaran bir şey, DEHB (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) sahibiyim. Anamın hiperaktif beynini almışım, kafamı toparlayıp bir şeyler yapmak inanılmaz zorluyor beni.
Bu genelde birçok çocukta oluyor artık, sanal dünyanın etkileri muhtemelen...
DEHB aslında beyin yapısındaki bir farklılık. İnternet ve televizyon kullanımı odaklanma sorununu artırıyor evet ama esas sebep o değil, doğuştan gelen bir yapı farklılığı bu. İçinde yaşadığımız üniformik yaşam, esneklikten uzak eğitim sistemi ve çalışma şartları da yardımcı olmuyor.
Ailede genetik olarak her türlü hastalık var 😂 şeker, tansiyon, kalp, romatizma 😅
Bende henüz çıkmasa da yavaş yavaş belirtilerini görmeye başladım. Bu yüzden beslenmeme dikkat edip düzenli spor yapıyorum. Bu hastalıklarla yaşlılığımı geçirmek istemiyorum. Aslında bu hastalıkların oluşmasının sebebi de halk olarak sağlıksız beslenme ve spordan uzak yaşama olduğunu fark ettim. Sürekli hamurişi, karbonhidrat, tatlı, yağlı yemekler yiyoruz. Sağlık için değil zevk için tıka basa yiyoruz bir de. E üstüne spor da yapmayınca bütün hastalıklara davetiye çıkarıyoruz :(( Babaannemin yaşlılığından hastalıklarına, kullandığı milyon tane ilaçtan ölümüne kadar giden sürecin tamamına şahit oldum. Ve hayır böyle bir hayat istemiyorum ve bu tamamen elimizde, biliyorum 🙏 Sağlıkla yaşayıp, huzurlu bir yaşlılık yaşamak istiyorum 🙏
Doğuştan gelen rahatsızlıklar her ne yapılırsa yapılsın maalesef önlenilemiyor. Belki bir ihtimal sağlıklı yaşam anlayışıyla bir süre ertelenebilir. :) Umarım senin korktukların başına gelımez.
ailenin gençleri olarak bu konu üzerine baya kafa yorduk 😂 Yıllardır bu beslenme şekli ve hareketsizlik ailenin genetiğine sirayet etmiş ve bu hastalıklar da kaçınılmaz bir son olarak vuku bulmuşsa genetiği suçlamak da bir nevi tembellik olmaz mı hocam 😅
Bu da doğru bir yaklaşım elbette, yanlış değil. :D
Bunlar yok ama çok şükür hepimizin psikolojisi bozuk
Ona ne şüphe :D
hahhaha 😂😂 bizde de öyle 😅😅
@Almançikiletası tek değilmişim😁
@mycolordark en iyi görüş için teşekkür ederim
Rica ederim
Yoktur. Bizde sağlıksız kimse yok. İşte en son Büyükbabamı kaybettik o da koronadan. Babannemin babası 100 küsur yaşında vefat etmiş mesela. Atalarımız hep uzun yaşamış
Cevap
7Cevap
Benim yok
Astım bronşit ve romatizma bunlar sayılıyor mu?
Psikolojik zaten herkeste var 😇😁😁
Yani evet genetik faktörler etkiliyor bunları, toplamışsın ne varsa :D
Tabi kimse istemez ama işte hepsinden gelmiş biraz maalesef 🙄😀
Şans işte, hangisinin önce varacağını kimse bilemiyor. :D
@MyColorDark Evet yaa bundan sonra ne olacağı hiç kimse için belli değil
@merts1232 evet
Sinir hastasıyız. Kuzenlerim daha ilkokulda ilaç kullanmaya başladı bu yüzden. Bende psikiyatristlerde süründüm koronaya kadar.
Bipolar biraz da konuşma zorluğu ama genetik midir bilemem
Annemin tansiyon vardı büyük ihtimal ilerleyen zamanlarda bende çıkabilir
Kanser hem anne hem baba tarafında çok fazla. Sanırım bana da aktarılmıştır bir şekilde
İleride kalp ve tansiyon hastası olucam
Evet var. Hem annemden hem babamdan.
Vitamin eksiklikleri geçmiş.
Hayır yok
Yok sanırım
Yok çok şükür
Hayır yok
Herkesde vardir
Hayır yok.
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?