Maalesef bu gece gencecik bir komşumu kaybettim, sırf ihmal yüzünden.. Hastaneden, hayat arkadaşına kadar herkes suçlu benim için.. Geldiğim zaman çok geçti her şey için, kurtaramadım.. İlk Yardım konusunda daha bilgili olmamızı temenni ediyorum ve kendimizi ertelememeyi.. 🙏
Başın sağ olsun gerçekten de çok üzücü bir durum 😔😔😔 maalesef toplum olarak bu konularda çok bilgisiziz... Bir öz eleştiri de kendime yapayım. Her ne kadar temel ilk yardım eğitimi almış olsam da ne kadar doğru biliyorum ve ne kadar bunu uygulayabilirim bilmiyorum... İnsan hayatının değerini bilmeli ve bu konulara çok daha fazla önem vermeliyiz...
Çok daha üzüldüm şimdi 😔😔😔 dediğin gibi hiç kimsenin yapabileceği bir şey kalmamış. Umarım bundan sonraki süreçte yakınları bir nebze de olsa boşluğu doldurabilir
Başınz sağolsun abla huzur için de yatsın aslında hepimizin bilgili olması gerekiyor bu konuda. benim ilk yardım bilgim yok maalesef bu yüzdende bir sorun ile karşılaşırsam müdahale yerine amblans veya yardım çağırmayı deniyorum ilk başta.
Başınız sağ olsun. İnsan sevdiği birileri öldüğünde çok fazla üzülüyor. Çok bilgili olduğımu söyleyemem ilk yardım konusunda ama toplumun büyük çoğunluğundan fazla bilgiye sahip olduğumu söyleyebilirim.
Allah rahmet eylesin Gerçekten herkesin ilk yardım konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum Maalesef ki ben soğukkanlı olamadığım o konuda başarılı değilim kitlenip kalıyorum Ancak ilk yardım konusunda annem iyidir birkaç olay oldu ve gerçekten Allah'ın da yardımıyla güzel bir müdahale etti Tabii ki annemden öğrendiğim birkaç şey var
Standart ilkyardım egitiminden fazlasını aldım bilgim var fazlasıyla birçok konuda ama onemli olan bilgiyi bir süre sonra unutup zamanı geldiğinde uygulayamamak daha kötü biraz da insan da o ilkyardım ı uygulayabilecek müdahale edebilecek vasıf ve güven olmalı
İlk yardım konusunda sertifikam var ama benim için en değerli kadın olan babaannemi kollarımda kaybettim. Ciddi anlamda bir travma oldu ben de unutamadım bir türlü.
Başın sağolsun 🙏 ihmal yüzünden böyle bir şey yaşamak kadar üzücü bir şey yok bence 🥺 yeteri kadar bilgili olmasamda eğitimini aldım. Tabi söz konusu uygulama olunca farklı bir durum.
Teşekkür ederim.. 🙏 Zaten asıl mesleğim sağlıkla alakalı ama söz konusu kendi tanıdığımız insanlar olunca çok daha farklı etki yaratıyor insanda maalesef.. Geride evlat bırakması çok üzüyor insanı.. Allah kimseye yaşatmasın ne diyim..
Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm. Maalesef hiç bilgim yok ama kursa gitmek çok istiyorum. Hepimizin bilmesi gerek aslında. En ufak bir müdahale bile hayat kurtarıyor.
Övünmek olmasın ama baya bilgim var. Adam akıllı eğitim alıp sertifika da almak istiyorum ama boş zamanım olmuyor o kadar. Aslında gerçekten mühim konu
Heimlick manevrasını yapmayı biliyorum. İnşallah kullanmak zorunda kalmam tabi. Ancak kalp krizi olan birine ilk yardımda ne yapacağımı bilemeyebilirim. Bizzat hiç denemedim.