Başım çok ağrıyordu. Normalde de migrenim var. Tansiyon ölçtüm böyle çıktı. Normalde 10/7 11/8 falan çıkar. Bu düzeylerdeyken iyi hissediyorum. Arada küçük tansiyonum 9-10'a çıkıyor ama ama 12 olunca endişelendim. Doktora gitmeli miyim? Daha 20 yaşındayım arada böyle yükseliyor tansiyonum ellerim titriyor göğsüm de baskı hissediyorum.
Evet, tansiyonunuzun 12/8 olarak ölçülmesi normal değerlerin biraz üzerindedir ve bu düzeylerde tansiyon yüksekliği olarak kabul edilir. Baş ağrısı, titreme ve göğüs baskısı gibi semptomlar da yüksek tansiyonun belirtileri arasında yer alır. Bu nedenle, doktorunuza danışarak tansiyonunuzun yüksek olup olmadığını teyit etmeniz ve uygun tedaviyi almanız önemlidir. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek tansiyonunuzu kontrol altında tutabilirsiniz. Bunlar arasında düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı bir diyet benimsemek, sigara ve alkol kullanımını azaltmak ve stresi yönetmek sayılabilir.
Büyük tansiyonun normal ama Küçük tansiyonun yüksek.. zaten ikisi de birbirini tetikliyor , basın ağrıyınca tansiyonu çıkarabiliyor. Tansiyon çıkınca da bas agrısı oluyor. Bu gibi durumda limon sıkıp düşünebilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Olması gereken değer 12/8 ama 10/7 ya da 11/8 çıkması sorun değil. Bu değerler de normal kabul edilir. 13/11 biraz yüksek ama eğer düşmezse ve bu şekilde devam ederse o zaman doktora gitmen gerekir.
Tek bir ölçümle direkt doktora gideyim deme, evet yüksek ama otomatik tansiyon aletleri yanlış da ölçebiliyor ayrıca
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tek değil aslında zaman zaman yükseliyor başım çok ağrıyor. Ayrıca sırt ağrılarım sol kol ağrılarım da oluyor. Kalp krizi geçireceğim sanıyorum ama ailedeki sağlık sorunları nedeniyle çok kez refakatçi kaldım hastanede. Bunaldığım için gidemiyorum. Ailemde kalp krizi öyküsü de var. Biraz endişelendirmiyor değil.
Ailede böyle bir öykü varsa gitmeni öneririm o zaman. Çünkü kalp hastalıklarında genetik çok büyük rol oynuyor. Ve normalde de yükseliyorsa tansiyonun bunun üstüne en yakın zamanda git, eko ve ekg sonucuna göre bir şey söyler zaten doktor. Ama umarım düşündüğün gibi olumsuz bir şey olmaz.