Ya ilk defa böyle hissediyorum sanki yaniyo bıçak sokuyolar deliniyor gibi sırt üstü yatınca özellikle tam göbek deligimin orasi ve ustu yaniyor gibi
Tehlikeli bi şey midir sizce doktora gitmeli miyim
Ya ilk defa böyle hissediyorum sanki yaniyo bıçak sokuyolar deliniyor gibi sırt üstü yatınca özellikle tam göbek deligimin orasi ve ustu yaniyor gibi
Tehlikeli bi şey midir sizce doktora gitmeli miyim
Bu tarif ettiğiniz semptomlar mide yanması veya reflü hastalığına benzer gibi görünmektedir. Mide yanması, mide asitlerinin yemek borusuna geri kaçması sonucu ortaya çıkan bir durum olabilir. Bu durumda, midenizde veya göğüs bölgenizde yanma hissi, ağrı ve/veya acı duyabilirsiniz.
Mide yanması genellikle yemek sonrası veya yatar pozisyonda artar. Beslenme alışkanlıkları, stres, obezite, hamilelik, sigara içmek gibi faktörler mide yanması semptomlarına neden olabilir. Ayrıca, bazı ilaçlar da bu semptomlara neden olabilir.
Bu belirtiler devam ediyorsa, doktorunuza danışmanız gerekebilir. Çünkü şiddetli mide yanması, reflü veya gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak adlandırılan ciddi bir duruma işaret edebilir. Doktorunuz, belirtilerinizi değerlendirecek ve uygun tedaviyi önerecektir.
Çok teşekkür ederim ⭐️
Hepsinii okuudum peki tok karna mide guruldamasina ne diyorsun mesela şu an fmalnfqlm karnımdan dev bi yaratık cikicak gibi hissediyorum çok degisik
Ah keskeeee bu arada ppdeki sensen yüzün cokk güzel 🙂
Ben tesekkur ederim efeniim
Cevap
2Cevap
Yediğin bişey dokunmuş olabilir. Mide rahatlatıcı reçetesiz ilaçlar var Rennie gibi ağızda eriyor şeker gibi o iyi geliyor
Normalde böyle olmazdı ya bikac gündür oluyor
Reflü belirtisi bu susamlı veya yağlı bir şey yediniz mi
Ağzıma acı su da geliyor sıklıkla ve evet hamburger yedim ayrıca midemi kesin bozdum var ya, kolalar mi kahveler mi aç karna elma, elma sirkeleri mi dersin...
Reflü felandır
İlerler mi kendiliğinden iyilesirmi
Hepsinden uzak dururum kahveden duramam günde 2 3 bardak iciyorum:')
Ya korktum simdi umarım iyilesirim kendi kendime ne diyim sen de aynı şekilde skalfnql hatta simdi kahve çekti canım kahve icicem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?