Güncellemeler
+1 yıl
genital siğil
Güncellemeler
+1 yıl
smear sonucumda enfeksiyon çıkmıştı sadece
üst kısımda siğil gibi bir şey kesfettim minik bayaa. 1 ay önce smear testi olmuştum genel kontrol amaçlı daha sonrasında ultrason oldum (koruma taktı mı bilmiyorm sanki takmadı gibi gördüm o anlık panikle bir şey diyemedim) hijyenik konusunda tereddüt yaşıyorm şimdi de siğili görünce bayaa evham yaptım hpv filan kapmış olabilir miyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hpv bende de var hpv kaptıgını söyle sana ilaç verecekler bagısıklıgını güçlendirmeye bak güçlendikçe siğiller kaybolacak korunmayı unutma
siğiller kaybolduktan sonra virüs vücuttan gitmiyormu?
Onun için test yaptırman gerekiyor ilk cilt tedavi ediliyor sonra bağısıklıgınızı guclu tutun diyorlar bu kadar
en con cinsel iliskim 7 ay önce olmustu 1 ay önce yeni daha genel kontrol amaçlı smear oldum ama vajinal ultrason yaparlarken kondom takmadılar kaptıysam ordan kaptım diye düşünüyorum dr un sorumsuzluğundan. smear sonucum temiz çıkmıştı
önemsiz enfeksiyon vardı onun dışında bir şey yoktu
yorumundan anladığım kadarıyla her daim taşıyıcı olunuyor demek:(
Normalde kondom takmıyorlar diye biliyorum ama emin değilim bence doktor o konuda dikkat etmiştir her yerden kapabilirsin tuvaletten hijrn malzemelerinden
Kurtuluyorsun kanka ama dedikleri tek şey bağışıklıgını yüksek tut çünkü bagısıklıgın zayıf oldugu için siğiller oluşuyor güçlü olsa bu virüsü kapmayabilirdim mesela bu şekilde anlatayım
kansere neden olur mu
3-4 yıl tedavi edilmezse anca olur tedavi olursan bir şey olmaz
rahim agzı kanserine sebep veriyor filan diyorlarda bilemedim
önemsiz diyip psikolojimi rahat tutmaya calısıcam. her sey bagısıklıkta bitiyor. 1 2 yılda vücut virüsü temizliyor diyenler de var.
O çok ileri seviyeye gelirse kansere sebep oluyor diye biliyorum yani tedavi olursan sorun olmaz youtubedan bircok doktoru dinledim bağısıklıgınızı güçlü tutun diyor hastaneye de gittim o da aynı şeyi dedi bu şekilde ama istersen sen yine de doktora sorabilirsin
sen ne zaman öğrendin ve şu an kurtuldunmu
Benim 1 yıl oldu kendi kendine geçtiler bir süre sonra ama yine de muayeneye olacağım işte o şekilde
gittiğinizde haber verin mutlaka ben de bu hafta gidicem
Hpv dir
smear olmuştum enfeksiyon çıktı sadece smear sonrası siğili keşfettim muayneden mikrop kapmış olabilir miyim
Cinsel iliskin yoksa muayeneden olabilir
muayneden hpv kaptıysam kurtulamaz mıyım hiç😣
Cinsellik yasamadinmi hic?
yaşadıktan 7 ay sonra smear oldum enfeksiyon cıktı önemli bir sey yok dedi doktor fakat 1 ay sonrasında siğil fark ettim durduk yere cinsellik yasamadım yakın zamanda benimde aklıma muayneden mi kaptım acaba diye düsünüyorum
kaptıysam da ne yapıcam bu durumda bilmiyorm geçmiyor muş hiç ve kansere ceviren tipleri varmış
Cinsellikten kapmissindir hpv nin ne zaman ortaya cikacagi belli olmaz 1 ayda da cikar 1 sene sonrada vucudunun bagisikligina bagli. Muayeneden kapman imkansiz gibi bisey. Kadin doguma gidip yaktiracaksin
vajinal ultrasona genelde kondom takıp yapmaları gerekiyorduda bende kondom takmadılar o yüzden evham yaptım. hastaneye gidicem bakalım ne olcak umarım kötü değildr.
Cihazlar dezenfekte oluyor ayrica vucut isisinda hayatta kaliyor hpv o yuzden cinsellikten bulasmistir.