20'lik dişimi yarın çekecekler, çok acısı var mı neye dikkat etmeliyim?

20'lik diş çekimi işlemi genellikle lokal anestezi altında yapılır, bu nedenle ağrı hissetmeniz beklenmez. Ancak işlem sırasında hafif bir baskı, çekme veya sızlama hissedebilirsiniz. İşlem sonrası ise hafif ağrı, şişme ve kanama olabilir.
İşlem öncesinde ve sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
İşlem öncesinde doktorunuzun size verdiği talimatları dikkatlice okuyun ve uygulayın.
İşlem sırasında sizi rahatlatmak için müzik veya podcast gibi bir şeyler dinleyebilirsiniz.
İşlem sonrası doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçları düzenli olarak kullanın.
İşlem sonrası ilk 24 saat sıcak yiyecekler, sert yiyecekler ve alkol tüketmekten kaçının.
İşlem sonrası ilk günlerde yumuşak yiyecekler tüketin. Püre, çorba veya yoğurt gibi besinler önerilir.
İşlem sonrası şişlikleri azaltmak için soğuk uygulama yapabilirsiniz. Bunu bir buz torbası veya soğuk kompresle yapabilirsiniz. Ancak bu işlemi direkt cilde değil, bir havlu ya da bezle aracılığıyla yapmalısınız.
İşlem sonrası kanama olması normaldir. Kanama durmazsa bir gazlı bezle hafifçe bölgeye baskı uygulayabilirsiniz.
İşlem sonrası doktorunuzun size önerdiği periyodik kontrolleri aksatmayın.
Eğer ağrınız çok şiddetli olursa veya işlem sonrası kanama, yüksek ateş, şiddetli şişlik gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkarsa hemen doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmayın şimdiden geçmiş olsun.
Ya çok teşekkür ederim tum tavsiye öneriler için💕
Geçmiş olsun kanki çok acısı olmuyor ama yaparken biraz canın yanabilir ağrısı da oluyor ama zaten ağrı hissetmemen için yani o an iğne yapıyorlardı sanırım. bir şey hissetmiyorsun sadece sonra ağrı olabilir miktop kapmaması için de antibiyotik verirler sanırım
Ulan bana da aynısını dediler bunlar tezgaha mı getiriyor bizi
Sanırım oyle ya çekmedi özele gidecem 2 bine çekiyor
2 bin çok saçmalama 500 TL çeken bir sürü yer var en iyisini yapanlar felan 2 bin fazla
Valla benim cevrede iki tane klinik var sordum ıkısıde aynı seyı dedi gömülü oldugu icin zormus çekimi
Aynı durum bende de var alt çenen gider gibi bir şeyler salladılar şeyin oralarda ki kliniklere bir sor istersen Mevlana'nın oralar İstanbul caddesi tarafı felan
Aynen hissizlik olur diyo baştan savıyolar zor bi çekim kimsede uğraşmak istemiyor kısacası
Sen dediğim gibi dediğim yerlerde ki kliniklerden bir fiyat al öyle git çok söylemişler saçma o fiyat
Haklısın
Gömülü diş için devlet Hastanesi'ne güvenmek büyük cesaret valla tebrik edelim. Ama çekilmesi lazım diyeli bir yıldan fazla oldu ama cesaret edemiyorum.
Devlet hastanesine asla güvenemem, özel dişçi buldum gömülü diş çekimi üzerine uzmanlaşmış ona da para yetmiyor 😂
Benimde para yetmedı be 16 yasından beri çekiyorum ağrısını
Cevap
31Cevap
Hissetmiyorsun, uyuşturucu iğne yaparsa onu hissedersin ancak o da pek acıtmıyor. Ama çekim esnasında dişlerinden çotur çotur ses geliyor, onu duyunca korkma. Çektirmek işin kolay kısmı, bakımı ve iyileşmesi daha zor ve zahmetli
Bakımınds neye dıkkat etmeliyim dıkısler alınana kadar🥲
Öncelikle herhalde çene cerrahı yapar çekimi, onun söylediği her şeye harfiyen uy. Tamponu pamuğu erken çıkarma. İlk gün çok tüküresin gelecek çekimden sonra eve gidince. Çok tükürmemeye çalış. Bol bol biriktir ağzında, öyle akıt. Ağzının içini emerek tükürme yani. Tüketecek sıvı yemek taktikleri düşün
İğne vuruyorlar, o iğneden sonra çeneni kırsalar bile hissetmiyorsun.
Gerilme boşu boşuna, iğneden korkuyorsan bilemem.
Bende acımamıştı hiç aslında iğne vuruyor doktor zaten hani acımazda. Önemli olan doktor bence doktor işin ehliyse acıtmaz ama kötü bir doktorsa acıtma olasılığı var. Ben özel dişçiye gitmiştim adam temiz güzel çalışıyor memnun kaldım.
evet ama iğne ile anestesi yapılınca acı %1 yani yok kadar
çekimden sonra anestesi etkisi geçince ağrı şiddetli güçlü bir ağrı kesici kullanmanız gerkir
Dolarex parol felan var hangisini kullanım apranax var bide
Bılmıyom 🥺🥺
dexforte kesti benimkini parol milim dindirmedi
Korkma iğne yaparken sadece bir ufak sancı çekiyorsun sonra uyuşunca gerisini hissetmiyorsun o sırada aklına başka şeyler gitmeye çalış
Çok şişer mi yanaklarım
Biraz şişer zaten hiç bir şey hissetmezsin yanağını koparsalar acı çekmezsin o derece ama iğnenin etkisi geçince biraz ağrılar oluşur o sırada ağrı kesicilerle durumu zamanla atlatırsın
Evet kardeşimin kini de ameliyatla aldılar çok acıyacak yandın
Deme deme ya valla tırsıyom
Ufaktan kırarak alırlar orada oyuk oluşur 1 seneye düzelir üzülme
Oha ne bı senesi
Belkide ömür boyu iyimserim
Hadi yine yırttın
2 lik. dişlerim daha çıkmadı 😀34 senede cikmadiysa daha da cikmaz heralde
Kimininki cıkmıyo ya
gömülü bir 20 lik diş ise allah şimdiden rahmet eylesin
Gömülü ya :(
Onu bilmem de sallaniyordu biraz ben kendim kargaburnuyla çektim
Naptın beee
doktora bağlı hemen çekebilir ya da biraz zorlar ama sonradan ağrı sızı kalmıyor bende yine gidip baktırasım var
Tarih saati de gizleseydin lo hayranlarin gormeye gelirbdjdj
Sksjsksj
Ölme ha😅 Şaka yapıyorum tabi ki, iğne vururken biraz canın yanıyor, sonra hissetmiyorsun.
Bölgeyi uyuşturuyorlar hiçbir şey hissetmezsin rahat ol.
Ne zaman çektiriyorsun daha önce çekmediler
diş
Sonradan biraz ağrı oluyor ağrı kesici ile geçer
büyük dert şakasız diyorum. Dikişli olma süreci ayrı, çıktıktan sonra ayrı. Benimki de gömülüydü
Off stresten uyuyamadım
Benim de çekilmesi lazım şu an ağrı yapmıyor. Zormuş zorr
Aşırı zor heleki ağrısı
16 yasında basladım ben cıkarmaya😅😅
Yan gelıyo
Sen bütün şanssızlığını bu dişte kullanmışsın😅
Evet ya aslında çene yapım dişlrrim guzel ama aşırı zayıf
Yarın bitecek her şey
benim hepsi çekildi
gömülü değildi normal çekim kurtuldum hepsinden
bu arada telefon non gözküyor
554 7485324 amac ne:P