Yorgunluk: Bahar yorgunluğu, adından da anlaşılacağı gibi, en belirgin etkisi yorgunluk hissiyatıdır. İnsanlar kendilerini enerjisiz ve bitkin hissederler. Uyku problemleri: Bu dönemde uyku düzeni değişebilir. Özellikle uyku hali artar ve gün içinde uyku ihtiyacı artabilir. Ancak gece uykuları bozulabilir, uykuya dalamama veya uykuyu sürdürememe gibi sorunlar yaşanabilir. Baş ağrısı: Bahar yorgunluğu aynı zamanda baş ağrısına da neden olabilir. Bunun nedeni, vücudun mevsimsel değişimlere uyum sağlamaya çalışması ve bu süreçte ortaya çıkan hormonal değişimlerdir. Konsantrasyon eksikliği: Bahar yorgunluğu, beyindeki kimyasal dengenin değişmesine neden olabilir ve bu da konsantrasyon eksikliği gibi problemlere yol açabilir. Depresyon ve kaygı: Bazı insanlar için bahar yorgunluğu depresyon veya kaygı gibi psikolojik semptomlara da neden olabilir. İştah değişiklikleri: Bahar yorgunluğu, bazı insanlarda iştah değişikliklerine neden olabilir. Bu dönemde, özellikle fazla yemek yemek ve tatlı gibi şekerli yiyeceklere yönelmek gibi problemler yaşanabilir. Bağışıklık sistemi zayıflaması: Bahar yorgunluğu, vücudun bağışıklık sistemi üzerinde de olumsuz etkiler yapabilir ve bazı insanlarda hastalıklara yakalanma riskini artırabilir.
Bence etkisi yok aslında sadece alerjim olabiliyor. bunların dışında bir de uyku sorunları olabilir hava ısındığı için ama ilk baharı severim ben her zaman. çünkü yaza doğru gittiğim için içim kıpır kıpır olur
Polenlere karşı alerjim var. Üst üste 6 7 kere hapşırmaktan halim kalmıyor Gözlerim kan çanağı bahar aylarında halsizlikten kilo bile veriyorum. Bahar aylarını hiç sevmiyorum
Çok okumaktan beyni yanmış, nöron'ların ayaklanıp düşüncede devrim yapmış hali kendini entellektüel sanan beceriksiz sümüklülerin uydurdugu sözüm ona metropol rahatsızlıgı.. 🦂