1 yıldır kalori sayıyorum kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum. Günde 300 kaloriyi geçmemeye çalışıyordum çok şükür 500-600 e çıkartabildim ama hala çok az kalori alıyorum. Ekmek, makarna, pilav, abur cubur, çikolata, tatlı hiçbirini tüketmiyorum çünkü kilo almaktan çekiniyorum. Nasıl aşarım bunu? Aşan varsa yardımcı olabilir mi? Besinlerden korkmak istemiyorum. Ayrıca daha da kilo verirsem hastaneye yatmak zorunda kalacağım😥
Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Günümü meyve yiyerek geçiriyorum daha çok. Akşam da sebze yrmeği yiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
benim sadece aksam yemegi 1200 kalori gunluk 300 kalori alarak 1 haftayi geciremezsin hic saglikli degil kilonu 0 a indirip yok olmaya mi calisiyon
Yükselttim çok şükür. Neredeyse 1 yıldır böyleyim ve usandım. Psikolojik olarak atlatamıyorum.600 kaloriyi geçince aşırı yemişim gibi hissediyorum.
Hayır. Bmr ihtiyacın kadar alman lazım minimum. En azından bir 1200 kalori vardır
1127 bazal metobolizma hızım
1127 kaloriden asagi yememen lazim oyleyse. Gerci sen boyle bir beslenme duzeni yaptigin icin metabolizman ekstra yavas calisiyor da olabilir ama spor yaparak hizlanmasini destekleyebilirsin. Yedigin kalori kadar ne yedigin de onemli tabi, yag protein yeterince al ki hormonlarin duzgun calissin vucudun kendini onarabilsin
Spor yapıyorum. Diyetisyende makine ölçmüştü, doğrudur heralde. Şu son 1 yıl içinde en fazla 930 kalori aldım. Daha fazlası gelmiyor şişmiş oluyorum. Vejetaryen sayılırım. Balık harici et yemiyorum. Bu yüzden protein de çok alamıyorum. Süt ürünleriyle de aram yok çünkü. Yağ da çok tüketmem. Yani yemeklerde kullandığım az zeytinyağı haricinde yok öyle. Zeytin, kuruyemiş falan yemem. Karbonhidratçıyım daha çok. Meyve sebzeyle gün geçiriyorum.
Günde 20 dakika koşup 30 dakika tempolu yürüyüş yapıyorum. Kardiyo yapıyorum bir de.200 kalori de orada yakıyorum. Gün içinde de hareketli bir insanım. Bu almam gereken kaloriyi fazlalaştırır değil mi
Mesela 500 kalori aldıysam ve 200 kalori kardiyoyla yaktıysam 300 kalori mı almış oluyorum?
Evet arttirir ama sen zaten kardiyo yapmasan da organların, beynin için kalori harcıyorsun yani al 300 kalori de ne takintiliymissin.. Bize spor yaparken kocumuz cok calisip cok yersen vucudun makine gibi herseyi cok daha kolay bir sekilde halledecektir zaten derdi. Bir zaman sonra saglikli gidalarla yuksek kalori aldigim halde bile kalorinin ucu ucuna yettigini farkedince anladim neden oyle dedigini
Kilo verirken bmrin +700 ustune cikiyordum sonra her hafta 100 100 dusuruyordum, bir yandan da antrenmana ekledigim esktra kardiyonun siddetini, volume unu arttiriyordum. 2-3 ay sonra zaten yag diye birsey kalmiyor vucudunda, sonra da yavasca gunluk kalori ihtiyacima donerdim. Daha acemiyken kilo vercem diye butun sene kalori acigi olusturdugum zamanlar da vardi bir sure sonra vucudum yorulmustu az kalori alsam bile metabolizmami dusuruyordu veremiyordum. Zaman kaybi yani, oteki tarafta 3 ay yapiyorsun baska birseye gerek kalmiyor zaten
o ne yeniyor mu
Komik değil, ben burada bir şey danışıyorum. Yaptığın cidden çok ayıp