27 yaşındayım, annemde düşük tansiyon var o an kendimi de ölçüyorum.9 6 gibi değerler gösteriyor. Düşük olduğunu söylüyorlar. Bazı insanların tansiyonu hep düşük olur diye de duydum, acaba ben öyle mıyım.
Sizce bunun için doktora gidilmeli mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 27 yaşındayım, annemde düşük tansiyon var o an kendimi de ölçüyorum.9 6 gibi değerler gösteriyor. Düşük olduğunu söylüyorlar. Bazı insanların tansiyonu hep düşük olur diye de duydum, acaba ben öyle mıyım.
Sizce bunun için doktora gidilmeli mi?
Benimde tansiyonum hep düşüktür 9-10 civarı. Bazı insanların tansiyonu hep düşük oluyor. Benim annem yüksek tansiyon hastası ama benim düşük mesela. Vücudun buna bir tepkime yapmıyorsa bu senin vücudun için normal olan demektir, doktora gidecek bir durum yoktur
Eğer her ölçtüğünde 9/6 çıkıyorsa ve kendini kötü hissetmiyorsan normal. Benim de 10/6 ya da 9/6 çıkıyor. Herkesinki 12/8 olacak diye bir durum yok. Sen yine de doktora git seni muayene etsin. En azından için rahatlar
Cevap
2Cevap
Sende fiziksel olarak bi sorun yaratmıyorsa gerek yok
Bazen çok çok hafif baş dönmesi hissediyor gibi oluyorum. Birazda çabuk yorulan biriyim acaba o mu yapıyor?
Sanmıyorum çok düşük bi değer değil
Düşük tansiyon daha iyidir ve kolayca toparlanır sanırım. Hekim değilim fakat yüksek tansiyon daha riskli oluyor
Aslında tansiyonun düşükte yüksekte olması hiç iyi değil. Mesela annemde düşük tansiyon var kadının tansiyon düştümü bayılıyor. Teyzemde de yüksek tansiyon var onunda yükselince burnu kanıyor.
Yüksek tansiyon daha büyük sorunlar doğurur diye biliyorum. Düşük tansiyona bir şeyler yedir, mesela tuzlu ayran içsin hemen gözü açılır. Benim anamda fa aynı sorun var, bir şey yiyince hemen kendine geliyor
Benim annemi çok etkiliyor o zaman geçen gece yine bayıldı, gözleri falan kayıyor siyahı görünmüyor kendine zor geliyor. Ayıldığı zamanda genelde midem bulanıyor diyor.
Ciddi başka bir sorunu olabilir. Sıradan bir düşük tansiyon değil bu. Hemen bir doktora görünün
öyle olabilirsin boyle bır durum var senı rahatsız etmıyorsa dusuk yasıyorsundur- sağlıkcıyım
beslenmen planlanmalı
Beslenmeme dikkat edilen o zaman, her istediğimi yiyemem.
şikayetin olmuyosa bir şey olmaz ama 3 ana öğünün yanı sıra tuzlu leblebi kraker gibi tansiyon yükseltici atıştırmalıklar eklenebilir
Ana öğün dışında pekte bir şeyler yiyen biri değilim aslında
sorun olacağını sanmam 9 6 ama şikayet yoksa sorun olmaz dedğim gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?