Önclikle 20 yaşımdayım Nisan 'da 21 olacağım. Benim birkaç psikolojik sorunum var. Daha önce buraya yazmıştım ama pek cevap alamadım. Daha önce psikoloğa gidemedim. Anlatacaklarım kesin şeyler değil sadece belirtilerim ve yaşadığım durumlardan ibaret olacak. Sorunlarımı saymadan önce lütfen beni yargılamayın sadece yardım almak ve tedavi olmak istiyorum. Öncelikle ben de sosyal fobi var insanlardan ve kalabalık ortamlardan kaçıyorum hep. Sonra okb var bende. Her şey simetrik olsun istiyorum, elimi bazen 1-1.30 saat yıkıyorum her yeri temizliyorum vucüdumda bazı yerlere dokununca kirli hissediyorum ve elimi yıkıyorum, sürekli tekrarlıyorum her şeyi, kapıyı ocağı kontrol ediyorum, aklıma sürekli iğrenç şeyler geliyor. Sonra yazdan beri depresyon içerisindeyim. O kadar ağır geçti ki ciddi olarak hasta gibiydim. Karnıma ağrılar girdi midem bulanıyordu ki hâlâ öyleyim. İn#i. ha# teşebbüsünde bulunmuştum. Sonra piromani var bende. Ateş yakmaktan zevk alıyorum geçmişte bir arabayı ve evimizin kapısını yakmıştım. Hâlâ elime ne geçse yakıyorum. Sonra teknoloji bağımlılığım var sürekli evdeyim asosyalim biraz zaten. Sonra en kötü sorunum ben bir pe*ofili hastasıyım galiba. Kimseye zarar vermedim tabii ki. Ama tedavi almayı çok istiyorum. Son olarakta kendimde depersonalizasyon bozukluğu ya da kişilik bozukluğu olabileceğinden şüpheleniyorum. Belirtilerini yaşadım çünkü. Ben burada kesin bir şey demiyorum tekrar diyeyim. En iyisini psikologlar bilir. Ne yapmalıyım sizce? Pek imkanım yok psikoloğa gitmeye.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kucuk adimlarla basla ise. Once 1 saat teknolojiden uzak dur sonra 2 saat boyle boyle arttir. Sosyal fobi icin de aynisi gidebildigin en uzak yere git bakkal bile olabilir sonra yavas yavas arttir orada anlamsiz da olsa bir seyler sor. Almayacagin bir seyin fiyatini sormak ya da yon tarifi gibi. Bu ikisi en onemlisi su an icin tedavi icin sosyal fobini asman gerekiyor cunku. En iyisini doktor bilir ama internette kendine yardim kitaplari var psikonet yayinlari ozellikle oldukca basarili. Tedaviye ulasamiyorsan kendi kendine yardim etmeye calis. Kimse elini kolunu baglayamaz ailen her zaman dogrusunu bilmez.
Sizin psikologa değil psikiyatriste gitmeniz lazım. Devlette var bence hiç geciktirmeden gidin derim
Teşekkür ederim, evet karıştırmışım ben. Ben ilçe de yaşadığım için gitmeye pek imkanım olmuyor, aileme de dediğim zaman onlar karşılar psikoloğa/psikiyatriste gitmeme. Nasıl ikna edebilirim?
Bence onlarla otur durumunu konuş onları endiselenmeden bende bu gibi takıntılar ve sorunlar var de. Onlara açık olman daha doğru olacaktır çünkü bu durumda destekte alman gerek. Belli ki şanslısın ailen yanında o yüzden elinden geldiğince onlarda sana destekçi olacaktır
Bu durumu konuştum aslında her şeyi dedim ama bilmiyorum psikayatristi sevmiyorlar. İlaç verirlerse zombi gibi olursun diyorlar ya da deli gibi gözükmemden korkuyorlar. Ailem her konuda destek veriyor hep yanımda oldu ama meslek konusunda ve bu konu da hep karşımdalar. Bir arkadaşım vat ona anlatmak istiyorum ama korkuyorum açıkçası yargılamasından.
Ama şöyle bir şey var nasıl bir yerimiz agridiginda ilaç almamız gerekiyor ise ruh sağlığı içinde böyledir. Bazı şeyler sadece terapi alarak geçebiliyor ama kimi dusuncenin kötü şeylere sebep olmaması açısından ilaç tedavisi de gerekiyor. Bu seni sersemlestirecek zombi gibi yapacak diye bir şey yok sen yine kendi hayatına devam edeceksin ancak takıntılarinin azalmasına yardımcı olacak. Eğer ilaç kullanmazsan durumun ilerleyedebilir şu an her şeyin başında iken bence bı yardım almalisin. Yaşın da genç bir şey kaybetmiş sayılmazsin ama gerekli tedaviyi olursan hayatta yaşayacağın güzel anıların olabilir bı ailene bunları de bakalım ne diyecekler
Eminim onlar da çocuklarının kötü olmasını istemezler
Evet ruh sağlığı da çok önemli gerçekten. Doğru diyorsun bazen terapi bazen de ilaç gerekiyor. Bence de pek etkilemez ama ikna etmek zor biraz ya. Evet hâlâ düzelme imkanım varken destek almam dediğin gibi çok önemli. Ailemle tekrar konuşacağım bu konuyu mutlaka. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Rica ederim. En azından gitmeye ikna et ilaç konusunda hekim yardımcı olur aileni ikna eder
tedavi olmandan başka çaren yok!!!
Teşekkür ederim, biliyorum ama tedaviye ulaşamıyorum. O yüzden sorun ediyorum.
ilçedeki hastanede yok mu 20 yaşında adamsin kalk git kendin herseyden ailene izin almana gerek yok
İlçedeki hastanede dişçi bile yok. Birincisi benim param yok ikincisi de bende aşırı sosyal fobi var dedim. Ben tek gitsem yapamam.
artık nasıl yetiştirdilerse olmayan şey yok kendi kendine yenmeye çalış korkularının üstüne git mesela sosyal fobinin
Ailem güzel yetiştirdi fakat 15 yaşından sonra çıktı bu olaylar. Her şeyde ailemi suçlayacak değilim. Deneyeceğim üstüne gitmeyi.
kendi kendini ne hale getirmissin gerçekten
teknolojiden de uzak dur İnternetten
Teşekkür ederim, haklısın büyük oranda benim yüzümden oldu. Artık daha az kullanıyorum interneti. Yardımın için tekrardan teşekkür ederim.
rica ederim