Son dönemde artan virüs vakaları grip, ateş, halsizlik gibi bir çok rahatsızlığa sebep olurken öksürük etkisi de bir hayli uzun sürüyor.
Bal ve zencefili karıştırıp tüketirdim ancak bu kez etki etmedi.
Siz neler yapıyorsunuz?
Son dönemde artan virüs vakaları grip, ateş, halsizlik gibi bir çok rahatsızlığa sebep olurken öksürük etkisi de bir hayli uzun sürüyor.
Bal ve zencefili karıştırıp tüketirdim ancak bu kez etki etmedi.
Siz neler yapıyorsunuz?
Bol sıvı tüketmek lazım, kuru öksürük ise bol bol su içmelisin, bal önerecektim ama yaramadı demişsin, şu an bu kadar öneri yapabiliyorum. Çok geçmiş olsun.
Ben ıhlamur çayı içerek geçirmiştim. öksürüğü tedavi etmek için en çok tercih edilen bitkisel çaylardan birisidir. Ihlamurun içerisindeki bileşenler iltihap giderici etki gösterir ve ağrıyı dindirir. Ayrıca öksürük sırasında boğaz şiddetli şekilde tahriş olur. Ihlamur çayı bu sorunun etkilerini azaltır ve boğazı yumuşatır. Günde 2-3 defa tüketilebilir. Ancak hazırlanan çay şeker ilave edilmeden içilmelidir. Tercihe göre bal da çaya ilave edilebilir. Ancak bunun için çayın sıcaklığının 40 derecenin altında olmasına dikkat edilmelidir.
Imkanın varsa Gece yatmadan önce sırtıma güzel bir zeytinyağı sürülmesi lazım Ve üzerine gazete kapatıp ama gazeteyi delmek lazım ortadan
3 gece üst üste yaparsan öksürüğün kesilir
Cevap
9Cevap
Kekik ve zencefil çayı.. ama en iyisi inhalator kullanmak. Tabi ki doktor tavsiyesi ile. Ayrıca sigarı kullanıyor musun?
Son hastalıktan sonra benimde kullandığım hiç bir şey etki etmedi. Zamanla geçmesini bekliyorum.
İncir reçeli gibi bişi yapıyolar ama henüz tam olmamış incirden tam olarak reçel de değil aslında garip az sulu bişi oluyor
Bende de aynı sorun var maalesef doktora gittim dedi ki bende de var maalesef geçmiyor;
Kendine çare bulamamış tıp yanı geçmiyor..
Zeytinyağı pekmez limon karabiber karıştırıp ılık yapıp iç.
Bal ve limonu karıştırıp günde üç defa tüketirseniz öksürüğünüz geçer. Geçmiş olsun 🌸
Çeyrek limonu al üstüne karabiber, tuz, pulbiber dök. Limonu em ve arkasından vodka shot at. Ciddiyim iyi geliyo
Bende her kış. oluyor. geçen ballı atom kozalak macunu denedim çok iyi geldi
Asist granül toz.
siyah turp bal
karabiber bal
papatya çayı
Çok doğal değil ama eğer imkanlar dahilimdeyse sauna veya termal yerleri tavsiye ederim çok etkili oluyorlar
Apitera kullanıyorum ıhlamur içiyorum
Salep ic bol tarcinli
Sıcak su içine karabiber onu iç bir çay bardağı
Bal zencefil zerdeçal limon karışımı
Siyah turp bal
Sıcak su banyosu
1 ay sonra hafifliyor dut kurusu ye iyi oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?