Merhabalar. Yaşımdakilerin çoğu alkol kullanıyor. Ailem de içeceksen yanımızda iç diyorlar. Başka yerde içme yanımızda iç diyorlar. Sizce içsem mi? Bağımlı olurum diye korkuyorum. Cidden bağımlı olur muyum? Siz peki içiyor musunuz?
Çok nadir viski içiyorum o kadar. çünkü bira kilo yapıyor. viski de pahalı olduğu için nadir içiyor8um böylelikle alışkanlık olmuyor. ama zaten uzun süredir içmiyorum. en son 3 ay önce içtim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tadında içmek en iyisidir hocam. Dozunda yani. 3 ayda bir de gayet yeterli. :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendine güvenmiyorsan bu konuda hiç içmemen daha iyi olacaktır. Zaten bir avantajı da yok içiyor olmanın. Çok nadiren de olsa kullanıyordum ama bırakmaya karar verdim yakın zaman önce.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mastürbasyon konusunda kötüyüm. Bırakamıyorum. Bunda da aynı olurum diye korkuyorum.
Gerçekten böyle. Dershaneye gidiyorum, sigara içiyorlar ay sana duman gelmesin, dumanda kalmasın gibi çocukmuşum gibi konuşuyorlar ve sinirlendiğimi belli etmiyorum. Tamam müslüman birisiyim de yani böyle tam dine bağlı birisi değilim. 5 vakit namaz kılmam, her gün camiye gitmem, ama alkol kullanmayınca bana sanki öyleymişim gibi yapıyorlar.
ilk 16 yaşımda başladım sonra 20 yaşımda bıraktım sonrasında 27 yaşımda tekrar başladım maalesef ve hala aktif kullanıyorum keşke hiç başlamasaydım ve 16 yaşımdayken bütün arkadaş ortamım içiyordu sen içemiyorsun içmezsin vs diye onlara sinirlendim denedim sadece bir kere içime çektim ve olan olmuştu çoktan
Soran
+1 yıl
Anlıyorum. 16'ysa aynı o zaman yaşadıklarımız. Aslında benim amacım hep kızlar falan gidip bahçeye içmeye gidiyor ya. Ben içeride kalıyorum ve inmek içinde bir bahanem yok. Yani en azından sigara içsem aşağıya sigara içecem diye inerim. Daha çok insan ortamında olmak için. Ama sırf bu sebep için de gereksiz bence. Yine de 7 Yıl içmemişsin. Bu çok güzel ve iyi bir şey. Tekrar başlatan ne oldu seni o lanet sigaraya? Yine arkadaş ortamı falan mı?
zamanla geçiyor ama ben sadece bir şeylere tutundum sanırım keşke yapmasaydım ama çok pişmanım
Soran
+1 yıl
Birde bu sevdiğim kişi bana bağırıyor, aşağılıyor. Yine de sevgi işte. Bilirsin. İnsan sevdiğine üzülmüyor, üzülemiyor. Bir söz söyledi bana ölüm acısıyla aynıydı. O gün başlasam içkiye sigaraya kesinlikle başlardım.
platonik mi seninkisi? üzülme 🥺 eğer sana acı veren birisi ise uzak dur ondan
Soran
+1 yıl
2 Yıldır uzak durmak istiyorum. Ama olmuyor. Platonik de zaten. Hadi anlarım sevmiyorsan sevmiyor dersin tamam derim. Ama aşağılama, nefret etme neden anlamıyorum? Bunu da bir tek bana yapıyor. Kendisi zaten sevgili işlerinden hoşlanmıyor. Bu arada bunları sana anlatmak acımı azaltıyor. Gerçekten acıları paylaşmak iyi bir şeymiş.
çok yanlış ya tamam seni istemeyebilir herkes herkesi sevemez sevmeyebilir ama kimse kimseyi aşağılayamaz ya :/
Soran
+1 yıl
Aynen haklısın. Keşke herkes senin gibi düşünse. Ama yine de kalbim ona bir şey dememe izin vermiyor. Canı sağolsun. Bu arada çok teşekkür ederim beni dinlediğin için. Keşke herkes senin gibi yargılamadan alay etmeden laf söylemeden dinlese. Başınıda ağrıttıysam özür dilerim, lütfen kusura bakma. :)
estafurullah bir nebze yardımım dokunduysa ne âlâ :)
Soran
+1 yıl
Bu arada hep sen beni dinledin, yardımcı oldunda seninde bir sorunun sıkıntın olursa her zaman bana mesaj atabilirsin istersen. Takip ediyorum zaten seni. Her zaman yardımcı olurum, bilgin olsun. İyi geceler.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Alkol sigara gibi bir şey değil ki, alkolik olmak için ciddi anlamda 0 otokontrol mekanizması lazım. Ben kullanmıyorum ama öylesine yani, kullanmam gerekirse ya da istersem de kullanırım
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende içmiyorum da içmeyi düşünüyorum. Bir yakınım hatta çok yakınım her gün içiyor. Bende onun gibi olmaktan korkuyorum.
İçmiyorum asla içmedim Asla da içmem allahin izniyle. Haram kardesim heves edilecek ne var ki yani allah içecek mi yaratmamis gazoz soda meyvesuyu vb. Bir ton icecek var. Ne merak ediyorsun şu zıkkımım ayrica arkadaş çevreni sağlam seçmelisin
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sırf arkadaş çevrem içiyor diye kalitesiz dememelisiniz bence. İçen arkadaşlar da kaliteli ve iyi oluyor. Bunu içip içmemekle ayırt edemeyiz.
Kalitesiz mi dedim? Sen diyorsun. Sen bilirsin ben görüşümü yazdim. Benim yasitlarimin çoğu kullaniyor diye bende mi kullanayim ya da sen kararlarini böyle mi aliyorsun?
Önemli değil. Ben tavsiye etmiyorum. Çünkü haramliğin ötesinde zarari çok ciddi olabilen bir şey. Öyle az zararli değil yani ve faydası sıfır. Bence hiç bulaşma