Rahim ağzı kanserinin tek sebebi erkeklerden bulaşan hiv virüsü mü? Bu kanser kendiliğinden ortaya çıkabilir mi?
3 ay
Rahim ağzı kanseri kendiliğinden olur mu?

Rahim ağzı kanserinin sebebi HIV değildir. Bu virüs HPV virüsüdür. Bir çok yolla bulaşabilir. Ancak belli bir aysa kadar yapılacak bir aşı ile korunulabilinir. Ayrıca sadece rahim ağzı kanseri değil , guatr kanserine de sebep olduğunu okudum. İlgili aşı erkeklere de tavsiye edilir.
Cevap
4Cevap
HIV değil HPV.
Kendiliğinden olmaz, bir şekilde human papilloma virüsünü kapmış olman gerekiyor.
Hpv'nin bazı türlerşnden koruyan aşılar var, ücreti biraz fazla ama kanser riskini ciddi oranda düşürüyor. Birçok ülkede aşı takvimine dahil edilerek çocukluktan yapıyorlar ama Türkiye'de maalesef ekstra ücret ödemeniz gerekiyor, maddi olarak seni zorlamazsa kesinlikle aşı olmalısın.
Teşekkür ederim. Peki bisey daha sorabilir miyim. Benim bir iliskim var ve ilk erkek arkadasim daha önce kimseyle birlikte olmadim ilk kez onunla oldum. O da aynı şekilde olduğunu söylüyor. Ve korunarak ilişkiye giriyoruz. Onda hpv yoksa bende de olmaz yani değil mi?
olmaz madem tek sebebi erklerse ama bir secenek daha var sanirim da neys egilz8ns buradan onu sormma sna a
Kardeşime hpv virüsü teşhisi konuldu 😞umarım öyle bişey olmaz
Hayır değil hiç ilişkiye girmimiş birindede olabilir
Kanser türleri vücudda kendiliğinden oluşur. Bulaşıcı değildir.
Hpv virüs.
En İyi Cevap