Kan vermiştim, anti hbs 51 çıkmış. Bu ne demek oluyor? Bilenler var mı? Anti HBS ne demek? Anti HBS kaç olmalı?

Kan vermiştim, anti hbs 51 çıkmış. Bu ne demek oluyor? Bilenler var mı? Anti HBS ne demek? Anti HBS kaç olmalı?

Selamlar. :) Sağlık okuyan biri olarak, bu soru karşıma gelince yazmadan duramadım. Okuyacak olanlara biraz bilgi vereyim.
Kulağa biraz bilim kurgu filmlerini yansıtıyor olsa da, hepimizin vücudunda var olan antikorlar diyebiliriz. Hepatit B virüsüne karşı savaşırlar. İnsan vücudunu Hepatit B'den korurlar.
Neden yapıldığı Anti HBS testi için söylenir. Bu testi yaptırmanın amacı, vücudumuzun virüsle baş etme yeteneğini kontrol etmek, değerleri ölçmek için yapılır. Antikorların gücünü ölçüyorlar diyebiliriz.
Genel olarak kan tahlilleriyle kontrol edilir. Bir iğne ve birkaç damla kanla ölçmeleri mümkündür.
Hepatit B hastalığını ortaya çıkaran virüsün adıdır. Açılımı Hepatit B yüzey antijeni anlamına gelir. Virüsün izinin sürülmesine yardımcı olur.
Sağlığına değer veren herkes bu testi yaptırabilir. Hepatit B hastalığına karşı riskiniz varsa zaten mutlaka yaptırmalısınız.
Genel olarak 10 IU/L veya üzeri olması istenir. Yüksek sayının olması daha iyidir çünkü vücudunuzdaki savunma sisteminin ne kadar iyi olduğunu gösterir. Düşük çıkarsa korkmak gerek. :)
Yukarıda da söylediğim gibi ortalama 10 IU/L olmalı ancak düşük çıkarsa hemen doktorunuza danışmanız gerek.
Pozitif çıkması, hepatit b'ye karşı savunmalı olduğunuzu gösterir. Dolayısıyla korkacak bir şey olmaz.
Negatif çıkması ise vücudunuzun hepatit b'ye karşı riskli olduğunuzu gösterir. Bu durumda da yukarıda söylediğim gibi doktorunuza danışarak yol izlemeniz lazım.
Herkese sağlıklı günler dilerim. <3
Anti HBS Hepatit B virüsüne karşı olması gereken antikorun olup olmadığını gösterir.
Senin değerin 51,3 yani virüse karşı yeterli antikorun var.
Cevap
1Cevap
Hepatit aşısı olmalısın bağışık değilsin. Aşı yaptır
Bebekken yapılmıştı bn öyle biliyorum
Bağışıklığı var gibi sanki anti hbs diyor ya antikor var yani
Bu hepatit virüsü değil işte antikor değil mi pozitif çıkan
Kesin emin olan yok mu ya var mı yokmu doktor tanıdığı olan göstersin lütfen 😂pleaseee
Hepatite bağışıklığı vat
Eminmiyiz
Neden kırmızı
Referans aralığı dışında ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?