Selamlar :) Aşırı yemek yediniz. Tatlılar, tuzlular, abur cubur derken ertesi gün nasıl dengelersin veya kilo olarak geri dönmemesi adına ne yapılmalı?
Çok yediğin bir günün ertesi sabahı, nasıl dengeliyorsunuz?
Genellikle kalori hesabı yapıyorum. genellikle bir insanın alması gereken kalorisi belirlidir bu kişinin yaşında ya da genetiğine göre veya gün içinde yaptığı aktiviteye göre değişiklik gösterebilir. mesela benim bazal metabolizma hızım diyelim ki 2000 kalori. eğer ben o gün 2500 kalori aldıysam bu bana kilo aldırır. bu yüzden sonra ki gün onu dengelemek için 1500 kalori alırdım böylece depolanan yağı vücutta yakardım. ama çok yemek ayda çok az kalmak kilo dengesini bozuyor bu yüzden kilo verecek insanlara bunu yavaş yapmalarını tavsiye ediyorum :)
kank ben çok yiyorum mesela şöyle örnek vereyim sana gece yatmadan karnım acıkırsa muhakkak yiyorum bişeyler sonra sabah bi uyanıyorum kurt gibi açım. Ama bişey yemezsem ertesi sabah öğlene kadar tok kalıyorum. Eğer gece yemişsem ve sabah kurt gibi açsam kahvaltıda 2 poğaça gidiyo yine dengeleme yok bende açsam yerim :D 80 kilo olmuş olabilirim tamam göbeğimde çıktı eyvallah ama benena
⭐ Kendimi çok yiyerek ödüllendirdiğim zaman kesinlikle sık boğaz etmem. Ânın tadını çıkartırım ve birkaç kiloyu da hoşgörürüm. En güzel telafi kendimi strese sokmamak ve rahat olmak kesinlikle. ⭐
Mesela bugün ağır yediysem uzun bir süre ağır şeyler yememeye çalışırım. Hava güzel olduğunda bol bol yürüyüş yaparım bu işe giderken de eve dönerken de yolu uzatırım. Bol su içerim toksikleri atmak için.