Merhabaa 🌸
Bu mevsimde sürekli üşümek gayet normal ama hiç ısınamayan insanlar da var ve bence bunun nedeni kansızlık.
Kansızlığa karşı ne gibi önlemler alınabilir?

Merhabaa 🌸
Bu mevsimde sürekli üşümek gayet normal ama hiç ısınamayan insanlar da var ve bence bunun nedeni kansızlık.
Kansızlığa karşı ne gibi önlemler alınabilir?

Sürekli üşümenin sebebi kan değerlerinde düşüklük yani kansızlık olduğu için o yüzden üşüyor olabilirsin kış aylarında tabii ki üşümek çok normaldir Fakat bu üşüme hali sürekli oluyorsa demek ki değerlerinde normal gitmeyen bir şeyler var anlamına geliyor
üşümenin bir çok etkeni olabilir ama en bilinen durum kansızlıktır yani anemi
doktora gitmek yapılacak en doğru şeydir
doğal olarak keçi boynuzu pekmezi tüketmek iyi gelir
bu pekmez oldukça sert bir pekmezdir günde 1 tatlı kaşığı alınır fazlası kişiye dokunacaktır
ve bu bir ilaç olmadığı gibi doktor tedavisi
üşümenin bir çok etkeni olabilir ama en bilinen durum kansızlıktır yani anemi
doktora gitmek yapılacak en doğru şeydir
doğal olarak keçi boynuzu pekmezi tüketmek iyi gelir
bu pekmez oldukça sert bir pekmezdir günde 1 tatlı kaşığı alınır fazlası kişiye dokunacaktır
ve bu bir ilaç olmadığı gibi yine de kullanmadan önce doktora danışmak gerekir
bu görüş neden böyle eski telefonlardaki mesaj alımı gibi üst üste oldu anlamadım :D :D
görüş seçimi için teşekkür ederim
Geçmiş olsun sanırım hastalığın yoksa ya da bildiğim bir sorunun. bence mevsimle ilgili olabilir. veya vitamin değerlerinde değişim olabilir bazı vitaminlerin düşüklüğü üşüme ya da halsizlik yapabilir. bence c vitamini kullanabilirsin. veya ara öğünlerde bitki çayı gibi içecekler içebilirsin. birde genelde vücut uzun süre aç kaldığında ya da az uyuduğun da üşüyebilir. bu sıralar üşüme bende de var.
Kansızlığın belirtisi..
Bunun için demir ağırlıklı beslenmemiz gerekir. Et, tavuk, yumurta.. aynı şekil de pekmez de vücutta kan yapar 🌸
Cevap
18Cevap
Ne üşümek ne üşümemek ortası olmalı ben yemin ederim bi keresinde kar yağarken üşümüyordum evin içersinde tabiri caizse atlet ile yanıyordum meğersem hastalık olmuş pıhtı yükselmiş kanda kar yağarken battaniyesiz pencere açık yatıyordum normale dönünce şimdi hep donuyorum üşümek iyidir aşırı olmadıkça
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, bronşit ve zatürre gibi hastalıkların ilk belirtisi üşüme, titreme ve ateş olabiliyor. Uygun tedavi olmadıkça üşümenin öncülük ettiği titreme, ateş ve yaygın vücut ağrıları şeklindeki sorunlar devamlılık gösterebiliyor.
Kan yapıcı besinler var üzüm üzüm pekmezi kırmızı üzüm sonra çekirdekli kuru siyah üzüm hatta şarabın dahi yaptığı söyleniyor bol bol kırmızı üzüm türevleri ile beslenmeli kansızlık genelde zayıf bayağı zayıf kişilerde oluşuyor kilo da almalı kilo ile kan oranı doğru orantılı oluyor yanlış bilmiyorsam beslenmesine gerçekten dikkat etmeli
Evet ben. Ellerim ve ayaklarım hep buz 🥶 gibidir. Bana vampirella diyorlar 😂😂 Ellerim ayaklarım hiç bir zaman ısınmaz. Günde bir bardak şarap 🍷 tavsiye edildi. Fakat içmiyorum.
Kansızlık.
Önlemi küçük yaştan itibaren alınmalı. Belirli bir yaştan sonra ilaçlar da fayda etmiyor maalesef.
Ne zaman bana öyle bi titreme gelse regl oluyorum ben :///
Kesinlikle regldir 🤣
Bir çok sebebi olabilir bir kan tahlili yaptırmak gerekli her şeyden önce.
Gene aynı şeyi yaptın teessüf ederim sana... sen anladın soruya cevap olarak kansızlık ve vücutta iltihap olması üşümeye sebep olur.
diyabet anemi demir eksikliği her şey olabilir. kan testi yaptır
sogukkanlilik🤙🏻🤙🏻🤙🏻bir hastalik degil tercihtir
Kansızlık denir ama şehir efsanesi de olabilir.
Kan düşüklüğünden dolayı üşüme meydana gelir
Kansızlık bebeğim
Bence de kansızlık.
Kansizlik demir eksikliği
Kansızlığın belirtisi olabilir
Size kan vermek isterdim
Kansızlık daha çok
Kansızlık
kansızlık
Boy kilo nedir
Kansızlık
Evet