Arkadaşlar Merhaba ben cildiyeye randevu aldım fakat 4 gün sonrasına anca alabildim benim son 2 gündür sol dizimden ayak bileğime kadar oluşan şiddetli kaşıntı var ve bu kaşıntı belirli saatler aralığında oluyor kaşıyıncada o bölge yara oluyor bunun nedeni ne olabilir çözümü nedir bi fikri olan var mı? oluşan bi yaranın görselini paylaşıcam midesi kalkacak olan bakmasın
Büyük ihtimal uyuz. Corona döneminde büyük patlak verdi hâlâ da etkisi sürüyor. Doktor sana kokukusu 3 günlük yoldan gelen camur kivaminda bir krem veriyor. 3 gün araliksiz banyo yapmadan kullanacaksin. Yatak, carsaf ne varsa batacak. Sonra yeniden baslayacak kasinti. Bu döngü boylr surecek. Tecrubeyle sabit
Ben cok arastirdim bunun tek ilaci Sarcopte denilen bir yag. Trendyoldan siparis verebiliyorsun. Yorumlari girip okursan anlarsin zaten etkisini. Gecmis olsun
Ne kadar temiz olursan bir kere bulastimi tedavi etmeden kurtulamazsin. Ben sabah aksam sudan cikmam ama ne yazik ki eve gelen arkadasimin cocugu sayesinde bize de bulasmisti. Denemedigim sey kalmadi. Ozellikle kis mevsimi ve okullarda yaygin zaten. Bu yagi kullanirsan dus alabiliyorsun. Doktoru wilkinson yaziyor. Icerigi kükürt. Bu hastaligin tedavisi zaten kükürt ama les gibi bir sey
Ağız kokusu konusunda sabah saatlerinde uyandığım zaman bu Aykut elmasın bi videosu vardır bilir misiniz bilmem YouTube yazarsanız görebilirsiniz ulan bokmu yedim ben ya diye onun gibi bişey var ama gün içerisinde geçip gidiyor uyanınca sadece
Hiç mi dışarı çıkmıyosun? zaten bulaştıktan yaklaşık 1 ay sonra başlar kaşıntı. Geceleri artar özellikle sıcakladığın zamanlar çok kaşınırsın. Var mı bu belirtiler?
Dışarı çıkıyorum mesai sonu ama genelde yorgun düştüğüm için akşama kadar bilgisayara bakmaktan genelde uyumayı tercih ederim gece yatağa uyumaya girdiğimde bi sıcak basıyor evet ama sıcak bastığında sadece terliyorum kaşıntı olmuyor pek
Bide evet genelde kaşıntı akşam 22:00 sularında şiddetleniyor ve 10 dk falan sürüyor yara olduktan sonra kolonya döküp yakıyorum orayı biraz mazoşistlik de var o şekilde geçiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Daha 2 gün önce böyle bir vakaya denk geldim tanıdığım biri uyuz olduğunu söyledi bana demekki bi salgın gibi bişey var
Ayak bileğini sıkan çoraplar giyme o da kaşındırır, bende oluyor çünkü
Genelde ince çoraplar giyerim ben o tür çoraplar giymem zaten
Kaşıma tahriş edip yara yapmışsın baticon ile temizle gazlı bezle kapat infeksiyon kapmasın
Ama gereğinden fazla şiddetli kaşınıyor kaşımamak elde değil
Kaşırken sinir krizi geçiriyorum o derece
Tut işte kendini hatta buz tut soğuk kompress iyi gelir kaşıntı hafifler
Buz fikrini ilk defa duydum denerim teşekkür ederim
Ben genelde yaraya kolonya döküyordum
Kolonya temizlik için kullanbilirsin alkol içeriği nedeniyle ama buz iyi gelir dene rica ederim geçmiş olsun
Özellikle aksam ve gece saatlerinde ise kasinti uyuz olabilirsin
Saat 22:00 den sonra başlıyor genelde ve 10 15 sürüyor
Büyük ihtimal uyuz. Corona döneminde büyük patlak verdi hâlâ da etkisi sürüyor. Doktor sana kokukusu 3 günlük yoldan gelen camur kivaminda bir krem veriyor. 3 gün araliksiz banyo yapmadan kullanacaksin. Yatak, carsaf ne varsa batacak. Sonra yeniden baslayacak kasinti. Bu döngü boylr surecek. Tecrubeyle sabit
Ben cok arastirdim bunun tek ilaci Sarcopte denilen bir yag. Trendyoldan siparis verebiliyorsun. Yorumlari girip okursan anlarsin zaten etkisini. Gecmis olsun
3 günü bırak ben 1 gün banyo yapmadan dayanamıyorum ben hergün 1 kere duşa girerim alışkanlık o bende
Ne kadar temiz olursan bir kere bulastimi tedavi etmeden kurtulamazsin. Ben sabah aksam sudan cikmam ama ne yazik ki eve gelen arkadasimin cocugu sayesinde bize de bulasmisti. Denemedigim sey kalmadi. Ozellikle kis mevsimi ve okullarda yaygin zaten. Bu yagi kullanirsan dus alabiliyorsun. Doktoru wilkinson yaziyor. Icerigi kükürt. Bu hastaligin tedavisi zaten kükürt ama les gibi bir sey
Peki geçiyor mu yoksa ömrüm boyunca ben bu dediklerini yapacak mıyım uyuz isem?
Tedavi olursan geciyor tabii. Biz 10 gunde atlattik soyledigim yagi kullanarak
Tamamdır o zaman çok teşekkür ederim şu cildiyeye bi gideyim de bakalım ne dicek inşallah uyuz değildir
Sizede çok geçmiş olsun
Tesekkur ederim
Soğuk suyla yıka bı daha olursa buz gibi yapana kadar su akıt.
Teşekkür ederim
Venezuela yetmezliğin var ameliyat olmalısın
One be
Venöz yetmezlik halk dilinde varis
Ameliyat olmazsam ne olur?
Böyle yaralar oluşur ve iyileşmezler zamanla yaralar nekroz olur kangrene döner ampute olur bacak
Cildiyeye randevu aldım zaten de o zamana kadar ölmem yani demi 4 gün sonraya yani 😂
Yok ama yanlış almışsın kalp damar cerrahiden almalısın
Bi cildiyeye gidem de o yönlendirir şimdi belki sizin dediğiniz değildir
Şeker mi var acaba bilemedim ki
Açlık şekerini Bi ölçtğrtsene eczane de
Ailemde annemle babam şeker hastası onunla alakası olmadığını söylediler
Belirtileri arasında var ama demek ki ırsi sizde ağuz kuruluğu var mı bide böyle alkol kokusu gibi
Babamın bi iğnesi var iğneyi batırıp kan çıkarıp kanı makineye koyuyor yaptı gayet normal çıktı
He o zaman bilemem
Ağız kokusu konusunda sabah saatlerinde uyandığım zaman bu Aykut elmasın bi videosu vardır bilir misiniz bilmem YouTube yazarsanız görebilirsiniz ulan bokmu yedim ben ya diye onun gibi bişey var ama gün içerisinde geçip gidiyor uyanınca sadece
Şekerini ölçmüşsğj yok demekki
Sanki bir şey ısırmış
uyuz olmuşsun geçmiş olsun
Uyuz olsam sadece sol dizim mi kaşınır?
Hem uyuz nerden bulaşabilir ki bana ben evden çalışan biriyim
Hiç mi dışarı çıkmıyosun? zaten bulaştıktan yaklaşık 1 ay sonra başlar kaşıntı. Geceleri artar özellikle sıcakladığın zamanlar çok kaşınırsın. Var mı bu belirtiler?
Dışarı çıkıyorum mesai sonu ama genelde yorgun düştüğüm için akşama kadar bilgisayara bakmaktan genelde uyumayı tercih ederim gece yatağa uyumaya girdiğimde bi sıcak basıyor evet ama sıcak bastığında sadece terliyorum kaşıntı olmuyor pek
Bide evet genelde kaşıntı akşam 22:00 sularında şiddetleniyor ve 10 dk falan sürüyor yara olduktan sonra kolonya döküp yakıyorum orayı biraz mazoşistlik de var o şekilde geçiyor
daha yeni başladığı için böyle hafiftir, ilerlediği zaman yerinde duramazsın kaşıntıdan. cildiyeye randevu alman iyi olmuş
Oda 4 gün sonrasına verdi be
iyi yine bulmuşsun cildiyeden randevu bulmak kolay değil
Bu uyuz film lerde ki dizilerdeki gibi hamama gitsem geçer mi?
yok maalesef ilaçla bile zor geçiyor meşakkatli bir süreç
Egzama belirtisi olabilir
Bacakta egzama çıkar mı bide egzama kepek gibi değil midir neden böyle bi yara yapsın?
Onun değişik türleri var her yara aynı olmuyor ben senelerdir çekiyorum umarım sende yoktur çünkü geçmiyor
Umarım teşekkür ederim