Merhabaa 🌸
Kilo aldıran içecek denince akla ilk kola geliyor. Çünkü içindeki şeker miktarı epey bir fazla.
Ama kış ayında olduğumuzdan soğuk içecekler çok tercih edilmediğinden çay, kahve gibi içecekleri çok şekerli içmekte oldukça kilo aldırıyor.

Merhabaa 🌸
Kilo aldıran içecek denince akla ilk kola geliyor. Çünkü içindeki şeker miktarı epey bir fazla.
Ama kış ayında olduğumuzdan soğuk içecekler çok tercih edilmediğinden çay, kahve gibi içecekleri çok şekerli içmekte oldukça kilo aldırıyor.

Evet tabi ki şekerli içecekler kilo aldırır bunun iki nedeni vardır.
Birincisi şeker içermesi nedeniyle çok yüksek kalorisi vardır mesela 1 litre kola ortalama 500 kaloridir.
ikinci bir nedeni ise içerisinde ki şeker iştah açıcı bir maddedir. yani şeker tükettikçe kan şekeri birden yükselir ve aynı hızda birden düşer bu oldukça da kişi daha sık yemek yer.
Bunun yerine şekersiz kahve veya şekersiz kola gibi diyet içecekler tercih edilebilir.
Şekere değil yiyeceklerdeki kaloriye bak
Valla istiyorsa aldırsın ben sıcak çikolataya bile şeker atıyorum çünkü neden olmasın🤪
Cevap
13Cevap
Valla kola gazlı içecek gibi şeyleri sadece yemek siparişi verdiğim de tüketiyorum yani kendimi ödüllendirdiğim de 😂
Maalesef ki çocukluğumdan beri bağımlısıyım yazın falan da her gün içerim baya sağlıksız ama bana kilo aldırmıyor kişiye göre değişkenlik gösterebilir
Yok be ne kilosu saten kıstasın soguk oldugu için sadece terkokunı degiştirr şeker sadece enerji verir hareket etmezsen yaglanma yapıyormussss
aldırır
ama elbette sağlıksız bir kilo artışı olur
Kilo aldırır
Çayı bile şekersiz içiyorum ayrıca asitli içecekleri yaklaşık 20 yıldır içmiyorum
Yok deve güzel bilgi saol astsubay olmak için almaya calişiom bu i oldu tşkr
Aldırır mı bilmiyorum
Evet Aldırır Tabikide
Evet kilo aldırır şeker
tuketme sikligina bagli olarak aldirabilir
Herhalde yani tabiki de aldirir
Tüm şekerli içecekler kilo aldırır.
Elbette aldırır
Yani aldırır
Aldırıyor 🙄
Aldırır.
Aldırmayana aldırmaz mesela bana ama zararı çok