Bu havada canım soğuk kahve çekti ama boğazım ağrır diye korkuyorum. Soğuk bir şey içinde hemen boğazım ağrımaya başlıyor. Sizin de öyle mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eskiden yazdan kışa geçince ekimde başlıyordum hemen hemen herşeyi sıcak içmeye boğaz şişmesinden korkup ve en ufan soğuk bi meyvede bile bademciğim şişerdi. Sonra bunun kendi hatam olduğunu farkettim, eylül bitince hastalanmaktan korkup kendimi kötü alıştırıyormuşum. Yavaş yavaş havalar soğusa bile soğuk şeyleri yemeği/içmeyi bırakmadım, boğazımı alıştırdım soğuöa ve bunu denediğimden beri bademciğim şişmiyor. Ever soğuk algınlığı yaşıyorum ara bir grip gibi falan o normal, ama bademcik şişmesinin kendi hatam olduğunu anladım. Rusyada yeni doğmuş bebekleri karın içine atıp dakikalarca bekletiyolar mesel, bünyesi sağlamlaşıyor, aynı mantık yani
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
şu an yaşadığım bir durum olduğu için deneyimlerimi paylaşabileceğim yarı hasta durumu.
iki seçenek var benim için bu durum karşısında.
birincisi anne usulü gider süt ısıtıp içine zencefil bal koyar içerim ki boğazı güzel bir şekilde yakar ve ağrıyı yarı yarıya geçirir. yani benim için her zaman, biraz daha hafifletir hâle getiren bir çözüm yolu.
ikincisi ise soğuk şeyler yerim. evet. genelde hastaya bu durumda sıcak şeyler içirilirken ben dondurma yerim. çünkü bana küçükken okulda bakterilerin sıcak ortamı sevdikleri ve bu ortamda beslenip yaşadıkları öğretildi. küçükken ya çok canım anlatılmak isteneni yanlış anladım ya da öğrendiğim bilgiyi çarpıtır hâle geldim. her ne hikmetse her seferinde işe yarar. yine geçti boğaz ağrım, bir dondurma yiyince.
tabii bu yalnızca bana istisna olan bir şey de olabilir. ben atladım diye siz de atmayın kendinizi kuyuya. denemek isteyen buyursun yapsın.
çok da geçmişler olsun.00 Yorumla
- u1 yıl
Hayır genelde şişmiyor, ama çok soğuk içtiğim zaman bazen dişlerim sızlayabiliyor. bunun dışında daha çok soğuk bir şeyler içtiğim zaman değil aslında, soğuk hava da kaldığım zaman biraz hasta oluyorum. bunun dışında soğuk içecekler içmeyi seviyorum. özellikle soğuk kahve gibi :)
00 Yorumla
- 1 yıl
Evet ya, boğazlarım soğuk suya, kolaya, kahveye bir süre sonra ağrıyarak tepki gösteriyor sonra pastiller, boğaz spreyleri, zencefil zerdeçal bal karışımları ortaya çıkıyor 😑😑😑
Rahat rahat bir şeyler içemiyorum, sinir oluyorum bu duruma10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
12Cevap
- 1 yıl
Hayır soğuk şeyler beni hasta etmiyor. Üşümeyi sevmiyorum sadece dsfgdfs
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 373 cevap paylaştı. Aynı benim olduğum durum...
Soğuk şeyler içmeyi severim ama işte içince ertesi gün boğazlarım ağrımaya başlıyor...
Sonra rahatsızlanıyorum...
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 346 cevap paylaştı. Her soğuk içtiğim de şişmez Maşallah ama aşırı soğuk ise şişer
00 Yorumlaben çok kahve içiyorum sanırım kafein komasına girecem
00 Yorumla- 1 yıl
Ugh ben soğuk havada soğuk bir şey içmekten kayıtsız şartsız nefret ediyorum nefffreeeeett!
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır şişmiyor soğuk şeyleri severim çokta içirim hiç şişmez
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır çok şükür ki şişmiyor, yaz kış soğuk şeyler içerim
00 Yorumla - 1 yıl
Nedense ben kolay kolay hasta olmuyorum ama sebebini de bilmiyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Evet boğazım hassas hemen bademciklerim şişiyor.
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır genel olarak çok hasta olan birisi değilİm.
00 Yorumla - 1 yıl
ben bu 😂 bende öyleyim
00 Yorumla Benim tam tersi soğuk bişey içmeyince şişiyor
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 1,2b cevap paylaştı. Canım isteyince yerim 😆 şanşlıyım
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Soğuk bir şey içemiyorum hemen hasta oluyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Dondurma yiyince hasta oluyorum
00 Yorumla - 1 yıl
O dakikia aniden
00 Yorumla Maalesef.
00 Yorumla- 1 yıl
Yoo şişmiyor
00 Yorumla - 1 yıl
Bazen şişiyordur evet
00 Yorumla - 1 yıl