Merhabaa 🌸
Hepimizin bildiği gibi bir kaşık pekmeze biraz karabiber serpiştirilip içilir. Ama ben öksürük pastili diye bir şey de duydum ne kadar işe yarıyor bilemem.
Öksürük pastili kullandınız mı?

Merhabaa 🌸
Hepimizin bildiği gibi bir kaşık pekmeze biraz karabiber serpiştirilip içilir. Ama ben öksürük pastili diye bir şey de duydum ne kadar işe yarıyor bilemem.
Öksürük pastili kullandınız mı?

Yakın zamanda babam bununla ilgili bir pekmez gibi bir şey almıştı onun faydası olduğunu söylemişti ama meselden ben aşırı öksürük olduğunda karabiber Türk kahvesini falan yutuyorum.
İbni Sina'nın meşhur bir soğuk algınlığı için yaptığı bir içecek varmış Ben de bunu birkaç sene önce öğrendim Sıcak suya sirke bal tarçın karabiber karıştırıp sıcak sıcak içildiğinde boğazdaki oluşan gıcıklanmaları engelliyor gerçekten işe yarıyor
Sıcak çikolata iyi gelebilir. bunun dışında soğuktan uzak durmak gerekiyor. birde hastalık varsa ilaç kullanmak gerekiyor. bunun dışında yöntemler biraz rahatlatır ama tamamen geçirmez. birde zencefil ve bal karışımı iyi gelebilir
Siyah turp içini oyup bal koyup en az 12 saat beklettikten sonra içmek
- pekmez ve limon karıştırıp içmek
- bal ve toz zencefil karıştırıp içmek
Cevap
12Cevap
Ben hasta olmayalı yıllar oldu. Ergenlikten beri hasta olmamışımdır. Ama ailemden hasta olanlar genelde sıcak süte bal ve toz zencefil koyup içiyorlar.
Ihlamur işceksin ama nasil ıhlamur içine ayva elma ve bol çeşitli meyveler ile kaynat şekersiz bol ballı iç
Kullandım işe yarıyor hemde nefesi açıyor lakin kısa süreli etkisi var en fazla 1 saat. Sonra devam ediyor öksürük ve burun tıkanıklığı.
Pekmez bol tüketmek gerekir öksürüğün kesilmesi için ve vücudu sıcak tutmak dinlenmek temizliğe dikkat etmek gerekir
uyurken sirt ustu uyuma. onun disinda pek bi bilgim yok. sirt ustu uyuyunca aziyo oksuruk
Keçiboynuzu pekmezinin öksürük geçirme üzerine faydası olduğunu duymuştum bende..
pastil hiç kullanmadım
öksürük için bal ve zerdeçal karışımı iyi olur
Ben oksurunce balgam varsa erdostil yoksa sınecod alırım
ya da bırı bana suni teneffus yapacak 😜
Lahamcunda iyi gelir 😜
Daha önce kullandım. Çok bir etkisini görmedim.
Çok etkili değil ilaçlık isen yetmiyor.
pastlde. o dediğinin Biraz donması gibii bir şey
Andız pekmezi iç.
Çam kozalağı şurubu 🤌
Hiç bir etkisi yok en güzeli kocakarı ilaçları
Balgamli öksürük kanka
Kuru dut kaynat iç ye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?