gitmemiz lazım mı acile sorumu cevaplarsanız sevinirim?
1 ay
Arkadaşlar merhaba kuzenimi sokak kedisi tırmıkladı ama küçük bir boyut hemen kolanya sürdük bunun için bir şey olur mu?

gitmemiz lazım mı acile sorumu cevaplarsanız sevinirim?
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer tırmalayan yabda ısıran fare ya da başka bir kemirgen olsaydı "kuduz" namına hiçbir risk teşkil etmeyecekti. Elbetteki fareler pek çok mikrobu bulaştırırlar ancak kuduz bunlardan biri değil. Ancak tırmalayan ya da ısıran kedi veya köpek olunca kuduz riski mevcuttur. Eğer aşılı, bir ev hayvanı olsa bu risk epey azalır. Genelde sokak kedileri siz onları rahatsız etmediğiniz, provake etmediğiniz sürece size saldırmazlar. Durduk yere saldırıyorlarsa tekrar düşünmek gerekir, sokak kedisiyse tekrar düşünmek gerekir. Kolonya ya da sabunla yıkamak, dezenfekte etmek iyi bir tercih, riski azaltır ama tamamen yok etmez. Şüphe içinde kalacağınıza, acaba diye kafanıza takılacağına önlem almanız en iyisi olur. Dahs geçenlerde güneydoğuda bir çocuk kendisi veya ailesi önemsemediği için kuduzdan vefat etti. Ev kedisi olsa takip etmek mümkün. Ama ev kedisi olsa bile ilk 10 günde yine de size aşı uygulanır. Ancak sokak kedisi ise tavsiyem:1-Kuduz aşısını ihmal etmeyin 2-Akrabanız 13 yaşından büyükse tetanoz aşısını da ihmal etmeyin.3-Bunun dışında kedilerden başka hastalıklar da geçebilir. Ama bu ikisi dışındakilerin çözümleri mevcuttur. Örneğin:Kedi tırmığı hastalığı (hastalığın adı bu internete yazın çıkar) ama bu nadiren görülür. Toxoplazma (Bu sık görülür, ancak hamileler dışındakilerde önemli sıkıntı yaratmaz. Kedi tırmığından daha sık olarak kedilerin üzerinde gezdiği iyi yıkanmamış marullar ve çiğ köfte aracılığıyla bulaşır.. Bundan başka bir de skabies (uyuz) var ki bunun bulaşıp bulaşmadığını anında anlarsınız.. Hastalık listesi uzun, elbetteki dezenfektanlar ve sabun çoğunun hakkından gelir. Ancak burada dikkat etmeniz gerekenler ve acil olanlar kuduz ve tetanozdur. Tavsiyem aşılarını ve kuduz antidotunu ihmal etmeyin. Tetanoz aşısı aile hekimliğinde bulunur ancak kuduz aşısı sadece hastanelerde bulunur. Tavsiyem oradaki doktor umursamayacak olsa bile aşıları ihmal etmemenizdir. Tetanoz aşısı bazı kişilerde epey ağrı yapar ki bu normaldir.. Tekrar geçmiş olsun..
Görüş
3Görüş
Bence ne olur ne olmaz doktora gidin, geçmiş olsun
Öf hayır bee kediler benim anamı ağlatıyor ben ölmediysem kimse ölmez
Kedi mikrobu kana geçtiyse yakında sakalları çıkmaya başlar
dalga geçilecek bir şey sormadım ben seviyeli konuşursan iyi olur
Hiç bir şey olmaz
Olmaz
neyden kuduz olunuyor kedi tırmığındqn değilse hangi yolla
Kedinin doğasında var oyun oynarken bile tırmalar onla kuduz olunsa memleketin yarısı kuduz olurdu
En İyi Görüş