+1 yılHimmm mide hastalıkların temelinde stres üzüntü vardır bunu zamanla sen de anlayacan o günlerde her içtiğin yakacak belki kalbinin yanması kadar olmayacak ama olacak
Sonra beslenme alışkanliklari geliyor baharatlı yiyecekler, kizaratmalar kafein çay asitli içecekler çikolata hatta hazir su bile. .. zamanla bunun da fark edecen rahatsızlok veren Yiyecekler içeceklerden uzaklasacan
Sonra yasam tarzı geliyor. .. kilolu olmak yemeklerden sonra uzanmak (bu önemli bir sebep)... sigara kullanmak...
En sonunda da diğerleri geliyor.. genetik, ek hastalıklar , , anatomik anomali...
Şikayetler.. mideden bogaza kadar yanma , ağza aci su gelmesi, gece öksürüğü bogaz tahrsii...
hastalık çok sık görülüyor başlangıç çok rahatsız edici zamanla alismaktan olsa gerek daha az yanma hissediyorsun
Tedavi... ilk basta her şeye dikkat etmek gerekir ilk zamanlar oldukça zordur... her sabah ac karnına ilaç kuanacan (proton pompa inhibitoru) her yanmada bir de gece yatmadan antasit kullanacan kilo vercen sigaraya Elveda diyeven kesinlikle ama kesinlikle yemekten sonra uzanmak yok yatağın eğimli olsa faydasını görürsün ve nasıl yaparsın bilmem stres ve üzüntü yok:)))
Bunlara dikkat et ilaçlarını kullan geçmez ise endoskopi yapılir bir de kansermis falanmis falanmis diye korkma endişe etme
Geçmiş olsun14 Yorumla- +1 yıl
Stresten uzuntuden durmam imkansiz gibi bir sey uni sinavina hazirlaniyorum , cevremden biriyle sorunum var zaten onla oldu sonra basladi bu belirtiler baya kotuyudum. Oksurukyanma asit masit hepsi var bende şu an ve ciddi anlamda cok uzgunum istemiyorum tedavisi olmayan bir hastaligi cekmek , kilom yok tam ideal kilomdayim hatta kilo almaya calisiyodum bayadir sigarada kullanmiyorum. Tesekkur ederim bilgileriniz icin
- +1 yıl
Tedavisi yok da nedir... illa bir enfeksiyon gibi antibiyotik ile bitsin mi hastalık...
Tedavi sensin arkadaşım hem saglikciyim hem de bir dönem bundan cok çektim son günlerde yine kötü oldum ama dikkat edince sorun olmuyor ki vücut kendisi onarim yapıyor sadece sen ona zaman ver - +1 yıl
Peki bir sure tutucam kendimi o zaman daha buyumesindense basinda durdurmak daha mantikli, tesekkur ederim sizede gecmis olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim:)) merak etme iyi oluyorsun
En İyi Cevaplar
Vakti zamanında yaşadığım bir hastalık olduğu için alçak gönüllülük yapmayın bu konuda donanımlıyım diyeceğim :)
Yemek sonrası ve geceleri mide yanması, boğaza doğru sıcak yakan bir şey çıktığı hissi reflü ile alakalıdır. Ayrıca kuru öksürük de yapar ve ses kısılması. Sebebi mideden gelen asidin boğazlara kadar ulaşıp orada deformasyon oluşturmasından gelir. Bahsettiğin şeyler net reflü belirtisi.
Doktorun diyeceklerini sana önceden söyleyeyim. Öncelikle akşam rahat uyku için yatmadan 3 saat önce yemeği kesin. Asidik yiyecekler olan aşırı baharatlı acılı yiyeceklerden uzak durun. Limon, domates, gazlı içecekler, kahve, çay, sigara, aşırı tuz, portakal-mandalina gibi narenciye meyveler, Eski kaşar, fıstık, yağlı pirzola, alkol ve çikolatadan uzak durman gerekecek.
Ayrıca korkutmak gibi olmasın ama reflü çok basit bir rahatsızlık değil. İleri seviyelerde uzun süre devam ederse ciddi gırtlak kanseri riski oluşturur. Bu nedenle dikkat etmeni ve doktorun dediklerine uymanı tavsiye ederim. Ben 1 yılda yendim, sende yenersin :)06 Yorumla- +1 yıl
Yendin mi? Tedavisi var yani? Bir cok kisi yok dedi sen nasil yendin sadece bunlada uyarak mi? Birde arada kacamak olabilir mi mesela alkol cok degilde bir bardak bira ya da cay cok degilde sabah bir bardak bisi olamaz mi?
- +1 yıl
Peki ben direk yarin basliyorum bu soru altinda sayilanlardan falan uzak durarak , sizede tesekkur ederim zahmet edip yazdiniz , iyi geceler
Sen yinede bir git bence. Bende reflüyüm ayni sorunlar bende de var kaynağı stres ve üzüntü belli bir zaman sonra kilo ve moral kaybi oluyor aman dikkat et derim kimse için hicbisey için sıkıntılanmaya gelinmez kendi rahatsızlığını kendin cekiyorsun çeken anlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle cok haklisin simdi biraz uzgunum ama sabah kalkinca yememe icmeme uzuntume falan dikkat edicem hep, tesrkkurler gecmis olsun sanada
+1 yılreflü bende de var reflü yediklerinin ağzına gelmesi ya da nasıl diyim yağlı yediğinde yağının sürekli ağzına gelmesi ve boğazını yakması ya da ağzına acı su gelmesi yani bende bunlar oluyor üzgünüm midesi bulanan varsa :x
07 Yorumla- +1 yıl
Kilona veya sosyal hayatina hic etki etti mi
- +1 yıl
ben zaten kilolu bir insanım fakat şöyle diyim benim mide kapakçığım doğuştan açık sizin mide kapakçığınız iyyecek geldiğinde açılıyor ve sonra kapanıyor ama benim mide kapakçığım sürekli açık bende gastritte var benimkisi biraz daha farklı bir durum sosyal hayatıma etki etmedi sadece bazen işte dışarıda çok su içersem ağzıma geliyor o kadar bazende herhalde mide kapakçığım açık olduğu için burnumdan geliyor mesela çok su içip direk yatarsam su burnumdan geliyor kusarkende aynı şekilde hem ağzımdan hem burnumdan çıkarıyorum mideni bulandırdıysam özür dilerim :x ama seninkisiyle benimkisi farklı bir durum unutma bir doktora görünmelisin reflü olduğunu düşünüyosan
- +1 yıl
Midem bulanmadi aksine uxuldum gibi bir sey, tedavisi varsa umarim iyi olursun
- +1 yıl
maalesef tedavisi yok bebekken bişey için midemin röntgenini çekmişler 1 aylıkken o zamandan belliymiş mide kapakcığımın açık olduğu ameliyat demişler ama annemler çok küçük olduğum için yaptırmak istememiş doktor büyüdükçe kapanır demiş ama bir ara sürekli her yediğimi çıkarıyordum mide hastalıklarına gittim ve yine böyle bir ilaçlı röntgen çektirdim mide kapakcığımın hala açık olduğunu midemin ağzında yaralar ve baloncuklar olduğunu öğrendim maalesef hala kapanmamış çok salçalı yağlı mesela tatlı ile tuzluyu bir arada yersem falan sürekli biz acı geğirikd iyoruz siz ne dersiniz bilmiyorum ama sürekli acı geğirik oluyorum bazen midem ekşiyor o zamanda çok afedersin parmak atıp çıkarıyorum fakat çıkarmak mı iyi çıkarmamak mı bilemiyorum nefes alamıyorum çıkarırken bu arada geçmiş olsun inşallah iyileşirsin
- +1 yıl
Senin sorunun baya kotuymus gecmis olsun
- +1 yıl
teşekkür ederim sanada geçmiş olsun :)
- +1 yıl
Tesekkur ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılHemen kötü düşüncelere kapılmıyoruz. Maydanoz ve Dere otu al bir yemek tabağı kadar bolca limonla bir bardakta içme suyuna bir iki damla zeytinyağı bir çay kaşığı kadar da limon damlat akşam yatmadan bunları tüket uyu ertesi gün akşam 5 e 6 ya kadar hiç bir şey yeme çok çok acıksan bile yeme sonra tekrar su iç 2 3 saat daha dinlendir mideni ondan sonra hafif hafif yemeye başlayabilirsin.1 ayda bir de bu kürü uygulayarak midene bakım yap hiçbirşeyin yok buna emin olabilirsin sadece miden yediğin absürt şeylere tepki veriyor.
Biraz aç kalıcaksın ama deyicek02 Yorumla- +1 yıl
İcimi o kadar ferahlattiniz ki anlatamam şu an bunuda doktora gidince belirticem umarim sizin dediginiz gibi gecici bir seydir, tesekkurler!
- +1 yıl
Dediğim gibi düşünmene bile gerek yok boşuna üzüyosun kendini Kabuklarını soy salatalık ye haşlanmış mısır ye bir kaç gün açlığını bu tarz şeylerle hallet çok kısa sürede daha iyi hissedersin.
+1 yılyemek yedikten sonra en az 5 saat sonra yataga gir
yemekten sonra dik pozisyondaki koltuklarda otur
yemekten evvel az miktar elma sirkesi su karışımı yap ve iç
cay ve kahveden uzak dur
baharatlı yiyeceklerden uzak dur
evde kendin antitoksin meyve suları yap04 Yorumla- +1 yıl
Caydan uzak duramiyorum ama ilaclarla dalan kapatamaz miyim onu agrisini
- +1 yıl
gaviscon surup veya talcid eger yanma cok ise talcid fortede kullanılabilir ama gaviscon en hızlı ve etkilisi
- +1 yıl
gaviscon 2 tip advance olan daha yogun kıvamda tavsiyem budur
- +1 yıl
Simdi doktora bir gidiyim o versin bilmedigim deyleri kullanmak istemiyorum
eğer reflü olmuşsan korkulacak bir hastalık değil ama rahatsız edici tabiki. ileriki aşama gastrit sonrası ülserdir. reflü iken ameliyat olabilirsin. ama yediklerine dikkat edersen ve stresten uzak durursan sorun yok. bende rüflü var ama uzun zamandır nüksetmiyor. yediklerime dikkat ediyorum ve stresten çok uzaktayım çok şükür. diyet konusunda yardım istersen yaz söliyim.
02 Yorumla
+1 yılson zamanlarda bu kadar stres sıkıntı yaparsan mıdende yanmada olur gastrıtte olur roflude.. mıdende yanmalar oldukca yemek yesen asıtlerı daha cok arttırırsın onun ıcın bolbol su ıcmen gerekıyor..
06 Yorumla- +1 yıl
Stresi azaltirsam duzelir mi peki? Saglik isin icine girince kimseyi bir taraflarima takamam cunku kuduruma bakmasinlar
- +1 yıl
tabıkı azalır zaten sana vereceklerı mıde hapı ve dıl altı olacak.. ılaclarını da duzenlı olarak kullanırsan ılk kullanmandan ıtıbaren etkısını de goreceksın.. senın de su stresınden sıkıntından uzaklasman kafana takmaman gerekecek. yoksa ust uste agır stres tekrarlatır.. ılerletırsen bagırsak veya mıde sıskınlıgıne neden olur.. bunu da ben yasadıgım ıcın bılıyorum.. hıc tavsıye etmıyorum. stress ve sıkıntıdan sınırden uzak dur..
- +1 yıl
Denicem. denemicem yapicam.
- +1 yıl
durumu cıddı alırsan ıyı olur.. mıde yanması deyıp gecme stresten delersın bıle.. hemde bu sure ıcınde cok cay kahve cıkolata kullanma tetıkler.. gecmıs olsun Allah sıfa verır ınsallah..
- +1 yıl
Cay sabahlari baya iciyorum o zaman artik icmiyim ben , tesekkurler onerileriniz icin dikkate alicsm
- +1 yıl
o bayayı bıraz azalt az sekerlı acık cay ıcmen gerek.. rıca ederım ınsallah ıyı olursun.
- 04 Yorumla
- +1 yıl
Normalde baya gukerdim ama şu an stresten hal kalmadi :(
- +1 yıl
Tesekkurler sizede gecmis olsun
Büyük bir ihtimal strestendir canım.
Ama çok rahatsız oluyorsan gaviscon şurup öneririm.
5 dk da etkili.02 Yorumla- +1 yıl
Umarim stres gecince biter daha kotusu olsun istemiyorum. Tesekkurler
+1 yılO değil de, sabahları o aç karnınıza yediğiniz börekçi poğaçaları, börekler vs..
Reflünün en büyük sebebi bunlardır işte..07 Yorumla- +1 yıl
Bilseydim abartmazdim cok :(
- +1 yıl
İki yumurta kırıp da yiyemedin mi.. : )
- +1 yıl
Vaktim olmuyordur bazende ekmekle acligi kesip daha aburumcumsu seyler yiyodum , of valla bir bu eksikti
- +1 yıl
Sabahları yumurta, beyaz peynir, az zeytinyağ ve limonlu salatalık-domates, maydanoz, çavdar ekmeği ve bir adet yeşil ekşi elma..
Hadi bakalım, başlıyoruz.. - +1 yıl
Domates ve limon zararli demislerdi reflu durumunda onunndisinda sabahlari annem yumurtadir peynirdir yapiyo 10 dakka atistiriyorum okul basindan beri
- +1 yıl
Miden çok yandığı zaman da yarım bardak buz gibi soğuk süt iç. Fazla içme..
- +1 yıl
Bir kiz yazdi reflu arkadasimda iciyodu o yuzden icicem artik
Aynı belirtiler bende de var. hiç doktora gitmedim. 7 yıldır pantoprazol ilaçlar kullanıyorum. hiç şikayetim kalmadı. ama ilacı 2 gün bıraksam hemen başlıyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Tamamen tedavisi yok mu:(
- +1 yıl
Anladim peki tesekkurler
Rennie diye bir ilaç var çiğneme tableti tam senin ilacın. Kullanmanı tavsiye ederim yemekten sonra 2 tane birden bile çiğneyebilirsin.. (yağlı yiyeceklerden uzak dur birsüre)
00 Yorumla
+1 yılDoktorlar dışından düşünmediği için bilemeyiz, bir hastalığın teşhisi için 100lerce sebep gerekir ve çoğu belirti birbirine benzer 2-3 tane rahatsızlık yüzünden ölümcül bişeymiş gibi telaşlanmak hiçbir şeyi iyiye götürmez. Geçmiş olsun.
04 Yorumla- +1 yıl
Umarim dediginiz gibidir, tesekkur ederim
- +1 yıl
https://tr.wikipedia.org/wiki/Refl%C3%BC
Şuna bir göz at. - +1 yıl
Uyumaliyim ama yarin bakicam ayrintili bunuda okurum
- +1 yıl
Ok.
Yediklerini kusuyormusun? Kusmuyorsan muhtemelen gastrittir zanimca lansoprozol içerikli ilaçlarla gecer
04 Yorumla- +1 yıl
Hayir kusmuyorum ama daha basinda oyle kusma olur mu ki
- +1 yıl
Reflü midede bir tür yaradir olur kusman gastritte pek olmaz ve muhtemelen sende gastrit var ama senin şikayetine göre asit kusacak gibi oluyorum diyorsun ökürürkende yanma oluyormu midende? İkisininde olma ihtimali yüksek hastaneye gidip gastroenteroloji bölümüne muayene olman gerekirse endoskopi yaptirman lazim ki kesin sonuç ciksin ortaya
- +1 yıl
Simdi gec oldu yarin uygun bir tarih bulup hemen alicam randevuyu tesekkurler size
+1 yılAğız kokusu var mi? Ya da uyurken ağzına midenden bir sıvı geliyor mu? Yüksek yastikta yat birde
01 Yorumla- +1 yıl
Sıvı gelmiuor ama yanma hissi oluyo boyle kidemdem bogazima kadar
+1 yılStres genelde ilk mide de belli eder kendini. eğer ağzına acı su gelmesi. geğirme esnasında ya da öksürme esnasında göğsün yanıyorsa ever reflüsün. ama reflü çok korkulacak bir rahatsızlık değil.
00 Yorumlaben günde 2.5 litre kola içiyorum aç karna hala ölmedim :D rahat ol kafaya çok takmışın kuruntu yapıyosundur doktora git yeter :)
01 Yorumla- +1 yıl
Umarım oyledir :( tesekkurler
+1 yılReflü belirtisi. Dua ette reflü olsun. Tabi kesin sonuç endoskopiyle belli olur.
07 Yorumla- +1 yıl
Dua et derken baska ne olabilir? :(
- +1 yıl
Gastrit ülser. Mide kanseri. Tabi direk herşeyi ateşe vermeye gerek yok. Dediklerin reflü belirtisi ama endoskopiyle doktor daha kesin bir sonuca varır. Muhtemelen midende helico bakteria var.
Ve bir kötü haber daha ölene kadar çekeceksin bu reflüyü. - +1 yıl
Benim arkadasim refluydu ama sonradan gecti?
- +1 yıl
Sadece rahatlama evresidir. Reflü geçmez arkadaşın bir domates soslu kızartma yesinde göreyim onu akşam :)
Mide rahatsızlıklarında sadece rahatlama sağlanır. Tam tedavisi yoktur. - +1 yıl
Of umarım baska bir seyden kaynaklıdır boyle omr boyu cekmek cidden istemiyorum :( Neyse tesekkurler bilginiz icin :(
- +1 yıl
Kilon varsa kilo vererek bir miktar rahatlarsın. Yatmadan önce ılık süt ve bir tane kuru incir ye. Özellikle domatesten ve acıdan uzak dur. Zaten söylenmiş ama kola gazoz gibi asitli içecekleri unut. Çok koyu çay içme. İşlenmiş etler (salam, sosis, sucuk) tüketmemeye özen göster.
Bitter çikolatadan kesinlikle uzak dur.
Ha bende de var. Bu yasaklara uyuyor muyum. Hayır ama acısı çok feci oluyor. - +1 yıl
Kilom yok tam tersi almak istiyodum , simdi farkettim yemekleri sirayinca son zamanlarda bunlari yapinca o sorun daha cok cikiyor bende ama yinede umarim telaslancak bisi yoktur ve olmam
Türk insanının 3 de birinde reflü varmış. Bende de reflü var. Sendeki başlangıç aşaması, dikkat edersen ilerlemez
05 Yorumla- +1 yıl
Nasıl edicem yani yeme icme konusunda mı
- +1 yıl
Kızartma domates falan diyolar ben onlara bayilirim o nolucak :( birde kilo almak cok istiyorfum bayadir cabayla aldim simdi bu sorun ilerlerse kilolar feri gider mi :(?
- +1 yıl
Peki doktor kontrolu sonrasi daha ayrintili bakicam
+1 yılreflü hastası olarak ve ewt sende bir reflü hastasısın...
00 Yorumla
+1 yılbaşlangıç belirtileri gibi.
süt içmenizde fayda var.
reflüye karşı bire bir.01 Yorumla- +1 yıl
Dikkate alicam tesekkur ederim
Stres sonucu gaz oluşur ama kafaya takama ahiçbişeyin yok benimde başıma geldi gideceksin sonuçlar temiz çıkacak
01 Yorumla- +1 yıl
Umarim dediginiz gibi olur gercekten cok istiyorum sadece stres kaynakli olmasini
Gizli Üye(30-35)+1 yılgastrıt olabılır eger ılerlerse reflu olma ıhtımalı var bende de aynı sorun var asıtlı ıceceklerden kac :)
10 Yorumla
+1 yılReflusun bnce. Bir endoskopi yapılır sana ilac etki etmezse. Dr. dan :)
00 Yorumla
+1 yılYa reflu ya da verem :) baytara ilac sorulurmu sirf icim rahatlasin diye. Git doktora daha iyi rahatlarsin
00 Yorumlaevet yeterli :( ama geçiyor biraz kafanı rahat tut ve midenide zorlamayacak gıdalar tüket...
şekil a100 YorumlaReflü miğde asidinin yemek borusuna kaçması ile yemek borusundaki tahribattır sen sigara kullaniomusun
02 Yorumla- +1 yıl
Hayir kullanmiyorum
reflü hastalığında öksürüğü bende ilk defa duydum. Evet reflü başlangıcı olabilir
00 Yorumla
+1 yılgazlı içeçek çok içiyorsan ondan ötürü olabilir ama yinede doktordan iyi bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yılReflü olma ihtimali yüksek bir Gastroenteroloji ye görün
10 YorumlaBizde fikir olsaydı burada olmazdık be gülüm. Doktor olurduk
01 Yorumla- +1 yıl
Sadece refluyu ogrenerek doktor olunsaydi evet burada olmazdik
Evet reflü belirtileri muhtemelen bunlar... Yediklerine içtiklerine dikkat edeceksin yoksa ilaç kullanmak zorunda kalabilirsin
00 Yorumla
8 ayReflü için İbrahim Saraçoğlunun brokoli kürü var. Bu kürden sonrada aynısefa çayı var. Saraçoğlunun videosu var internette. Ordan bakın reflüyü tamamen geçiriyormuş
00 Yorumlabenimde oluyor ama her yemekte değil örnek sucuk :)
00 Yorumla
+1 yılben çok çektim o hastalıktan ağzına ekşi bir sıvı geliyorsa mideden reflüsün tek çaresi ameliyat ben oldum kurtuldum
01 YorumlaStres evet etkili ama sen günlük ne yediğini ve hangi düzende yediğini de yazarsan daha çok yardımcı olurum sana
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende de var aynı sorun. Yemek borusunda yanma oluyor mu?
01 Yorumla- +1 yıl
Evet ozellikle orda ve midede oluyor
allah korusun ama bu yeni bir hastalık vardı adını unuttum o olmasın sende sakın
02 Yorumla- +1 yıl
O farrkli bisi
merhaba
yıllardır reflüyüm ve gavisgon kullanınca geçiyor
tercih ederim012 Yorumla- +1 yıl
Tamamen tedavisi yok mu?
- +1 yıl
Peki tesekkurler :(
- +1 yıl
Çıkarmadım ki bilmiyorum
- +1 yıl
Sakin gegirme falan zorunlu oluyor deme ona gelemem iste :(
- +1 yıl
Sinirden aglamaya basladim şu an ya ben hemen gidicem doktora o bana anlatir her seyi sanada tesekkur ederim bir durum olursa yazarim
- +1 yıl
İnsallah :( iyi geceler size
Nur topu gbi reflun var asitli ve domates gbi seyler yeme helicobakteri var mı baktr o tehlike
06 Yorumla- +1 yıl
Kesin olarak var midir yani? Grcici baska bir sey olamaz mi
- +1 yıl
Ne gibi ataklar?
- +1 yıl
Google da sirt agrisi diyr cikmisti girmediydim ben bunlarada bakicam yarin biraz arastiriyim
+1 yılyeni trend ebola. hadi hayrlısı şekerim.
08 Yorumla- +1 yıl
Ebola sanmiyorum
- +1 yıl
valla senin ne sandığın değil hastalığın ne olduğu önemli, kanser olanda sanarak kanser olmuyo mesela.
- +1 yıl
Sandigin veya tahmin ettigin seyler hastaligin belirtilerine uygun seylerdir. Ebola salgin bu belirtilerle alakasi yok vr evet bu yuzden sanmiyorum
- +1 yıl
neyse panik yapcan mı diye şey ettiydimde etmedin malesef testi geçti tebrikler, yalnız açık sözlülüğümün arkasına sığınıp bişey sorucam küçükken havale geçirdin mi? fotoğrafına baktımda bir gözün diğer gözünden sanki değişik havale geçirenlerde oluyo genelde.
- +1 yıl
Hauir gecirmedim goz doktorum gozunun fizigi oyle dedi
- +1 yıl
anladım açık sözlülüğün için teşekkürler. Allah böyle yaratmış bize kabul etmek kalır canısı.
- +1 yıl
Ben cokta sikayetci degilim yakinmiyorum bu durumdan
- +1 yıl
dikkatli bakınca zaten anlaşılıyo sadece ben dikkatli bir herifim ondan yoksa gayet güzel hatta sana takma isim bile buldum LOTR'daki Arwen'e acayip benziyosun. hasta işi bir benzetme ama bu manyak benzetme sonucu mutlu olabilirsin. img3.wikia.nocookie.net/.../...beautiful_arwen.jpg
+1 yılah ah bende ilk başta böyleydim
05 Yorumla- +1 yıl
Sonra noldu
- +1 yıl
stresden dolayı bu bende fobi oldu mide bulantısı geçmiyor artık sosyal fobiyle birlikte bende reflü zannedip tüm testleri yaptırdım psikolojik çıktı.
- +1 yıl
Bende bayadir ruhsal kotuyum stres falan ondan kaynakli olabilir mi bendede?
- +1 yıl
aynen öyle ve şu an çekilmez bir hal alıyor merak ettiğin sorular varsa özelden sorabilirsin bu durumu en ağır yaşayanlardan biriyim.
- +1 yıl
Suanlik yok tessekkurler doktora kaldi isim :(
Bir an önce atlatırsın umarım geçmiş olsun :(
01 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılulan böyle güzel kızlarda hasta oluyomuydu :)
02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler mi desem uzuntulu halimle ters mi tepsem celiskide kaldim
Cevap sahibi+1 yıliltifat ediyorum hala daha çelişki içindesin lafımı geri aldım o zmn
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek sebep bunlar olss ulkecek refluyduk
01 Yorumla- +1 yıl
Baska ne olabilir peki? Yani neyden kaynaklanabilir
aynen öyle geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılSabah kalktığında ağznda kusmuk tadı oluyo mu?
03 Yorumla- +1 yıl
Hayir
- +1 yıl
Sülalende var mı reflü?
- +1 yıl
Yakinimda yok uzaklarda olanlarida hicc bilmiyorum, anneannrmde vardi bir ksc sorun
Bunlarda bendede var. Yarın endoskopiye giriyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Bende test icin oraya mi gidicem? Randevuyu ordan mi alayim
Bogazina asit gelip yakiyomu bogazini
04 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Yani her gun oluyor nerdeyse geceleri ve aksam yemegi sonrasi
+1 yılEvet belirtileri muhtemelen bunlar.
00 YorumlaTebrikler mokoko olmussun.. Aga reflu bu
00 Yorumla
+1 yılaynsnı cekıorum mıde koruyucu hemen kesıor
00 Yorumla
+1 yılbelkide evola o. O
00 YorumlaAllah şifa versin anlamamki
00 Yorumlahava değişimi !!
00 Yorumla
+1 yılALLAH şifa versin.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!