Güncellemeler
+1 yıl
İyi geceler arkadaşlar ben bugün kemoterapi tedavisine başladım tam altı buçuk saat damardan ilaç aldım kemiklerim sızlıyor öksürüğüm arttı umarım sonu hayırlı olur
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Süreç nasıl işliyor her hastanın saçı dökülür mü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Annem almıştı. Ama kemoterapinin fazlarına göre değişiyor. Her fazda farkli aşamaya geçiyorlar. Ilk fazlarda dökülme olmamıştı. Ama 2. den itibaren başladı hatta kas kirpik vs bile döküldü
Hangi kemoterapi işin mı ilaç mı
Ilaç almıştık biz.
Benimde ilaç olacak bugün Sabah gidicem ilk seans üç haftada bir olacak saçımı nasıl korurum ya çok üzülüyorum
Bu esnada sakin bitkisel şeyler kullanmayın. Bırakın dökülürse dökülsün. Hicbirsey sizin sağlığınızdan önemli değil. Yine çıkar emin olun. Peki kanser türü ne sizin
Türü derken
Kanserin türü
Bilmiyorum söylemedi doktor memeden karaciğere geçmiş kötü huylu
Anladım. Allah şifa versin. Insallah atlatirsiniz
Sağol
Annem görmüştü ve dökulmustu. Saçı, kaşı, kirpiği. Çok geçmiş olsun. Ama önemli olan sağlığınız, saçınız tekrar çıkar.
Işın tedavisi mi aldı ilaç mı
İkiside
Amcamın , dayımın, kuzenimin onlarında dikulmustu
Ben almadım ama süreci az buçuk biliyorum. Aldığı sıklığa göre değişiyor ama en az alanında bile dökülme oluyor. Geçmiş olsun, teşhis ne?
Karaciğere geçmiş meme kanseri
Karaciğerdeki metastaz o kadar korkutmasin sizi. Dış görünüşünüzü de umursamayin. Önemli olan sağlığınız. Umarım güçlü bir şekilde kalkarsiniz bunun altından.
Teşekkür ederim. Fakat benim çok ilerlemiş seninki çok riskli dedi karaciğer büyümüş karaciğer yetmezliğine doğru gidiyorsun dedi doktor
Karaciğer kendini yenileyebilen bir organ. Çok daha kötü senaryolarla karşılaşabilirdin. Bir de bu açıdan bak derim. Pozitif olmak, pozitif düşünmek, motivasyonu yüksek tutmak en önemli şey gerçekten. Kaç yaşındasın bu arada?
36 yaşımdayım. Keşke yan etki yapmasa gördükçe moralim bozulacak
Kesin dökülecek diye bir şey yok. Açıkçası sağlık personeliyim ve kemoterapi görmüş bir çok hasta geliyor. Çoğunun da geri çıkmış oluyor saçları. Ki sen henüz çok gençsin. Hem hastalığı daha kolay atlatırsın hem de yan etkisi daha az olur bence. Düşünmen gereken şey saçların değil gerçekten. Kendini düşün, sağlığını düşün, mutluluğunu düşün. Gerisi bir şekilde hallolur. Nasıl farkına vardın? Genel kontrol için gençsin.
Tekrar geçmiş olsun. İlki en zor olanı olur genelde. Mutlaka bilgilendirmişlerdir seni ama aşırı mide bulantısı yapabilir. Korkma olur mu?
Midem çok bulanmadi da asıl öksürük ve nefes darlığı şişkinlik beni uyutmuyor kemiklerim de sızlıyor
İki üç güne kadar azalarak gidecek etkisi merak etme hiç. Bir sonraki ne zaman peki?
15 Aralık. Öksürük önceden de vardı giderek arttı
Yaklaşık 3 haftada bir alacaksın demek ki. Bu süreçte soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara da dikkat et lütfen. Bağışıklığın düşük olacak. Daha beter olma.
Aynen öyle. Öksürük var boğazım tahriş oldu oksurmekten
Olabildiğince sıcak içecekler içmeni önerebilirim. En azından boğazın yumuşar. Şeker, baharat ve ağır kokusu olan bitkilerden de uzak dur.
öncelikle geçmiş olsun çokça
evet genelde saçları döker fakat tedavi işe yaradığında daha güzel saçlarınız çıkacak 🙏🏻
O süreçte kel olmak beni çok üzecek çıkması uzaması uzun zaman alır
yani tek sorun görünüşse peruklar var çeşit çeşit kendini iyi hissetmek için takabilirsin. çıkması zaman alabilir önemli olan sağlık
Dökülür. Ben kanser değilim ama olanlar inşallah iyileşir. Benim bir amcamda kanserdi. Yavaş yavaş dökülüyordu sacları
İşin tedavisi mi aldı
Ilaçtı sanırım
Benim de ilaç olacak erkek için neyse de kadın için çok zor
Tedavi süresi 4 ay oluyor kanserin
1 2 yıla kadarda uzayabiliyor
Birde kemoterapi acı verebiliyor bazen
1 2 yıl mı çok kötü 1 2 yılda ben kahrolurum
Nasıl acı ne kadar sürüyor
Seanslar 4 defa oluyor
Zaman zaman verir çok hafif bi acıda olur sanırım kanser olmadığım için bilmiyorum
Benim bir sevgilim de kanserden öldü 1 haftada
Kurtulmuş. Süreç çok yıpratıcı 😔
Kemoterapinin diğer sorunlara yol açabileceğide biliniyor
Ne gibi
Adet düzensizlikleri. cilt sorunları döküntü felan. Organlarda toksik etki. saç dökülmesi eğer kemoterapi alırsan strese girmemeye dikkat et. Yoksa daha fazla dökülür streste dökebiliyor
Hepsininki dökülür.
Hastalığa göre değişiyor süreç
Dökülür 2 kemoterapi alan dükümle
Kaç seans alınıyor ne zaman ne kadar sürede saç çıkıyor ve uzuyor
Bilgim yok amca kizi alıyor da bırakmak isityor doktor küçücük bir şey kalmıs bırakma ğrer demiş yine alacaktı sa sacları hemen hemen çıkmaya başlamıştı da saçları dökülünce psikolojisi bozulacakmış ona göre kendine hazırla geçmiş olsun takma saç falan aldı az ds olsa motive eder 🫤
Kemoterapi de saç dökülür
Evet dökülüyor kesilince tekrar çıkıyor.
Nasıl önlenir hiç yöntemi yok mu 😔
Yok maalesef.
Dökülüyor